Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025

Προσχεδιασμένο το έγκλημα από τον 75χρονο που έχασε το σπίτι του στη...

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι εξελίξεις στην υπόθεση του φονικού...

«Δίχτυα» ΑΝΤ1 στην ωραία Ελένη

Με ένα λαμπερό βραδινό σόου θα επανέλθει η Ελένη...

Ασθενής «πειραματόζωο» της «δόκτορος των πεπτιδίων»

Σοκάρουν οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του θρίλερ που εξελισσόταν επί...

Από… βασικιά guest στον… γάμο του

Ακου να δεις, φιλενάδα, τι έχω να σου πω!...

Αγρια Ζωή με το καλημέρα!

Η κυρία Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε εξεταστικές αμέσως μετά την εκλογή της ως προέδρου της Βουλής

Χείμαρρος ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην πρώτη ομιλία της μετά την πανηγυρική εκλογή της με ρεκόρ ψήφων (235 υπέρ και 61 λευκά) ως προέδρου της Βουλής. Στέλνοντας μηνύματα με νόημα τόσο στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και στην ίδια την κυβέρνηση, η κυρία Κωνσταντοπούλου ουσιαστικά προανήγγειλε τη δημιουργία εξεταστικών επιτροπών, κάτι που προφανώς «φόβισε» τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ αλλά και το Ποτάμι! Και είναι χαρακτηριστικό πως και τα τρία παραπάνω κόμματα εξέδωσαν ανακοινώσεις ψέγοντάς την ότι λειτουργεί ως κομματάρχης και όχι ως πρόεδρος της νέας Βουλής.

«Η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως πλυντήριο σκανδάλων και ως νεκροταφείο ποινικών δικογραφιών. Η ανάσυρση και διερεύνηση των υποθέσεων που ενώ έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή από τη Δικαιοσύνη αραχνιάζουν για μήνες ή και χρόνια στα συρτάρια, χωρίς καν να εξετάζονται, αποτελεί στοιχειώδες και θεμελιώδες δημοκρατικό καθήκον, αλλά και προϋπόθεση κοινωνικής συνοχής» είπε η 38χρονη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νεότερη ηλικιακά πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου, προϊδεάζοντας για το τι μέλλει γενέσθαι.

Παράλληλα έκανε λόγο για αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας, ενώ από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να μη λειτουργεί με το γράμμα του νόμου.

«Στη Βουλή αυτής της Συνόδου δεν πρέπει να επαναληφθούν φαινόμενα εκφυλισμού της νομοθετικής λειτουργίας, όπως η κατάχρηση της διαδικασίας του κατεπείγοντος και των τροπολογιών. Αποτελεί δέσμευσή μου από τη θέση της προέδρου της Βουλής ότι δεν θα γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες τροπολογίες, ούτε άσχετες με το αντικείμενο των νομοσχεδίων διατάξεις» σημείωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Μάλιστα υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για τις γερμανικές αποζημιώσεις και έκανε ειδική αναφορά στη σχετική επιτροπή. Οπως είπε, η επιτροπή διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων (της οποίας ήταν μέλος) θα αναβαθμιστεί, καθώς είναι «εθνικό καθήκον η επιστροφή του εθνικού, ιστορικού και οικονομικού χρέους απέναντι στην πατρίδα». Τέλος, σε ελαφρώς διαφορετική γραμμή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, έκανε λόγο για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Υπογράμμισε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για την προώθηση των ελληνικών διεκδικήσεων για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους τους ελληνικού χρέους και για ρήτρες ανάπτυξης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερωτευμένη η Καϊλή με τα Εμιράτα

Στο Αμπού Ντάμπι η Εύα Καϊλή, που παρά τα...

Tο ελληνικό σεξοπάζαρο του Ντουμπάι

Μπορεί η ελληνική παροικία στο εμιράτο της χλιδής και...

Χριστοπούλου – Παπαγεωργίου: Μαματζερ με… μώλωπες!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη δικαστική διαμάχη που έχει...

Ελπίδα Νίνου: Λέξη λέξη όσα κατέθεσε η σύζυγος του έκπτωτου TV σταρ

Στη βαθιά αγάπη που νιώθει για τον σύζυγό της...

Η απάντηση της Τοπαλίδου στον Λιάγκα: «Εμένα ο καθρέφτης μου με δείχνει όμορφη»

Στον καναπέ της εκπομπής «Το Πρωινό» κάθισε η Ελένα...
spot_img