Τρίτη, 1 Απριλίου, 2025

«The 2Night Show»: Καλεσμένοι του Γρηγόρη Αρναούτογλου η Αλέκα Κανελλίδου με τον...

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχεται στο «The 2Night Show» την...

Τα «ροζ» σκάνδαλα που προκάλεσαν παγκόσμιο σάλο, με πρωταγωνιστές τα πέντε μέλη...

Η νέα σχέση του Λούις Τόμλινσον έχει ήδη προκαλέσει...

«Άγιος έρωτας»: Ο π. Νικόλαος δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματά του

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Άγιος έρωτας».https://www.youtube.com/watch?v=-Fmp-DuxjrM&feature=youtu.beΟ πατήρ Νικόλαος παραδέχεται...

Στο L.A. μέχρι τις 18 Μαΐου η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του διεθνούς...

Η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Λάνθιμου, με τίτλο...

Επικίνδυνα τα… κιλά!

❱❱  Τα παχύσαρκα παιδιά έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν σκλήρυνση κατά πλάκας.

Τα παιδιά που έχουν διαγνωστεί με παχυσαρκία έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν σκλήρυνση κατά πλάκας, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Jama Neurology».

Συγκεκριμένα, η μελέτη αναφέρει ότι τα παχύσαρκα παιδιά που δεν ανταποκρίνονται στην αρχική θεραπεία έχουν υψηλότερο ποσοστό υποτροπών και το 57% εξ αυτών λαμβάνει επαναληπτική αγωγή.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια αυτοάνοση πάθηση, στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα «επιτίθεται» στο προστατευτικό περίβλημα των νευρικών αξόνων (μυελίνη), οι οποίοι επιτρέπουν την επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων.

Ανάλογα με το σημείο της βλάβης, ο ασθενής μπορεί να έχει προβλήματα όρασης, μυϊκή αδυναμία, μούδιασμα, αστάθεια και δυσκολία συγκέντρωσης.

Εφηβοι

Σύμφωνα με την Εθνική Εταιρία Πολλαπλής Σκλήρυνσης στις ΗΠΑ, περίπου 8.000 έως 10.000 παιδιά και έφηβοι πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Οπως αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας δρ Πίτερ Χούπκε, η μελέτη δεν απέδειξε ότι υπάρχει σχέση αιτίας και αποτελέσματος μεταξύ της παχυσαρκίας και της σκλήρυνσης στα παιδιά, ανέδειξε όμως τον ρόλο της παχυσαρκίας ως σημαντικού παράγοντα κινδύνου για την εμφάνισή της.

Η παχυσαρκία αυξάνει τη φλεγμονή στον οργανισμό, μεταβάλλει τα επίπεδα της βιταμίνης D και επηρεάζει τη σύνθεση των βακτηρίων του εντέρου, παράγοντες οι οποίοι αυξάνουν τον κίνδυνο σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Η μελέτη ανέλυσε τα ιατρικά αρχεία 453 παιδιών, τα οποία διαγνώστηκαν με σκλήρυνση σε ένα ιατρικό κέντρο, με εκείνα 15.000 παιδιών από τη Γερμανία, τα οποία συμμετείχαν σε ξεχωριστή έρευνα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι τα παχύσαρκα παιδιά είχαν διπλάσιο κίνδυνο να διαγνωστούν με σκλήρυνση κατά πλάκας και όσα ήταν υπέρβαρα είχαν 37% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν σκλήρυνση κατά πλάκας συγκριτικά με συμμαθητές τους που είχαν φυσιολογικό βάρος.

Οσον αφορά το ενδεχόμενο τα πρώιμα συμπτώματα της σκλήρυνσης να αυξάνουν το βάρος, ο Χούπκε αναφέρει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, μια και το βάρος των παιδιών μετά τη διάγνωση δεν μειώθηκε σημαντικά.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Happy end» στο… θρίλερ με «Το σόι σου»

Φαμίλια ενωμένη, ποτέ νικημένη. Οι οικογενειακές ιστορίες λείπουν από...

«Μπαμ» χωρισμού: O Μπισμπίκης έφυγε από το σπίτι της Βανδή και μένει σε ξενοδοχείο

Σαν βόμβα έσκασε στα αγαπημένα τους πρόσωπα η είδηση...

Αρπακτικά του σεξ γύρω από την κόρη της Καίτης Χωματά

Η Ιουλία Μαυρομάτη, κόρη της σπουδαίας ερμηνεύτριας του Νέου...

Με ρόλο στους «Weekenders» η σύζυγος του Βαρθακούρη

Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου για την ανανεωμένη Αντελίνα...

Δημόσια καυτά φιλιά για τον «ξεχασμένο» Κασσελάκη και τον Τάιλέρ του

Στην «ασταμάτητη αγάπη του», στον έρωτα της ζωής του,...

Η Φιλιππινέζα και ο βίαιος mr Οnirama

Δεν έχει τέλος ο «πόλεμος» ανάμεσα στη Σίσσυ Χρηστίδου...