Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025

Το… «ωραιότερο Πάσχα του κόσμου» με sold out Λευτέρη Πανταζή στο Sea...

Ταραχή στο νησί των ανέμων θα φέρει ο Λευτέρης...

Ανάσταση για τους celebrities σε θαλαμηγούς και βίλες-φρούρια

Από τις Σπέτσες και τη Μύκονο ως το Ντουμπάι,...

Οι ξεχωριστές πόζες και το φλογερό φιλί της Στικούδη στον σύζυγό της

Ποιος είπε ότι ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Οποιος...

Τσορτέκης – Μαυρίδου μαζί και στο σανίδι!

Μπορεί να είναι μαζί στη ζωή, όπως σας αποκάλυψε...

Κίνδυνος στο… πιάτο

❱❱ Ερευνα-σοκ δείχνει ότι (με κάθε γεύμα) καταναλώνουμε πάνω από 100 σωματίδια πλαστικού μέσω της σκόνης που κατακάθεται στο φαγητόΠάνω από 100 σωματίδια πλαστικού καταναλώνουμε κατά μέσο όρο με κάθε γεύμα, μέσω της οικιακής σκόνης που κατακάθεται πάνω στο φαγητό μας.

Αυτό είναι το σοκαριστικό συμπέρασμα νέας έρευνας Βρετανών επιστημόνων που έκαναν την ανακάλυψη βάζοντας στο τραπέζι του φαγητού, δίπλα στα πιάτα, τρυβλία Petri, πάνω στα οποία είχαν τοποθετήσει κολλητική ταινία.

Παρακολουθώντας τα σωματίδια που είχαν κολλήσει στην ταινία σε τρία διαφορετικά σπίτια κατά τη διάρκεια των γευμάτων, υπολόγισαν ότι έως και 14 κομμάτια πλαστικού είχαν συσσωρευτεί στα ερευνητικά σκεύη κατά τα 20 λεπτά του γεύματος, αριθμός που ισοδυναμεί με 114 πλαστικές ίνες που πέφτουν κατά μέσο όρο στο μέσο πιάτο φαγητού που είναι μεγαλύτερο από το σκεύος Petri.

Οι ερευνητές του Herot-Watt University στο Εδιμβούργο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο μέσος άνθρωπος καταπίνει κάθε χρόνο κατά μέσο όρο μέχρι 68.415 πιθανά επικίνδυνες πλαστικές ίνες απλώς τρώγοντας τα γεύματά του. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η κατάποση πλαστικών σωματιδίων μπορεί να επιφέρει βλάβες στους πνεύμονες, να δηλητηριάσει τα νεφρά και να προκαλέσει δυσλειτουργίες στις ορμόνες.

Μεγάλες ποσότητες

Παλαιότερα είχε διατυπωθεί η άποψη ότι κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία αποτελεί η κατανάλωση ψαριών τα οποία έχουν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες πλαστικών σκουπιδιών που συσσωρεύονται στους ωκεανούς.
Οι ερευνητές του Εδιμβούργου ωστόσο, συγκρίνοντας τις πλαστικές ίνες που βρήκαν σε μύδια με την ποσότητα που εντόπισαν στο μέσο γεύμα, διαπίστωσαν ότι στα πρώτα αυτή ήταν πολύ μικρότερη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Ελληνες celebrities που βρίσκονται στα… τέσσερα σημεία του ορίζοντα για τις πασχαλινές διακοπές τους

Celebrities σε πασχαλινές διακοπές στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα....

Λουίζα Μπατίστα: Η ζωή εν τάφω μιας ξεχασμένης σταρ…

Τυφλή, έχοντας ήδη πατήσει τα 96 χρόνια της και...

«Big Brother» με 15+1 παίκτες

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για τον «Μεγάλο Αδελφό»! Το...

Ινα Ταράντου: Κυριακή του Πάσχα με ταξίδι στην ανοιξιάτικη Κέρκυρα

Η Ινα Ταράντου μάς ταξιδεύει στην ανοιξιάτικη Κέρκυρα! Οι...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Relax travel» στο Μπαλι!

Ενα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης και ψυχικής ηρεμίας στο Μπαλί...

Silver alert τέλος για τη Mελά του «Big Brother»

Η Φραντζέσκα Μελά έδωσε... σημεία ζωής στα μπουζούκια. Για...
spot_img
spot_img