Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025

«The 2Night Show»: Καλεσμένοι του Γρηγόρη Αρναούτογλου η Αλέκα Κανελλίδου με τον...

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχεται στο «The 2Night Show» την...

Τα «ροζ» σκάνδαλα που προκάλεσαν παγκόσμιο σάλο, με πρωταγωνιστές τα πέντε μέλη...

Η νέα σχέση του Λούις Τόμλινσον έχει ήδη προκαλέσει...

«Άγιος έρωτας»: Ο π. Νικόλαος δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματά του

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Άγιος έρωτας».https://www.youtube.com/watch?v=-Fmp-DuxjrM&feature=youtu.beΟ πατήρ Νικόλαος παραδέχεται...

Στο L.A. μέχρι τις 18 Μαΐου η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του διεθνούς...

Η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Λάνθιμου, με τίτλο...

Οργή των stars για τον Αμαζόνιο που φλέγεται

❱❱ Ντι Κάπριο, Μαντόνα, Σακίρα και Ρονάλντο εκπέμπουν SOS για το μέλλον του πλανήτη

O μισός Αμαζόνιος φλέγεται και η showbiz έχει πάρει φωτιά στα sites κοινωνικής δικτύωσης με αναρτήσεις ανησυχίας αλλά και θυμού για την οικολογική καταστροφή που πλήττει το οικοσύστημα ολόκληρου του πλανήτη.

Κάποιοι, μάλιστα, άθελά τους συνέβαλαν στην παραπληροφόρηση που επικρατεί κάθε φορά που προκύπτει μια μεγάλη καταστροφή, αναρτώντας φωτογραφίες από πυρκαγιές που δεν προέρχονταν καν από αυτό το σημείο του πλανήτη.

Μεταξύ αυτών ήταν και ο γνωστός για τις περιβαλλοντικές ανησυχίες του Λεονάρντο ντι Κάπριο. Πάντως, οι περισσότεροι τα έχουν βάλει με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Μπολσονάρου, ο οποίος, όπως κατηγορείται από ακτιβιστές, ενθαρρύνει τους κτηνοτρόφους, τους αγρότες και τους υλοτόμους να καίνε τα δάση για να προκύπτουν νέες αξιοποιήσιμες εκτάσεις.

«Πρόεδρε Μπολσονάρου, σας παρακαλώ αλλάξτε την πολιτική σας και βοηθήστε όχι μόνο τη χώρα σας, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη» ανέφερε η Μαντόνα σε ανάρτησή της στο Instagram.

O Ντι Κάπριο, πάντως, κάλεσε τους θαυμαστές του να πάρουν και οι ίδιοι την κατάσταση στα χέρια τους για να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση. Τους ζήτησε να κάνουν δωρεές χρημάτων σε ομάδες που προστατεύουν τον Αμαζόνιο, αλλά και να ψηφίζουν πολιτικούς που μπορούν να κατανοήσουν τη σοβαρότητα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Και η Κρις Τζένερ

Κάποιοι άλλοι με το hashtag #PrayforAmazonia δηλώνουν τη συντριβή τους. «Είναι συντριπτικό! Για τις ανθρώπινες ζωές, τα φυτά, τα ζώα, για τον πλανήτη μας» έγραψε η Κρις Τζένερ.

«Το δάσος του Αμαζονίου παράγει πάνω από το 20% του οξυγόνου του πλανήτη και καίγεται για πάνω από τρεις εβδομάδες. Είναι ευθύνη μας να βοηθήσουμε να σωθεί ο πλανήτης» έγραψε με τη σειρά του ο άσος του ποδοσφαίρου Κριστιάνο Ρονάλντο.

Και η Λατίνα Σακίρα έγραψε στο twitter «το σπίτι του λαού μας και της άγριας ζωής πρέπει να προστατευτεί»! Σύμφωνα με το Κέντρο Διαστημικής Ερευνας της Βραζιλίας (INPE), ο αριθμός των πυρκαγιών στη Βραζιλία είναι 80% υψηλότερος από πέρυσι.

Στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA δείχνουν την ανησυχητική αύξηση του μονοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα που προκαλούν οι πυρκαγιές, με τα μικροσωματίδια να έχουν φτάσει σε ύψος 18.000 ποδών πάνω από την επιφάνεια της Γης και τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι αυτά μπορεί να παραμείνουν στην ατμόσφαιρα του πλανήτη και να την επιβαρύνουν για σχεδόν έναν μήνα!

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Μπαμ» χωρισμού: O Μπισμπίκης έφυγε από το σπίτι της Βανδή και μένει σε ξενοδοχείο

Σαν βόμβα έσκασε στα αγαπημένα τους πρόσωπα η είδηση...

Αρπακτικά του σεξ γύρω από την κόρη της Καίτης Χωματά

Η Ιουλία Μαυρομάτη, κόρη της σπουδαίας ερμηνεύτριας του Νέου...

Με ρόλο στους «Weekenders» η σύζυγος του Βαρθακούρη

Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου για την ανανεωμένη Αντελίνα...

«Happy end» στο… θρίλερ με «Το σόι σου»

Φαμίλια ενωμένη, ποτέ νικημένη. Οι οικογενειακές ιστορίες λείπουν από...

Η Φιλιππινέζα και ο βίαιος mr Οnirama

Δεν έχει τέλος ο «πόλεμος» ανάμεσα στη Σίσσυ Χρηστίδου...

Δημόσια καυτά φιλιά για τον «ξεχασμένο» Κασσελάκη και τον Τάιλέρ του

Στην «ασταμάτητη αγάπη του», στον έρωτα της ζωής του,...