Σάββατο, 15 Μαρτίου, 2025

«The Reunion»: Η απόλυτη ανασκόπηση της σεζόν

Στο τελευταίο και ξεχωριστό επεισόδιο του «The Reunion», που...

Πρώην CEO της Barclays έκανε σεξ με βοηθό του παιδόφιλου Τζέφρι

Πρώην αφεντικό βρετανικού τραπεζικού κολοσσού αναγκάστηκε να παραδεχτεί σε...

Μία προαγωγή, ένα ξέφρενο πάρτι και το αποτέλεσμα ενός one night stand

Φρέσκo, oλόφρεσκο το δικό μου ζήτημα, Σούζη μου! Θα...

Νέα έρευνα έδειξε ότι ο γάμος παχαίνει τους άνδρες

Δίκιο σε όσους λένε ότι με το που βάλουν...

Εβαλε τα θεμέλια!

Ο Ολυμπιακός έπνιξε την Εφές με 87-72 στο ΣΕΦ και έκανε το 1-0 στη μεταξύ τους σειρά

Ο Ολυμπιακός πέτυχε «αφαίμαξη» της δημιουργίας της Εφές και με «μετάγγιση» της πολυφωνίας της στη δική του επίθεση επιβλήθηκε 87-72 της τουρκικής ομάδας χθες στο ΣΕΦ και σημείωσε το 1-0 στην προημιτελική σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου όχι μόνο περιόρισαν αισθητά την τέταρτη καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης (μ.ό. 84,3 π.), αλλά βρήκαν και οι ίδιοι λύσεις από όλους τους παίκτες που πάτησαν για ώρα στο παρκέ, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης!

Οι γηπεδούχοι «έβαλαν το νερό στ’ αυλάκι» από το πρώτο ημίχρονο, όταν παρά τους συνολικά μόλις 2 π. των Σπανούλη, Πρίντεζη, είχαν σκορ από τον πάγκο με 23 π. από τους αναπληρωματικούς και τους Γκριν, Παπανικολάου, Ουότερς να «υπογράφουν» το 42-31 της ανάπαυλας. Ο Ολυμπιακός περιόρισε τη δημιουργία του Ερτέλ (3 ασ., ενώ καταγράφει μ.ό. 5,8) και αυτό «εγκλώβισε» την Εφές, στερώντας της την ισορροπία των εννέα παικτών με +7,4 π. μ.ό. Οι Σπανούλης και Πρίντεζης βρήκαν ρυθμό στην τρίτη περίοδο και οι «ερυθρόλευκοι» (σύνολο 22/50 δίπ., 10/23 τρίπ., 16 ασ., 10 λάθ.) ξέφυγαν 55-37 στο 25′, ενώ δεν ανησύχησαν όταν οι φιλοξενούμενοι (19/44 δίπ., 6/17 τρίπ., 12 ασ., 11 λάθ.) πλησίασαν προσωρινά 70-60 (33′) και χάρη και στην κυριαρχία στα ριμπάουντ (41-27 με εξεραιτικό Μιλουτίνοφ) κατόρθωσαν να ανεβάσουν τη διαφορά ως το +21 (85-64) του 38′. Στο άλλο χθεσινό ματς: Ρεάλ Μ. – Νταρουσάφακα 83-75 (1-0).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 13 (3/4 τρίπ.), Μπιρτς 4, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 10 (2/6 δίπ., 1/3 τρίπ., 7 ασ.), Ουότερς 6, Αγραβάνης 4, Μιλουτίνοφ 11, Πρίντεζης 11 (2/8 δίπ., 1/2 τρίπ., 11 ριμπ.), Παπανικολάου 8 (1), Μάντζαρης 14 (4/8 τρίπ.).

ΕΦΕΣ (Περάσοβιτς): Τόμας 6 (1), Χάνεϊκατ 17 (7/9 δίπ., 10 ριμπ.), Μπαλμπάι, Μπράουν 3, Οσμάν 2, Γκρέιντζερ 12 (2/4 τρίπ.), Ερτέλ 14 (3/7 δίπ., 2/2 τρίπ.), Πολ 6 (1), Ντάνστον 8, Κερκ 4.

Aύξηση ομάδων

Το ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων της Ευρωλίγκας ανέλυσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Αντρέα Μπασάνι. Ο μάνατζερ της διοργανώτριας Αρχής επισήμανε ότι «δουλεύουμε ήδη σε μια επέκταση, από τις 16 στις 18 ομάδες. Δεν νομίζω ότι το 2018-19 θα δούμε 20 ομάδες, οι 18 μοιάζουν αριθμός πιο εφικτός.

Επειτα από αυτό θα πρέπει να αξιολογήσουμε την αντίδραση της αγοράς και είναι προτιμότερο να πηγαίνουμε βήμα βήμα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δύσκολοι καιροί για… Μουτσινάδες

Θολό είναι το τηλεοπτικό μέλλον του Νίκου Μουτσινά. Οριστικά...

Γιώργος Γεροντιδάκης και Αναστασία Παντούση… full in love

Ζευγάρι στη μεγάλη οθόνη ο Γιώργος Γεροντιδάκης και η...

Γκρο πλαν στη «μάσκα του πόνου»

H οσμή από το βιτριόλι «άγγιξε» τους θεατές στην...

Ενισχύουν με… μετεγγραφές τη Σκορδά

Αλλαγές θα γίνουν στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά! Αν...

Ραπουνζέλ με μεταλιζέ μπότες η χήρα Καρύδα

Comeback στα κοσμικά σουαρέ για τη Βικτώρια Καρύδα. Με...

Ο σύντροφος της Κλέλιας Ανδριολάτου

Οι πρώτες φωτογραφίες της Κλέλιας Ανδριολάτου που κυκλοφόρησαν με...