Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Λευτέρης Πανταζής: Όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί στο βιντεοκλίπ για το νέο...

Ο Λευτέρης Πανταζής παρουσιάζει το πιο ανεβαστικό «Block» του...

Η Στικούδη μετά τη Βιέννη, έκανε χαμό και στο EuroPride της Θεσσαλονίκης

«Καυτό» ήταν το... mermaid look το οποίο επέλεξε η...

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: «Μετά από αυτό που έπαθα, το καινούργιο ξεκίνημα για εμένα...

Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι» ξεκίνησε την...

Η υπόσχεση της Μαγγίρα: «Ι’ll be back»

Την πρώτη της ανάρτηση μετά την αποχώρησή της από...

Βασίλης Καΐλας: Το ιδιαίτερο δώρο που πήρε ο θρυλικός «λουστράκος» του σινεμά

«Γυάλισε» τις αναμνήσεις του

Ενα κασελάκι σαν αυτό της ταινίας «Ο λουστράκος», που τον έκανε διάσημο πριν από 62 ολόκληρα χρόνια, πήρε δώρο το παιδί-θαύμα του ελληνικού κινηματογράφου Βασίλης Καΐλας πριν από λίγες ημέρες, κάνοντας τον σπουδαίο ηθοποιό να δακρύσει από συγκίνηση.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

«Πού να φανταστώ ότι ένα παρόμοιο κασελάκι θα έπαιζε τόσο σημαντικό ρόλο στην καλλιτεχνική μου πορεία αλλά και στη ζωή μου. Σε ευχαριστώ, Βούλα – Κώστα, για το υπέροχο δώρο σου. Εγώ όμως δεν θα ξεχάσω τη Μαρία Πλυτά, που δεν είναι πια κοντά μας, την πρώτη Ελληνίδα σκηνοθέτρια, που ξεχάστηκε σχεδόν από όλους, και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου» έγραψε σε ανάρτησή του στα social media, δημοσιεύοντας και την ανάλογη φωτογραφία από το δώρο που δέχτηκε.

vasilis kailas02741
Στην ταινία «Ο λουστράκος»

Ηταν πριν από μία εβδομάδα, όταν το πιο γνωστό παιδί-θαύμα του ελληνικού κινηματογράφου, ο Βασιλάκης Καΐλας, που σήμερα διανύει το 71 έτος της ηλικίας του, δέχτηκε στο σπίτι του επισκέψεις από φίλους, τους οποίους είχε να δει χρόνια. Ωστόσο, η έκπληξη δεν ήταν ότι είδε ξανά τους φίλους του έπειτα από χρόνια, αλλά ότι στα χέρια τους κρατούσαν ένα συναρπαστικό δώρο, που στη μνήμη του έφερε πολλές αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια. Τότε που ο ίδιος ως παιδί-θαύμα κατάφερε να πάρει τον πιο σημαντικό ρόλο της καριέρας τους, εκείνου του λουστράκου. Ο ρόλος αυτός στην ασπρόμαυρη ελληνική, δραματική ταινία του 1962, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Μαρίας Πλυτά, με πρωταγωνιστές τον μικρό Βασίλη Καΐλα και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ήταν ο σημαντικότερος της καριέρας του, καθώς στέφθηκε πρωταγωνιστής.

vasilis kailas0274
Το κασελάκι που δώρισαν φίλοι του στον Καΐλα

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η ταινία αφηγείται την πορεία του Βασίλη Μαρά (Βασιλάκης Καΐλας), ενός φτωχού βιοπαλαιστή. Και διακρίνεται σε δύο μέρη: Στο πρώτο ο μικρός Βασιλάκης (Βασίλης Καΐλας) δουλεύει λουστράκος επειδή η μητέρα του Αννα (Ρίτα Μυράτ) είναι στη φυλακή, καταδικασμένη για ληστεία μετά φόνου. Μια μέρα, ενώ γυαλίζει τα παπούτσια του δικηγόρου Καρέλη (Μήτσος Λυγίζος), τον πείθει να υπερασπιστεί τη μητέρα του. Ο δικηγόρος ασχολείται με την υπόθεση και με τη βοήθεια του μικρού Βασιλάκη κατορθώνει να μαζέψει καινούργια αποδεικτικά στοιχεία για την αθωότητα της μητέρας του.

vasilis kailas02742
Βασίλης Καΐλας

Στο δεύτερο μέρος με τη βοήθεια της μητέρας του ο ενήλικος πλέον Βασίλης (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) σπουδάζει Ιατρική, ενώ συνεχίζει να εργάζεται ως λουστράκος για να στηριχτεί οικονομικά. Η συγκεκριμένη ταινία, μάλιστα, εκείνη την εποχή έκοψε πολλές χιλιάδες εισιτήρια, δίνοντας στον μικρό Βασιλάκη Καΐλα το προνόμιο να γίνει πρωταγωνιστής σε ηλικία μόλις εννιά ετών. Το συγκεκριμένο κασελάκι, μάλιστα, έχει γίνει σήμα κατατεθέν για την πορεία του σπουδαίου ηθοποιού.

vasilis kailas02743
Το κασελάκι που δώρισαν φίλοι του στον Καΐλα

Ολες αυτές οι μνήμες ήταν που ήρθαν στο μυαλό του 71χρονου σήμερα ηθοποιού, κάνοντάς τον να δακρύσει. Αν και ο ίδιος, συνταξιούχος πλέον και απομακρυσμένος από τα φώτα της δημοσιότητας, αποσπασματικά ασχολείται με τα social media, όμως κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των θαυμαστών του. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε στην «Espresso»: «Τα έγραψα όλα στην ανάρτησή μου. Ηταν τόσο δυνατή η στιγμή και η συγκίνησή μου από αυτό το δώρο, που δεν μπορώ να την περιγράψω με λόγια».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν θα πιστέψετε ποιος είναι ο πιτσιρικάς στη φωτογραφία δίπλα στον Γιάννη Μπέζο

Ο γνωστός πλέον ηθοποιός ανέβασε μια φωτογραφία από τα...

Βασίλης Καΐλας: Το ιδιαίτερο δώρο που πήρε ο θρυλικός «λουστράκος» του σινεμά

Ενα κασελάκι σαν αυτό της ταινίας «Ο λουστράκος», που...

«Σατράπης» μπήκε για… χαρέμι στο «Power of Love»

Σάλο προκάλεσαν οι απόψεις που εξέφρασε για το γυναικείο...

Η τηλεοπτική επιστροφή της Ματίνας Νικολάου στο πλευρό του Μουτσινά

Mε τον Μουτσινά χεράκι χεράκι και τη νέα τηλεοπτική...

Αστραψαν τα φλας στο πάρτι γνωστής αλυσίδας επώνυμων ρούχων

Η Ελένη Τσολάκη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ο Γιάννης Αϊβάζης,...