Δευτέρα, 28 Απριλίου, 2025

«Παιχνίδια εκδίκησης»: Η Βάνα ζητάει από την Άννα να ξαναφέρει σε επαφή...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Παιχνίδια εκδίκησης».Η Βάνα ζητάει από την...

Νίκος Παλαιοκώστας, η τελευταία έξοδος…

Με απόντα τον καταζητούμενο με διεθνή εντάλματα σύλληψης αδερφό...

Αισιόδοξοι οι γιατροί για το δεξί μάτι του Αρη Μουγκοπέτρου που τραυματίστηκε...

Τα πρώτα σημάδια αισιοδοξίας διαφαίνονται για την κατάσταση του...

ΛΕΞ: Πάνω από 55.000 εισιτήρια πουλήθηκαν μέσα σε 20 λεπτά για τη...

Ποια Βίσση; Πάνω από 55.000 εισιτήρια πουλήθηκαν μέσα σε...

Τέλος στον εφιάλτη της κακοσμίας

❱❱ Ανοίγει ο δρόμος για νέας γενιάς αποσμητικά, μετά την ανακάλυψη της πρωτεΐνης που «ταΐζει» βακτήρια τα οποία αναπτύσσουν άσχημη μυρωδιάΕρευνητές του βρετανικού πανεπιστημίου του Γιορκ φιλοδοξούν να βάλουν τέλος στον εφιάλτη της κακοσμίας στα λεωφορεία, και όχι μόνο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ανακάλυψαν τρόπο να δημιουργήσουν νέας γενιάς αποσμητικά, τα οποία θα λύνουν το πρόβλημα στη… γέννησή του.

Στην έρευνα που δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό «eLife» εξηγούν ότι τα υπάρχοντα αποσμητικά είτε σκοτώνουν τα βακτήρια της μασχάλης που προκαλούν άσχημη μυρωδιά είτε προσπαθούν να καλύψουν την κακοσμία. Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον καθηγητή Γκάβιν Τόμας, επικεντρώθηκε στη βάση του προβλήματος, καθώς στόχος της είναι να μην επιτρέψει στα βακτήρια να παράξουν την κακή μυρωδιά.

Ειδικότερα, έρευνα του ίδιου πανεπιστημίου το 2015 είχε δείξει ότι για την κακοσμία από τις ιδρωμένες μασχάλες ευθύνονται μόνο ελάχιστα από τα βακτήρια που αναπτύσσονται σε αυτές. Ο Τόμας και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι τα βακτήρια αυτά τρέφονται με άοσμες θρεπτικές ουσίες του ιδρώτα, οι οποίες μετά την πέψη τους μετατρέπονται σε ουσίες που μυρίζουν άσχημα.

Αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι, για να εισέλθουν στο βακτήριο οι θρεπτικές ουσίες, πρέπει να τις μεταφέρει μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη. Σε περίπτωση που οι επιστήμονες μπλοκάρουν τη δράση της πρωτεΐνης, τα βακτήρια δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις συγκεκριμένες θρεπτικές ουσίες και, κατά συνέπεια, δεν θα παράγουν άσχημη μυρωδιά.

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι ερευνητές έκαναν το πρώτο βήμα, καθώς κατανόησαν τη δομή της πρωτεΐνης. «Αυτό μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε εξειδικευμένα προϊόντα (αποσμητικά), που θα στοχοποιούν τη δράση της πρωτεΐνης» τόνισε ο καθηγητής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι γνωστοί θαμώνες στο νησί των ανέμων, γλέντι με Λε-Πα μέχρι το ξημέρωμα

Σούβλες με φόντο τη θάλασσα, βόλτες στα κοσμικά Ματογιάννια...

H βιλάρα της πρώην του Kούστα στα χέρια του εφοπλιστή Προκοπίου

Σε ακόμα μία επένδυση στο real estate φημολογείται ότι...

Call girl «γατούλα» της ΕΛ.ΑΣ.

Εχει βουίξει όλη η Αστυνομία με τα καμώματα και...

Η φωτογραφία που ανέβασε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ από τις οικογενειακές διακοπές του στη Ρόδο

Με φόντο τη φωτογραφία της αξέχαστης μητέρας του Αλίκης...

Eρρίκος Πετιλόν με νέα πια ζωή

Αν κάποιος «σερφάριζε» λίγο μετά τις δέκα το πρωί...

«Κλάρες» στο καρνέ του call girl της ΕΛ.ΑΣ.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την αστυνομικίνα-call girl που...

«Πόνεσε» η πρόβλεψη ενός υπολογιστικού μοντέλου για την «Αστερομάτα»

Οριακά φαίνεται να περνάει στον τελικό της Eurovision 2025...
spot_img
spot_img