Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Οι υψηλές αμοιβές των star ηθοποιών και η κόντρα των καναλιών με...

Σταρ ηθοποιοί εναντίον καναλιών και κανάλια εναντίον παραγωγών. Πόλεμος...

«The Reunion»: Πρεμιέρα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου

Πριν από 10 χρόνια, δύο φίλοι, ο Σάκης και...

«Kitchen Lab»: Πρεμιέρα, σήμερα στις 16:40

Ο Άκης Πετρετζίκης ανοίγει το «Kitchen Lab», το… εργαστήρι μαγειρικής του, κι...

Οι Δον Κορλεόνε της Μυκόνου & το «τρίγωνο του θανάτου»!

Κρυφοί λογαριασμοί, «παιχνίδια» εκατομμυρίων και «βαθιά λαρύγγια»

Αρχινονοί της Αττικής «κεφάλια» της Greek Mafia, υπάλληλοι Πολεοδομίας, drugs και διαφθορά με πηλήκιο στην… υπηρεσία του καθήκοντος, που στάζει πολύ χρήμα αλλά και αίμα…

  • Από τον Βασίλη Χήτο

H δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, που συγκλονίζει τα τελευταία 24ωρα το πανελλήνιο, είναι η τρίτη και φαρμακερή εκτέλεση που καταστρώνεται και λαμβάνει χώρα στην Αθήνα, αλλά με σημείο αναφοράς τη Μύκονο. Είχαν προηγηθεί η ανθρωποκτονία του Δημήτρη Καπετανάκη-Καπέ στα Βριλήσσια στις 9/12/2020 κι εκείνη του Ελληνοαυστραλού Γιάννη Μακρή και συζύγου του μοντέλου Βικτώριας Καρύδα, στη Βούλα, στις 31/10/2018.

dolofonia03743
Ο τοπογράφος Παναγιώτης Στάθης που δολοφονήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Ψυχικό

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», οι διωκτικές Αρχές δεν θεωρούν διόλου τυχαίο πως, πέραν του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό, «μοναχικός λύκος» είχε εμφανιστεί και κατά την εξόντωση του Δημήτρη Καπετανάκη-Καπέ κάτω απ’ το σπίτι του μέρα μεσημέρι. Στο συμβόλαιο θανάτου με τον Ελληνοαυστραλό σύζυγο της Βικτώριας Καρύδα, όπως αποκαλύφθηκε, πληρωμένος δολοφόνος ήταν 37χρονος Βούλγαρος που συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια, σε αντίθεση με τον αδελφό του, που θεωρήθηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου που τον μετέφερε, αλλά στο Εφετείο αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών.

mafia0574
Το άψυχο σώμα του Καπετανάκη – Καπέ σκεπασμένο με σεντόνι, λίγα λεπτά μετά το καρτέρι θανάτου στα Βριλήσσια

Η ζωή σε βίλα στο Πανόραμα

Ο Μακρής, κυνηγημένος από οικογένεια μαφιόζων Λιβανέζων στην Αυστραλία, στέγασε τον έρωτά του με την καλλονή σύζυγό του σε βίλα στο Πανόραμα, αλλά δολοφονήθηκε την ίδια μέρα που πήγαινε να διεκδικήσει μερίδιο από την πίτα της Μυκόνου. Νωρίς το βράδυ είχε προγραμματίσει τα εγκαίνια πολυτελών γραφείων στα νότια προάστια, αλλά παρέχοντας υπηρεσίες φύλαξης-σεκιούριτι στη Μύκονο σε ζάπλουτους Σαουδάραβες. Στο νησί των ανέμων όμως από το 2016 είχε «ανοίξει κάρτα» και ο διαχρονικά… παμμέγιστος «πληροφοριοδότης» επίορκων αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής Δημήτρης Καπετανάκης-Καπές.

«Συνδικάτο του Εγκλήματος»

Το «βαθύ λαρύγγι» της αθηναϊκής νύχτας μάλιστα -όπως αποκαλύπτει με έγγραφο της ΕΥΠ η «Espresso»- είχε ήδη ανοίξει δύο τραπεζικούς λογαριασμούς και στη Βουλγαρία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω Λουξεμβούργου και Λιχτενστάιν. Ο Καπές, μάλιστα, δεν δίσταζε στα Κακουργιοδικεία, ενώπιον δικαστών, να επιδεικνύει και επίσημο έγγραφο «συγχωροχάρτι» με την υπογραφή πρώην διοικητή Ασφαλείας Αττικής, γλιτώνοντας έτσι απ’ το μακρινό 1996 πολύχρονες καταδίκες για σωματεμπορία αλλά κυρίως για τη συμμετοχή του στο πρώτο και μοναδικό διαβόητο «Συνδικάτο του Εγκλήματος» που σκόρπιζε με νεκρούς μπράβους και επιχειρηματίες την Αθήνα και με αρχιεκτελεστή όλων των εποχών τον Βασίλη Σούφλα.

mafia05741
Ο Δημήτρης Καπετανάκης-Καπές

Στην έκθεση της ΕΥΠ η Μύκονος εμφανίζεται ως η πολύφερνη νύφη για Αθηναίους νονούς που έριξαν εκεί άγκυρα, καταφέρνοντας μάλιστα -σύμφωνα με την πολυσέλιδη αναφορά- να έχουν υπό τας διαταγάς τους τον νεοαφιχθέντα διοικητή της Αστυνομίας, για την τοποθέτηση του οποίου φέρεται ότι είχε μεριμνήσει ο «ταμίας» της Greek Mafia Δημήτρης Μάλαμας, που δολοφονήθηκε στις 29/10/2019 στο Χαϊδάρι υπό το φως του ήλιου, ακινητοποιημένος σε φωτεινό σηματοδότη. Είχε προηγηθεί την 1η Μαΐου 2018 η μπαμπέσικη δολοφονία του αποκαλούμενου «κεντρικού τραπεζίτη» Σπύρου Παπαχρήστου, απόστρατου αξιωματικού των ΕΚΑΜ, που του είχαν στήσει καρτέρι νύχτα στο πάρκινγκ της ταβέρνας Κρητικός στην Κάντζα! Η έκθεση της ΕΥΠ ήρθε να «επαληθευτεί» και στις 9 Απριλίου 2021, όταν μεσημεριάτικα σημειώθηκε στον Αλιμο η ανθρωποκτονία-σοκ του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο δημοσιογράφος, με βάση την πολυσήμαντη έκθεση της ΕΥΠ για διαφθορά στην Αστυνομία, φέρεται ότι είχε… ανοιχτές συναλλαγές με τον «κεντρικό ταμία» της Greek Mafia Δημήτρη Μάλαμα και σε καταγεγραμμένες συνομιλίες ότι βοηθούσε με πληροφορίες τον σεσημασμένο Καπέ, τον οποίο μάλιστα είχε υπερασπιστεί με κατάθεσή του στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ο Καπές, μεταξύ άλλων, με βάση μία από τις τελευταίες του δικογραφίες, είχε κατηγορηθεί και ως ο μεγαλύτερος σωματέμπορος της Αττικής. Συγκεκριμένα, στην πολυσέλιδη έκθεση της ΕΥΠ αξιωματούχοι επισήμαναν:

«Ο Καπετανάκης διατηρεί δύο λογαριασμούς βουλγαρικούς, με μία από τις εταιρίες συμφερόντων του να έχει έδρα το Λουξεμβούργο, χωρίς να δίνονται περισσότερα στοιχεία. Οι λογαριασμοί στο εξωτερικό τού προσφέρουν την απαραίτητη ασφάλεια προκειμένου να αποφύγει πιθανή δέσμευση των χρημάτων του από οφειλές στην Εφορία. Επιδιώκει να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ παρά τις οφειλές του στην Εφορία και σε αυτό θα βοηθήσει ο Μάλαμας, ο όποιος διαθέτει την κατάλληλη γνωριμία

karaivaz030642
Ο δολοφονημένος δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ

Ο Καπετανάκης εκτιμάται πως με μία υπερτιμολόγηση δεν θα χρειαστεί να πληρώσει τίποτα ο ίδιος από το υπόλοιπο 50%, το οποίο δεν καλύπτει το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Επίσης ο Καπετανάκης διατηρεί επαφές με τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ, από τον οποίο ενημερώνεται για την δράση έγκλειστων ποινικών με τους οποίους ο Καπετανάκης έχει προσωπικές διαφορές, καθώς και για το πότε αποφυλακίζονται. Η συνομιλία αυτή είναι καταγεγραμμένη στις 5 Μαΐου 2016. Ακόμα, ο Καραϊβάζ ενημερώνει τον Καπετανάκη για την εξέλιξη της υπόθεσης του Μάλαμα και την προαγωγή του με την κατηγορία για «ξέπλυμα βρόμικου χρήματος».

Και οι μυστικοί πράκτορες φτάνουν στην πηγή, όταν κάνουν αναφορά για τη διείσδυση του Καπέ στο νησί των ανέμων, σημειώνοντας: «Στις συνομιλίες γίνεται λόγος για μετάθεση αστυνομικού στη Μύκονο, φίλου του Μάλαμα, ο οποίος υπηρετούσε στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, τον οποίο χαρακτηρίζουν «αφεντικό στη Μύκονο» και ο οποίος θα μεσολαβήσει για να έχει ό,τι θέλει ο Καπετανάκης (σ.σ.: συνομιλία 17/5/2016). Σύμφωνα με το δελτίο πληροφοριών της 20/5/2016, πρόκειται για τον αξιωματικό πρώην υποδιοικητή τού Εκβιαστών (σ.σ.: κατονομάζεται).

Αναφορές της ΕΥΠ

Σε άλλο επίμαχο σημείο της αναφοράς της ΕΥΠ περίοπτη θέση έχουν πάλι οι δουλειές Καπέ ξέπλυμα στη Μύκονο, αφού υπογραμμίζεται ότι «ο Καπετανάκης μαζί με συνεργάτη του επιδιώκουν να ξεπλύνουν το χρηματικό ποσό από 150.000 έως 200.000 ευρώ ημερησίως μέσω ηλεκτρονικών κρατήσεων και ηλεκτρονικών πληρωμών σε καλοκαιρινά καταστήματα στη Μύκονο. Τα χρήματα αυτά θα μπουν σε λογαριασμούς στο Λιχτενστάιν και το Λουξεμβούργο, τα οποία μετέπειτα θα μεταφερθούν στην Ελλάδα. Για την επίτευξη της παράνομης αυτής δραστηριότητας κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία μιας ιστοσελίδας η οποία θα παραπέμπει για πληρωμή σε καναδική εταιρία μεταφοράς χρημάτων, ενώ η χρέωση των καρτών θα γίνεται με μηχανήματα POS, τα οποία στο εξωτερικό θα είναι offline.

Ο αντρας της Βικτωριας Καρυδα το πρωτο θυμα της mafia of mykonos

Το πρώτο θύμα στην… ποδιά της Μυκόνου έγινε νωρίς το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου 2018, έξω από το σπίτι του Γιάννη Μακρή στο Πανόραμα Βούλας, τη στιγμή που βγήκε από τη βίλα του κι έμπαινε στο αυτοκίνητο του μάρκας smart. Ο Ελληνοαυστραλός είχε στείλει πρόσκληση προς όλους τους φίλους της My Services για τα εγκαίνια του σταθμού αυτής της εταιρίας security στη Γλυφάδα (Λεωφόρος Βουλιαγμένης 24) που έγραφε ώρα προσέλευσης 19.30.

mafia05742
Ο Γιάννης Μακρής την ημέρα του γάμου του με τη Βικτώρια Καρύδα

Περίπου μισή ώρα αργότερα στην περιοχή του Πανοράματος Βούλας ο 37χρονος Βούλγαρος τον πυροβόλησε έξι φορές. Αίσθηση επίσης είχε προκαλέσει ότι η εταιρία My Services που θα είχε δραστηριότητα στη Μύκονο είχε ιδρυθεί πριν από καιρό και μέχρι πολύ πρόσφατα στο μετοχολόγιο με ποσοστό 20% συμμετείχε αρχικά και ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Αρης Σπηλιωτόπουλος, που σήμερα εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό του Στ. Κασσελάκη. Η οικογένεια Μακρή πάντως, όπως προέκυψε μετά την εκτέλεση, είχε στη μακρινή Αυστραλία ανοίξει βεντέτα με Λιβανέζους λαθρεμπόρους ναρκωτικών. Το 2014 ο πατέρας του Στέλιος Μακρής φέρεται ότι συνελήφθη για κατοχή 50 κιλών μεθαμφεταμίνης (MDMA).

mafia05743
Ο Γιάννης Μακρής

Η οικογένεια Μακρή εμφανίστηκε συνδεδεμένη με την εγκληματική οργάνωση των «Κομαντσέρος». Πρόκειται για μία σκληρή οργάνωση μοτοσικλετιστών τύπου «Hell Angels» με έντονη εγκληματική δράση στην Αυστραλία. Ο Γιάννης Μακρής το 2007 ήταν συνέταιρος με την οικογένεια του Τζον Ιμπραήμ σε ένα κέντρο διασκέδασης. Η επιχείρηση πτώχευσε σχεδόν αμέσως και το 2009 ο συνεργάτης του Γιάννη Μακρή κατήγγειλε πως έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του αδελφού του, θεωρώντας «εντολέα» την οικογένεια Μακρή. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο υιός κατέφυγε στην Ελλάδα.

mafia05744
Η στιγμή της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηρώδου Αττικού & απιστίας γωνία – Το παράνομο ζευγάρι πολιτικών

Ένα... ιδιόμορφο (και γράφουμε «ιδιόμορφο» μια και γνωρίζουμε και...

Η Αντζελίνα Τζολί παρουσίασε και… επίσημα τον νέο σύντροφό της

Σταμάτησε να κρύβεται η Αντζελίνα Τζολί και παρουσίασε «επισήμως»...

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Open που συνεργάστηκαν πέρυσι με την εταιρία του Κοκλώνη

Μέσα σε εποχές μεγάλης ακρίβειας κάποιοι εργαζόμενοι στο Open...

Ολοκληρώνεται το παζλ των μουσικών σχημάτων στη νυχτερινή Αθήνα

Μπαίνουν και τα τελευταία κομμάτια στο... παζλ του χάρτη...

Κλαούντια Ζαΐμη: Από τις ταινίες του Σειρηνάκη, στο «Power of love»

Αποκαλύψεις-φωτιά και με φωτογραφικά πειστήρια για το «ροζ» παρελθόν...

Η πρωταγωνίστρια στον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα ποζάρει με περίστροφο μέσα στο σχολείο της

Απίστευτες σκηνές και περιστατικά που μοιάζουν βγαλμένα από την...