Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025

Παρθένης – Κωστοπούλου: Διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι του ζευγαριού και άρπαξαν κοσμήματα...

Θύμα διάρρηξης έπεσε ο ηθοποιός και μοντέλο Αλέξανδρος Παρθένης...

Πρώην υπουργός πρώτο τραπέζι πίστα με σύζυγο & ερωμένη

Το γκραντ φινάλε του Νίκου Οικονομόπουλου στο κέντρο διασκέδασης...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΗ μέρα θα σας ωθήσει και θα σας πιέσει...

Ο Πέτρος Λαγούτης μίλησε για τον νέο ρόλο του ως παρουσιαστής του...

Για τον νέο τηλεοπτικό του ρόλο, ως παρουσιαστής του...

Τέλος στον εφιάλτη της κακοσμίας

❱❱ Ανοίγει ο δρόμος για νέας γενιάς αποσμητικά, μετά την ανακάλυψη της πρωτεΐνης που «ταΐζει» βακτήρια τα οποία αναπτύσσουν άσχημη μυρωδιάΕρευνητές του βρετανικού πανεπιστημίου του Γιορκ φιλοδοξούν να βάλουν τέλος στον εφιάλτη της κακοσμίας στα λεωφορεία, και όχι μόνο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ανακάλυψαν τρόπο να δημιουργήσουν νέας γενιάς αποσμητικά, τα οποία θα λύνουν το πρόβλημα στη… γέννησή του.

Στην έρευνα που δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό «eLife» εξηγούν ότι τα υπάρχοντα αποσμητικά είτε σκοτώνουν τα βακτήρια της μασχάλης που προκαλούν άσχημη μυρωδιά είτε προσπαθούν να καλύψουν την κακοσμία. Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον καθηγητή Γκάβιν Τόμας, επικεντρώθηκε στη βάση του προβλήματος, καθώς στόχος της είναι να μην επιτρέψει στα βακτήρια να παράξουν την κακή μυρωδιά.

Ειδικότερα, έρευνα του ίδιου πανεπιστημίου το 2015 είχε δείξει ότι για την κακοσμία από τις ιδρωμένες μασχάλες ευθύνονται μόνο ελάχιστα από τα βακτήρια που αναπτύσσονται σε αυτές. Ο Τόμας και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι τα βακτήρια αυτά τρέφονται με άοσμες θρεπτικές ουσίες του ιδρώτα, οι οποίες μετά την πέψη τους μετατρέπονται σε ουσίες που μυρίζουν άσχημα.

Αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι, για να εισέλθουν στο βακτήριο οι θρεπτικές ουσίες, πρέπει να τις μεταφέρει μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη. Σε περίπτωση που οι επιστήμονες μπλοκάρουν τη δράση της πρωτεΐνης, τα βακτήρια δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις συγκεκριμένες θρεπτικές ουσίες και, κατά συνέπεια, δεν θα παράγουν άσχημη μυρωδιά.

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι ερευνητές έκαναν το πρώτο βήμα, καθώς κατανόησαν τη δομή της πρωτεΐνης. «Αυτό μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε εξειδικευμένα προϊόντα (αποσμητικά), που θα στοχοποιούν τη δράση της πρωτεΐνης» τόνισε ο καθηγητής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι γνωστοί θαμώνες στο νησί των ανέμων, γλέντι με Λε-Πα μέχρι το ξημέρωμα

Σούβλες με φόντο τη θάλασσα, βόλτες στα κοσμικά Ματογιάννια...

Γιατί «έσκασε» έπειτα από χρόνια από τον θάνατο της Σωτηρίας Μπέλλου δικαστικό θρίλερ με τη διαθήκη της!

Δικαστικό θρίλερ 28 ετών της μεγάλης ρεμπέτισσας Σωτηρίας Μπέλλου...

Από την Πάρο στην Αίγινα μετακόμισε η Σοφία Αλιμπέρτη

Νέα ζωή στην Αίγινα για τη Σοφία Αλιμπέρτη. Μπορεί...

«Καλύτερα να είχα καεί κι εγώ μαζί τους»

Συντετριμμένος εμφανίστηκε στην απολογία του ο Ουκρανός οδηγός της...

Δεν τους… χωρούσε η Ελλάδα και «την έκαναν»

Το πρώτο τους Πάσχα ως ζευγάρι πέρασαν στη Νέα...

Παραδοσιακά και με… βουτιές για ζευγαράκια

Η Κρήτη, το Πήλιο, η Πάτμος, το Γύθειο, η...
spot_img
spot_img