Τετάρτη, 7 Μαΐου, 2025

Ο Κώστας Αρζόγλου «συναντά» τον άγιο Νεκτάριο

Ο άγιος του αιώνα μας στο θέατρο! Ο άγιος...

Eurovision 2025: Η Μαρίνα Σάττι συναντά 4 Eurostars – Το πρώτο ελληνικό...

Η Μαρίνα Σάττι στην ευρωπαϊκή πεντάδα που δίνει τον...

Ελένη Μενεγάκη: Η βόλτα σε εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου και το μήνυμά...

Η Ελένη Μενεγάκη πήγε για ψώνια σε γνωστό εμπορικό...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Η «βασίλισσα» ξεπόρτισε για τον Ζάχο της

Με τη Ζωζώ Σαπουντζάκη να τον αποθεώνει συγκινημένη έκανε...

Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. οι «επικίνδυνες» καταλήψεις των Εξαρχείων

❱❱ Εκρηκτικό είναι το μείγμα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή των Εξαρχείων με τα συνεχή επεισόδια …

… λόγω της μόνιμης πλέον παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων. Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιούν ότι η διαχείριση της κατάστασης πρέπει να είναι προσεκτική, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πάρει «φωτιά» η περιοχή.

Οι συνεχείς καταδρομικές επιθέσεις κουκουλοφόρων εναντίον αστυνομικών έχουν πλέον παγιωθεί. Για έβδομο συνεχές βράδυ δεν έλειψαν τα επεισόδια και οι έφοδοι εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ, ενώ το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι έχει στοχοποιηθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις ο αυτοοργανωμένος χώρος ΒΟΞ, που θεωρείται στρατηγείο της ακτιβιστικής αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας.

Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο κυκλοφόρησαν από μέλη του Ρουβίκωνα βίντεο με την επίθεση που δέχτηκαν από διμοιρία των ΜΑΤ στο εσωτερικό του ΒΟΞ, με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Διμοιρία

Για το συγκεκριμένο περιστατικό οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι η διμοιρία απλώς περνούσε από τη συγκεκριμένη οδό, αλλά τα μέλη της αναρχικής ομάδας πίστεψαν ότι σκόπευε να τους επιτεθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το επεισόδιο:

«Η διμοιρία μετέβαινε στην πλατεία Εξαρχείων, προκειμένου να ενισχύσει τις εκεί δυνάμεις που δέχονταν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, και πέρασε μπροστά από το ΒΟΞ, όπου προκλήθηκε» υποστηρίζει στην «Espresso» αστυνομικός που έχει γνώση των επιχειρήσεων.

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ήδη χαρτογραφήσει τις «επικίνδυνες» καταλήψεις στην περιοχή, με πρώτη την κατάληψη κτιρίου στην οδό Καλλιδρομίου.

Εδώ και δύο εβδομάδες μια διμοιρία των ΜΑΤ σταθμεύει μόνιμα και σε απόσταση μόλις δύο μέτρων από την πόρτα του κτιρίου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δεχτεί επίθεση.

Μόνιμη είναι η παρουσία των ΜΑΤ και στην οδό Σπύρου Τρικούπη, όπου πρόσφατα η ΕΛ.ΑΣ. εκκένωσε δύο κτίρια που ήταν υπό κατάληψη, γεμάτα πρόσφυγες.

Ωστόσο, στη συγκεκριμένη οδό φαίνεται ότι υπάρχει άλλο ένα κτίριο που αποτελεί ορμητήριο αγνώστων, οι οποίοι εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, ακόμα και από ταράτσες κτιρίων.

ΘεοδόσηΣ Π. Πάνου

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «ωραία των Αθηνών» ταξίδεψε στο χθες!

Αρωμα από το ελληνικό «The crown» είχε η εκδήλωση...

Πόπη Λάζου: Δείτε πώς είναι σήμερα η μοιραία γυναίκα του ελληνικού κινηματογράφου

Η Πόπη Λάζου υπήρξε η μοιραία γυναίκα του ελληνικού...

Η δήλωση του Ανδρέα Μικρούτσικου για το πρόωρο τέλος του «Πάμε Δανάη»

Η κάμερα της εκπομπής «Πρωινό ΣουΣου» συνάντησε τον Ανδρέα...

Νεκρός στο σπίτι του ο «Μήτση» της Μαρινέλλας

Η είδηση, βγαλμένη από το αστυνομικό ρεπορτάζ για το...

Τα πήρε όλα κι… έφυγε η Αθηνά Πολίτη

Από το Eliott Music House, στο θέατρο Παλλάς. H...

Σάλος για τη συναυλία του Χρήστου Μάστορα στη Χειμάρρα – «Είναι προδότης»

«Ντροπή του. Θα γράψετε ότι η μάνα του Κατσίφα...
spot_img