Δευτέρα, 31 Μαρτίου, 2025

«Happy end» στο… θρίλερ με «Το σόι σου»

Φαμίλια ενωμένη, ποτέ νικημένη. Οι οικογενειακές ιστορίες λείπουν από...

Ο ακρίτας φύλακας άγγελος της ελληνικής σημαίας

Σε ένα μικρό νησί του Αιγαίου, με μόλις 44...

«Πάμε πακέτο» με την Μπλάτνικ

Στις ρίζες της επέστρεψε η Τατιάνα Μπλάτνικ, κάνοντας ταξίδι...

«Ψυχώ» στο Κορωπί

Τον τρόμο σκόρπισε χθες το πρωί ένας 51χρονος, ο...

Vegans στο catwalk!

❱❱ Οι 12 φιναλίστ είναι άνω των 50 και θα διεκδικήσουν  τον τίτλο σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό ομορφιάςΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Ενας 63χρονος με κορμί bodybuilder, ένας μουσικός και μια 50χρονη με πάθος με τη διατροφολογία είναι ανάμεσα στους 12 φιναλίστ που θα διεκδικήσουν τον τίτλο για την/τον πιο «καυτή/καυτό vegan άνω των 50 του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας» στις 12 Αυγούστου, στο «Hilton London Bankside Hotel» του Λονδίνου. 

Ο διαγωνισμός ομορφιάς, που διοργανώνει για πρώτη φορά η PETA, αποτελεί μετεξέλιξη του «πιο καυτού vegan», που επίσης διοργάνωνε η οργάνωση για την προστασία των ζώων.

Η 50χρονη Τζόαν Μπάκιγχαμ από το Μπράιτον, που μελετάει τη διατροφολογία από τη δεκαετία του ’90 και είναι vegan τα τελευταία 23 χρόνια, μεγάλωσε τα τρία παιδιά της ως vegan, από τη γέννησή τους κιόλας, καθώς πιστεύει ότι η αυστηρά χορτοφαγική διατροφή τούς δίνει έξτρα ενέργεια, ενώ παράλληλα διασφαλίζει την καλή υγεία τους.

Λατρεύει τον χορό, τα ταξίδια και το ποδήλατο, ενώ συχνά συμμετέχει σε διαδηλώσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων.

Παθιασμένος vegan είναι και ο 63χρονος Τζον Μάτσιν από το Τσέσιρ, ο οποίος, χάρη στη συγκεκριμένη διατροφή και σε ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα ασκήσεων, έχει καταφέρει να «χτίσει» στο γυμναστήριο κορμί που θα ζήλευαν και οι πιο εντυπωσιακοί bodybuilders πολύ μικρότερης ηλικίας.

Οταν δεν περιοδεύει ανά το Ηνωμένο Βασίλειο για να προωθήσει τον vegan αθλητισμό, ο Μάτσιν περνάει τον χρόνο του μαζί με τις πέντε γάτες του.

Η 50χρονη Κίντερ Σαντού, από την άλλη, η οποία ζει στο Κόβεντρι, ακολουθεί τη vegan διατροφή τους τελευταίους 14 μήνες, αλλά, όπως αναφέρει η PETA στο προφίλ της, αρπάζει κάθε ευκαιρία για να μιλήσει στον κόσμο για τα θετικά αποτελέσματα του vegan τρόπου ζωής.

Αγαπάει τον χορό και να πηγαίνει για καφέ με τους φίλους της, ενώ συχνά πυκνά επισκέπτεται καταφύγια φιλοξενίας ζώων για να βοηθήσει στην περιποίησή τους. Η ζωή του 60χρονου μουσικού από το Κόβεντρι, Μάρτιν Μπόους, άλλαξε όταν, ύστερα από 18 χρόνια που ήταν vegetarian (χορτοφάγος), το 1989 πήγε τουρνέ με το συγκρότημά του στο Σαν Φρανσίσκο.

Τραγούδια

Εκεί, τους σέρβιραν μπουφέ αποκλειστικά με vegan πιάτα και ο Μπόους αποφάσισε να ακολουθήσει τη vegan διατροφή. Πολλά τραγούδια του αφορούν τα δικαιώματα των ζώων και δεν είναι τυχαίο ότι το «Monkey in the Bin» επελέγη από την PETA για το αμερικανικό μουσικό της άλμπουμ «Animal Liberation Album».

Για τα ζώα μιλάει σε κάθε ευκαιρία και η 52χρονη Λουίζ Χιρντ από το Σέλπι, η οποία είναι vegan τα τελευταία πέντε χρόνια. Από τη στιγμή που γεννήθηκαν οι τρεις κόρες της, τις μεγάλωσε ως vegetarians, ενώ η μεγαλύτερη ήδη άλλαξε και έγινε vegan.

Η Χιρντ, εκτός από το να προσφέρει ιδιαίτερη φροντίδα στη μία από τις κόρες της που πάσχει από επιληψία, έχει δικό της blog με ιστορίες οι οποίες έχουν βραβευτεί κατά καιρούς σε διαγωνισμούς.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αθηνά Ωνάση: Αποστεωμένη και γερασμένη η «χρυσή» κληρονόμος σε γκαλά στην πόλη του φωτός

Μια σπάνια δημόσια εμφάνιση, που αδιαμφισβήτητα τράβηξε την προσοχή...

Ευαγγελία Δομάζου: Όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες των «Ελλήνων Μπέκαμ των 60s»

Εχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που ο «στρατηγός»...

Κρυφός λεσβιακός έρωτας στη showbiz

Μπορεί τα μάτια της κοινής γνώμης και της εγχώριας...

Αρπακτικά του σεξ γύρω από την κόρη της Καίτης Χωματά

Η Ιουλία Μαυρομάτη, κόρη της σπουδαίας ερμηνεύτριας του Νέου...

Δημόσια καυτά φιλιά για τον «ξεχασμένο» Κασσελάκη και τον Τάιλέρ του

Στην «ασταμάτητη αγάπη του», στον έρωτα της ζωής του,...

Πατούλης και Κοίλου στην εκκλησία με τον γιο για την ευχή

Το μωράκι του Γιώργου Πατούλη έγινε σαράντα ημερών και,...