Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025

Comeback στο γυαλί για τον Κυριακίδη

Ο κυρ Ηλίας (κατά κόσμον Βλαδίμηρος Κυριακίδης) έρχεται με...

Λίτσα Πατέρα μ’ ένα παράπονο πικρό…

Ενα υποδόριο παράπονο άφησε η αγαπητή αστρολόγος Λίτσα Πατέρα,...

Ολα ανοιχτά για «Super Κατερίνα» και Παπακωστοπούλου

Μυστήριο για την ξανθιά ρεπόρτερ της πρωινής ζώνης! Ποιο...

Κέρκυρα, Κέρκυρα με τον Καραμανλή σου!

Εάν ανάμεσα στο κερκυραϊκό πλήθος που θα παρακολουθεί το...

Το ανάπηρο παιδί και το δελφίνι

Η συγκινητική ιστορία του 8χρονου Κίεραν Κέλσον με τη θρυλική Γουίντερ που κολυμπά με προσθετική ουρά.

Το παιδί και το δελφίνι κολύμπησαν μαζί χάρη στα προσθετικά άκρα που αντικατέστησαν αυτά που έχασαν εξαιτίας της κακής τους τύχης. Στην ομώνυμη ταινία που είχε γυριστεί στην Υδρα με τη Σοφία Λόρεν, το αγόρι με το δελφίνι ήταν ένα αρχαίο άγαλμα που ανακάλυψε μια φτωχή σφουγγαρού.

Στην περίπτωση του 8χρονου Κίεραν Κέλσον από το Τσεσάιαρ της Βρετανίας ήταν μια «μαγική» εμπειρία ζωής που του έδειξε ότι η αναπηρία του δεν είναι ικανή να τον εμποδίσει να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Ο Κίεραν, που έχασε τα δύο ποδαράκια του όταν ήταν μωρό εξαιτίας μηνιγγίτιδας, χάρη στην αγάπη της οικογένειάς του και τη γενναιοδωρία των ξένων απέκτησε προσθετικά άκρα με βατραχοπέδιλα, έμαθε να κολυμπάει και ταξίδεψε στη Φλόριντα, όπου μπόρεσε να κολυμπήσει με τον «πρωταγωνιστή» της ταινίας «Dolphin Tale», τη Γουίντερ, η οποία κολυμπάει επίσης χάρη σε προσθετική ουρά.

«Τα πρώτα λόγια του όταν είδε την ταινία ήταν “η Γουίντερ είναι ανάπηρη όπως κι εγώ”» αποκάλυψε ο πατέρας του, Γκάρι Κέλσον.

Η οικογένεια κράτησε από τον μικρό μυστικό το ταξίδι που διοργάνωναν στο Μαϊάμι και το οποίο έγινε τελικά στις 16 Αυγούστου. Οταν το παιδί έφτασε στο Θαλάσσιο Ενυδρείο Clearwater όπου ζει η Γουίντερ, δεν πίστευε στα μάτια του. Για πάνω από μία ώρα η Γουίντερ και ο Κίεραν κολυμπούσαν μαζί μέσα στην πισίνα. «Νομίζω ότι σοκαρίστηκε όταν ανακάλυψε ότι μπορούσε να κολυμπήσει μαζί της. Πίστευε ότι θα μπορούσε μόνο να τη δει από κοντά» εξηγεί η μητριά του Κίεραν, Τζέμα.

Ο νικητής της ζωής που θέλει να γίνει εκπαιδευτής δελφινιών

Ο Κίεραν απείχε μόλις ώρες από τον θάνατο όταν εκδήλωσε μηνιγγίτιδα ενώ ήταν μωρό. Εδωσε τη σημαντικότερη μάχη της ζωής του νωρίς και την κέρδισε. Εχασε όμως τα δύο πόδια του κάτω από το γόνατο και δάχτυλα των χεριών του. Του τοποθετήθηκαν τεχνητά μέλη, αλλά με αυτά δεν κατάφερνε αυτό που ήθελε περισσότερο, δηλαδή να κολυμπήσει με τους φίλους του. Τα τεχνητά μέλη-βατραχοπέδιλα τον βοήθησαν και τώρα δεν θέλει πια να γίνει οδηγός τρένου, αλλά εκπαιδευτής δελφινιών!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τατιάνα τα μεσημέρια στον ΑΝΤ1

Πριν να «πάρει» το χρίσμα από τον Γιώργο Παπαδάκη...

Ζεύγος Τανιμανίδη: Συν γυναιξί και τέκνοις στη ζούγκλα των likes

Την ώρα που ο αγαπημένος τους κουμπάρος Μίλτος Καμπουρίδης...

«Γιος» αντιστάρ σε καρνέ κοκαΐνης

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι του… ντίλερ της κοκαΐνης, πρώην...

Ο Γιάννης Μπέζος σε σούπερ μάρκετ

Ο ταλαντούχος Γιάννης Μπέζος αποτελεί έναν από τους πιο...

Xώσιμο στην Τούνη από την TikToker & stand up comedian Χαρά Τσιώλη

Μπορεί να είναι Μεγάλη Εβδομάδα, ωστόσο το κλίμα στα...
spot_img
spot_img