Σάββατο, 12 Απριλίου, 2025

Προσχεδιασμένο το έγκλημα από τον 75χρονο που έχασε το σπίτι του στη...

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι εξελίξεις στην υπόθεση του φονικού...

«Δίχτυα» ΑΝΤ1 στην ωραία Ελένη

Με ένα λαμπερό βραδινό σόου θα επανέλθει η Ελένη...

Ασθενής «πειραματόζωο» της «δόκτορος των πεπτιδίων»

Σοκάρουν οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του θρίλερ που εξελισσόταν επί...

Από… βασικιά guest στον… γάμο του

Ακου να δεις, φιλενάδα, τι έχω να σου πω!...

Πρωινό ντου από μέλη του Ρουβίκωνα σε εκκλησία στα Εξάρχεια

❱❱ Διέκοψε τη θεία λειτουργία στον Αγιο Νικόλαο στα Εξάρχεια, προκαλώντας πανικό σε ιερείς και πιστούςΤην Εκκλησία έβαλε αυτήν τη φορά στο στόχαστρό της η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, με μια καταδρομική εισβολή των μελών της στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οδό Ασκληπιού στα Πευκάκια των Εξαρχείων, όπου διέκοψαν την κυριακάτικη πρωινή λειτουργία και φώναζαν συνθήματα εναντίον του εφημερίου και του επιτρόπου σχετικά με τη στέγη αστέγων που έχουν δημιουργήσει.

Περίπου 20 μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στον ναό στις 7.30 το πρωί, κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, με αποτέλεσμα να πανικοβληθούν ο ιερέας και οι πιστοί, που ήταν στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι και μητέρες με τα παιδιά τους. Η αιφνίδια εισβολή δεν κράτησε παραπάνω από ενάμισι λεπτό και αμέσως τα μέλη της αναρχικής ομάδας αποχώρησαν.

Λίγες ώρες αργότερα ο Ρουβίκωνας «ανέβασε» προκήρυξη σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με την οποία εξήγησε τους λόγους της «παρέμβασης» -όπως την αποκάλεσε- που αφορούσαν τη διακοπή λειτουργίας της στέγης: «Η αρχιεπισκοπή, η ενορία, δε ξέρουμε ποιος ανέλαβε την πρωτοβουλία, το έκανε πριν τρία τέσσερα χρόνια, να προσφέρει στέγη σε κάποιους ανθρώπους, υπερήλικες, με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, απόμαχους της ζωής. Τώρα γιατί αποφασίζει να κάνει πίσω και τους εκβιάζει να φύγουν χωρίς να τους δίνει καμιά εναλλακτική;».

Αμέσως μετά την αποχώρηση των αναρχικών, πιστοί και ιερέας κάλεσαν την Αστυνομία φοβούμενοι τυχόν επιστροφή τους στην εκκλησία, κάτι που τελικά δεν έγινε. Οπως εξήγησαν ο εφημέριος και οι επίτροποι στους αστυνομικούς, στη συμβολή των οδών Στρατηγοπούλου και Βατατζή υπάρχει ένα οίκημα ιδιώτη, το οποίο η εκκλησία χρησιμοποιούσε ως στέγη αστέγων. Οταν το παραχωρητήριο έληξε, ο ιδιοκτήτης ζήτησε το ακίνητο και η εκκλησία ενημέρωσε τους τροφίμους, λέγοντάς τους ότι έπρεπε να απομακρυνθούν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερωτευμένη η Καϊλή με τα Εμιράτα

Στο Αμπού Ντάμπι η Εύα Καϊλή, που παρά τα...

Tο ελληνικό σεξοπάζαρο του Ντουμπάι

Μπορεί η ελληνική παροικία στο εμιράτο της χλιδής και...

Χριστοπούλου – Παπαγεωργίου: Μαματζερ με… μώλωπες!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη δικαστική διαμάχη που έχει...

Ελπίδα Νίνου: Λέξη λέξη όσα κατέθεσε η σύζυγος του έκπτωτου TV σταρ

Στη βαθιά αγάπη που νιώθει για τον σύζυγό της...

Η απάντηση της Τοπαλίδου στον Λιάγκα: «Εμένα ο καθρέφτης μου με δείχνει όμορφη»

Στον καναπέ της εκπομπής «Το Πρωινό» κάθισε η Ελένα...
spot_img