Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, 2025

Το «ανάκτορο» της «θνητής» πριγκίπισσας πέρασε σε ελληνικά χέρια

Σε ελληνικά χέρια πέρασαν οι τέσσερις από τις εφτά...

Γιώργος Σαμπάνης – Νίκος Μακρόπουλος: Μαζί στο στούντιο πριν τη συνύπαρξή τους...

Λίγο πριν ξεκινήσουν τις πρόβες για τον Βοτανικό, ο Νίκος Μακρόπουλος και ο Γιώργος Σαμπάνης βρέθηκαν σε στούντιο ηχογράφησης.

Γοητευμένος ο Κούλλης Νικολάου με την Αφροδίτη Λατινοπούλου

«Αντε και στη “Γη της ελιάς”» ευχήθηκαν με χιούμορ...

Πού και πότε θα εμφανίζονται μαζί Παπαρίζου και Ζαχαράτος

Ενα πάντρεμα ξεχωριστό, πρωτότυπο θα γίνει στην πίστα του NOX, που για πρώτη φορά υποδέχεται καλλιτέχνες και την ημέρα Τετάρτη.

Σαν ένας άλλος Φιλέας Φογκ-άκης

❱❱ Νεαρός Κρητικός θαλασσόλυκος έβαλε πριν από δύο χρόνια στόχο να γυρίσει τον κόσμο με ένα ιστιοπλοϊκό

Από την
Εύα Παπαδάτου

Με ένα εντυπωσιακό κόκκινο ιστιοπλοϊκό έχει βαλθεί να γυρίσει τον κόσμο ένας νεαρός θαλασσόλυκος από τα Χανιά!

Ο 27χρονος Κλεάνθης Αναστασάκης, σαν ένας άλλος Φιλέας Φογκ, έβαλε πριν από περίπου δύο χρόνια σκοπό να κάνει… όχι ακριβώς τον γύρο του κόσμου και προφανώς όχι σε 80 μέρες, αλλά να επισκεφθεί όσο περισσότερα μέρη μπορεί σε όσο το δυνατό σύντομο χρονικό διάστημα γίνεται.

Ο Χανιώτης επέλεξε έναν δύσκολο και απαιτητικό τρόπο για να ταξιδέψει στον κόσμο, καθώς το κάνει με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος μήκους 8,20 μέτρων και πλάτους 2,8 μέτρων, το οποίο κατασκευάστηκε στη Γαλλία από πολυεστέρα. Τα δύο πρώτα χρόνια ταξίδευε με παρέα τη γατούλα του αλλά τους τελευταίους μήνες μοιράζεται τη μοναδική αυτή εμπειρία με τη σύντροφό του.

Από Σούδα

Σύμφωνα με το flashnews.gr, ο μεγάλος απόπλους έγινε τον Αύγουστο του 2017 από το λιμάνι της Σούδας και έως σήμερα έχει ταξιδέψει ως την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, συνέχισε νότια προς την Αφρική και συγκεκριμένα το Μαρόκο και τις Καναρίους Νήσους, Σενεγάλη, Γουινέα Μπισάου, είδε τα νησιά Bijagos που μοιάζουν με παράδεισο και παρέμεινε στη δυτική Αφρική όπου «έδεσε» στο Πράσινο Ακρωτήρι.

Επειτα πέρασε απέναντι στην αμερικανική ήπειρο και έφτασε ως τα νησιά της ανατολικής Καραϊβικής, με τελευταίο σταθμό τα νησιά Τρινιντάντ και Τομπάγκο στη νότια Αμερική.

Οπως είπε ο 27χρονος θαλασσοπόρος, περιμένει να περάσει η εποχή των τυφώνων για να ταξιδέψει στην Παταγονία. Ως τότε δουλεύει σε καρνάγιο στο νησί για να καλύψει τα έξοδά του! Ολο το ταξίδι τού στοίχισε 19.000 ευρώ (με την αγορά και τις επισκευές του σκάφους).

Οπως είπε ο ίδιος, υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν, όπως το νερό, καθώς μπορούν να έχουν μαζί τους μόνο 250 λίτρα τα οποία πρέπει να φτάσουν για όσο κρατήσει το ταξίδι (από 10 έως 40 μέρες).

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντίμης Κρίτσας: Δράμα για τον μόδιστρο των stars του σινεμά

Kαθηλωμένος στο κρεβάτι του γεμάτου αναμνήσεις σπιτιού του πίσω...

«Η Μπέτυ Βαλάση μπήκε σε οίκο ευγηρίας – Την είδα και δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε»

Η Μπέτυ Βαλάση πλέον βρίσκεται σε γηροκομείο. Ο γνωστός ηθοποιός σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Buongiorno» έκανε την αποκάλυψη.

Εκτός εκπομπής ο Ανδρέας Μικρούτσικος – Η Φαίη Σκορδά αναζητά τη σύντροφό του

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος απουσίαζε από την εκπομπή «Buongiorno» και η Φαίη Σκορδά εξήγησε πως δεν έχει νέα του και προσπαθεί να επικοινωνήσει με τη σύντροφό του.

Μετά την επανασύνδεση γιόρτασε στην αγκαλιά του συζύγου της τα γενέθλιά της

Διανύει μια πολύ όμορφη περίοδο στη ζωή της τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά. Η

Καβγάς Στεφανίδου – Τσουρού: Λίγο έλειψαν να «ρίξουν» τα πλατό στον ΣΚΑΙ

Λίγο έλειψαν να «ρίξουν» τα πλατό στον Σκάι με...

Έντονη αντιπαράθεση Τουμασάτου – Μελέτη στα social media: «Πόσοι Χίτλερ μαζεμένοι;»

Η Μαριάννα Τουμασάτου ήρθε σε αντιπαράθεση με την Ελεονώρα Μελέτη στα social media. Τι συνέβη;