Σάββατο, 29 Μαρτίου, 2025

Τα top trends στο μακιγιάζ για να απογειώσεις τη θηλυκότητα και τη...

Αφού παρακολουθήσαμε όλες τις τελετές βραβείων και θαυμάσαμε όλα...

«Ελεγεία της μνήμης»: Το έργο του Νικ Πέιν για πρώτη φορά στην...

Ο Θεατρικός Οργανισμός «Νέος Λόγος» και το Studio Μαυρομιχάλη...

Ο λόγος που ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έπιασε από τους γοφούς 54χρονη σκηνογράφο

Τα πολλά κιλά του και την προχωρημένη ηλικία του...

Οι βρόμικοι πολεοδόμοι της Ρόδου «καίγονται» στο… 121!

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του κυκλώματος Πολεοδομίας...

Πρωτιά με τη MarmΕλλάdα

Στον διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχε η ομάδα με το βιολογικό ψωμί αρτοθαλασσιές έδωσε το «παρών» άλλη μία ομάδα φοιτητών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας (παράρτημα Καρδίτσας), η οποία κατέκτησε την πρωτιά με τη MarmΕλλάdα!

Στον διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχε η ομάδα με το βιολογικό ψωμί αρτοθαλασσιές έδωσε το «παρών» άλλη μία ομάδα φοιτητών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας (παράρτημα Καρδίτσας), η οποία κατέκτησε την πρωτιά με τη MarmΕλλάdα! Το προϊόν διακρίθηκε στον διαγωνισμό για τη δημιουργία νέων οικολογικών – καινοτόμων προϊόντων διατροφής που διοργανώθηκε για πέμπτη χρονιά στην Ελλάδα. Ελαβε το πρώτο βραβείο και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό ECOTROPHELIA που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης EXPO 2015: Feeding the Planet, Energy for Life στο Μιλάνο από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου.

Την ομάδα που ανέπτυξε την επαναστατική μαρμελάδα αποτελούν οι φοιτητές Πέτρος Ζαφειρίου, Λήδα Κετσιλή, Μιλένα Μαργέλη, Ελένη-Μαρία Φλωροδημήτρη και Εμμανουήλ Ακρίβος υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Θεοφάνη Γεωργόπουλου, ο οποίος τόνισε: «Η ΜarmΕλλάda είναι βιολογική μαρμελάδα που παρασκευάζεται με κολοκύθα και καρότα. Δεν περιέχει ζάχαρη και για γλυκαντικό βάζουμε stevia. Το προϊόν αυτό έχει μειωμένες θερμίδες, ενώ είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και περιέχει φυσικές γλυκαντικές ύλες».

Το τρίτο βραβείο στον διαγωνισμό απέσπασε το προϊόν ΤΥΡΟΥΟ-Raisin Delight, που ανέπτυξε η τρίτη ομάδα φοιτητών του ίδιου τμήματος υπό την καθοδήγηση του δρα Ιωάννη Γιαβάση, επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Το ΤΥΡΟΥΟ-Raisin Delight είναι ένα βιολειτουργικό επιδόρπιο γιαούρτης που κατεβάζει τη χοληστερίνη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κρυφός λεσβιακός έρωτας στη showbiz

Μπορεί τα μάτια της κοινής γνώμης και της εγχώριας...

Πατούλης και Κοίλου στην εκκλησία με τον γιο για την ευχή

Το μωράκι του Γιώργου Πατούλη έγινε σαράντα ημερών και,...

Συνέβη στο Nox: Καυτό φιλί από Ρέμο

Με ένα τρυφερό φιλί στην Υβόννη ο Αντώνης Ρέμος...

Ερωτας, μπακαλιάρος & μωράκι για Παυλίνα Βουλγαράκη

Με την οικογένειά της και τον σύντροφό της ζωής...

Αθηνά Ωνάση: Αποστεωμένη και γερασμένη η «χρυσή» κληρονόμος σε γκαλά στην πόλη του φωτός

Μια σπάνια δημόσια εμφάνιση, που αδιαμφισβήτητα τράβηξε την προσοχή...