Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025

Όλα έτοιμα για τη σέντρα του «worldcup» των swingers στην Κρήτη

Λίγες μόνο μέρες απομένουν για να αρχίσει το πιο...

«Άγιος έρωτας»: Ο Κωλέτσης στριμώχνει τον Μαρκόπουλο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Άγιος έρωτας».https://www.youtube.com/watch?v=g8EPmXHLlx8&feature=youtu.beΗ Θάλεια μετά τα όσα...

Στον τόπο μαρτυρίου του Αγίου Γεωργίου

To τελευταίο ρεπορτάζ μας από την αποστολή στο Κάιρο...

Ο Γιώργος Λάγιος φλέρταρε τη Φαίη Σκορδά on camera

Ο Γιώργος Λάγιος παραβρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Buongiorno»...

Μασελάκι για το τρίξιμο

❱❱ Νάρθηκας προφυλάσσει τα δόντια και περιορίζει τους πονοκεφάλουςΟλοένα περισσότεροι άνθρωποι τρίζουν ή σφίγγουν τα δόντια τους στον ύπνο τους εξαιτίας των αυξημένων υποχρεώσεων και του άγχους. Αυτή η κακή συνήθεια, όμως, δεν προκαλεί μόνο φθορές στα δόντια αλλά και ισχυρούς πονοκεφάλους, εξαιτίας της πίεσης στις γνάθους. 

Την κατάσταση σώζει ένα μασελάκι που, εκτός από τα δόντια, προστατεύει και από τον πόνο! «Το σφίξιμο και το τρίξιμο των δοντιών είναι αποτέλεσμα κυρίως άγχους και παρατηρείται εντονότερα στους εσωστρεφείς ανθρώπους. Μπορεί να γίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, που μπορούμε να το ελέγξουμε, αλλά τις περισσότερες φορές γίνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου και δεν είναι αντιληπτό» επισημαίνει η Δέσποινα Κωστομοίρη, χειρουργός οδοντίατρος, ειδικευμένη στην Αισθητική Οδοντιατρική.

«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρχικά ρωγμές και στη συνέχεια κατάγματα και σπασίματα των δοντιών. Σταδιακά μικραίνει το μέγεθος των δοντιών, διαταράσσεται η σχέση της άνω με την κάτω γνάθο, με αποτέλεσμα όχι μόνον να απαιτείται θεραπευτική αποκατάσταση των δοντιών, αλλά να προκύπτει και πρόβλημα αισθητικής παραμόρφωσης του χαμόγελου και του προφίλ του προσώπου (σχέση μύτης με πιγούνι)» επισημαίνει η ειδικός.

Ο οδοντίατρος πρέπει να είναι σε θέση να διαγνώσει το πρόβλημα, ιδιαίτερα στην αρχική φάση του, έτσι ώστε να αποτρέψει την επερχόμενη σταδιακή καταστροφή των δοντιών κάνοντας έναν νάρθηκα (μασελάκι) στον ασθενή του. Αυτό γίνεται σε ένα ραντεβού με αποτύπωμα των δοντιών και είναι χαμηλού κόστους.

«Στις περιπτώσεις που έχει δημιουργηθεί απώλεια οδοντικής ουσίας αποκαθιστούμε τα δόντια σε ραντεβού με όψεις ρητίνης. Το θεραπευτικό και το αισθητικό αποτέλεσμα που αποδίδεται στον ασθενή είναι άριστο. Επειδή δεν παρεμβάλλεται οδοντοτεχνικό εργαστήριο είναι χαμηλού κόστους. Και σε αυτή την περίπτωση δίνεται νάρθηκας (μασελάκι) για προστασία του αποτελέσματος» επισημαίνει η κυρία Κωστομοίρη.

«Σε απώλειες του μεγέθους των δοντιών περισσότερο από τα 2/3 μπορεί να υπάρξουν αποκαταστάσεις με ολοκεραμικά ή μεταλλοπορσελάνες και απονευρώσεις, και βέβαια είναι αρκετά υψηλότερου κόστους λόγω παρεμβολής εργαστηρίου. Σε όλες, όμως, τις περιπτώσεις η προστασία πρέπει να εξασφαλίζεται με τη χρήση νάρθηκα» καταλήγει η κυρία Κωστομοίρη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι γνωστοί θαμώνες στο νησί των ανέμων, γλέντι με Λε-Πα μέχρι το ξημέρωμα

Σούβλες με φόντο τη θάλασσα, βόλτες στα κοσμικά Ματογιάννια...

Δεν τους… χωρούσε η Ελλάδα και «την έκαναν»

Το πρώτο τους Πάσχα ως ζευγάρι πέρασαν στη Νέα...

Γιατί «έσκασε» έπειτα από χρόνια από τον θάνατο της Σωτηρίας Μπέλλου δικαστικό θρίλερ με τη διαθήκη της!

Δικαστικό θρίλερ 28 ετών της μεγάλης ρεμπέτισσας Σωτηρίας Μπέλλου...

«Καλύτερα να είχα καεί κι εγώ μαζί τους»

Συντετριμμένος εμφανίστηκε στην απολογία του ο Ουκρανός οδηγός της...

Tο Πάσχα των καρτέλ με εισαγόμενους «Ελ Τσάπο»: Εκτέλεση σε ζωντανή μετάδοση του «Φαραώ της Κόκας»

Φόνοι κατά... παραγγελία επί ελληνικού εδάφους ανάμεσα σε φατρίες...
spot_img
spot_img