Δευτέρα, 28 Απριλίου, 2025

Eρρίκος Πετιλόν με νέα πια ζωή

Αν κάποιος «σερφάριζε» λίγο μετά τις δέκα το πρωί...

Αχώριστοι και στο κομμωτήριο η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα

Αχώριστοι είναι η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα....

Γιάννης Τσορτέκης: Υποκλίνεται στον Παπακαλιάτη και αποκαλύπτει τις πολιτικές του πεποιθήσεις

Λίγο πρoτού αρχίσει τις πρόβες για τον μονόλογο «Σαρμάντζα»...

«Big Brother»: Πρεμιέρα απόψε στις 21:00

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την αποψινή πρεμιέρα του...

Το γιαούρτι ασπίδα για τον διαβήτη!

Δύο κουταλιές τη μέρα αρκούν για την προστασία του οργανισμού

Στο γιαούρτι φαίνεται ότι κρύβεται η λύση για την προστασία από τον διαβήτη, καθώς νέα μελέτη έδειξε ότι δύο κουταλιές τη μέρα είναι αρκετές για να προστατεύσουν τον ανθρώπινο οργανισμό από την ασθένεια.
Η διαπίστωση έγινε από επιστήμονες της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, οι οποίοι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι η καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού μειώνει τον κίνδυνο προσβολής από διαβήτη τύπου 2 κατά 20%. Μάλιστα οι ερευνητές τονίζουν ότι δεν χρειάζεται να καταναλώνει κανείς μεγάλη ποσότητα, αλλά μόλις 28 γραμμάρια, αρκεί αυτά να καταναλώνονται καθημερινά.

Οι επιστήμονες κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα έπειτα από μελέτη διάρκειας τριών ετών, κατά την οποία ανέλυσαν τα αποτελέσματα παλαιότερων μελετών που είχαν πραγματοποιηθεί τα τελευταία τριάντα χρόνια και στις οποίες είχαν συμμετάσχει περίπου 200.000 άντρες και γυναίκες. Ολοι οι συμμετέχοντες ήταν υγιείς κατά την έναρξη των μελετών, ενώ μέχρι το τέλος τους είχαν προσβληθεί από διαβήτη οι 15.156 από αυτούς.Η ανάλυση των αποτελεσμάτων έδειξε ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών γενικώς δεν είναι αρκετή, καθώς το γάλα και το τυρί δεν έδειξαν να προστατεύουν τον οργανισμό από την ασθένεια.

Μεταβολισμός

Αντίθετα, ήταν προφανές ότι η κατανάλωση γιαουρτιού απομακρύνει τον κίνδυνο προσβολής από διαβήτη τύπου 2, γεγονός που αποδίδεται στα προβιοτικά, δηλαδή σε συγκεκριμένα βακτήρια που περιέχει και έχουν την ικανότητα να διατηρούν τον μεταβολισμό σε καλά επίπεδα. Μάλιστα, σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες, τα βακτήρια που υπάρχουν στο γιαούρτι αποκαθιστούν τη βακτηριακή ισορροπία στο στομάχι και το έντερο απομακρύνοντας τις τοξίνες που ενισχύουν την παχυσαρκία, η οποία είναι γνωστό ότι αυξάνει τις πιθανότητες πρόκλησης διαβήτη.

Οι προστατευτικές ιδιότητες του γιαουρτιού έχουν αποδειχθεί και σε μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές του χρόνου από το Πανεπιστήμιο Κέμπριτζ, ερευνητές του οποίου διαπίστωσαν ότι η καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού μειώνει τον κίνδυνο προσβολής από την ασθένεια κατά 28%. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, αυτό ισχύει για όλα τα είδη γιαουρτιού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι γνωστοί θαμώνες στο νησί των ανέμων, γλέντι με Λε-Πα μέχρι το ξημέρωμα

Σούβλες με φόντο τη θάλασσα, βόλτες στα κοσμικά Ματογιάννια...

H βιλάρα της πρώην του Kούστα στα χέρια του εφοπλιστή Προκοπίου

Σε ακόμα μία επένδυση στο real estate φημολογείται ότι...

Call girl «γατούλα» της ΕΛ.ΑΣ.

Εχει βουίξει όλη η Αστυνομία με τα καμώματα και...

Η φωτογραφία που ανέβασε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ από τις οικογενειακές διακοπές του στη Ρόδο

Με φόντο τη φωτογραφία της αξέχαστης μητέρας του Αλίκης...

«Πόνεσε» η πρόβλεψη ενός υπολογιστικού μοντέλου για την «Αστερομάτα»

Οριακά φαίνεται να περνάει στον τελικό της Eurovision 2025...

Ειρήνη Κολιδά: Ολόγυμνη στη φύση η πρώην παίκτρια του «Survivor»

Σαν μια άλλη «Εύα» φωτογραφήθηκε η Ειρήνη Κολιδά στη...

Πρώην υπουργός πρώτο τραπέζι πίστα με σύζυγο & ερωμένη

Το γκραντ φινάλε του Νίκου Οικονομόπουλου στο κέντρο διασκέδασης...
spot_img
spot_img