Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024

Η εκδήλωση του δικτύου 4ΑμεΑ το απόγευμα της Δευτέρας στο θέατρο Βέμπο

Στο πλευρό του πανελλαδικού υποστηρικτικού και κοινωνικού δικτύου 4ΑμεΑ...

Το εξώδικο – βόμβα που έφτασε πριν από το σφυρί στον οίκο...

Μπλόκο στην πολυαναμενόμενη δημοπρασία με τα πανάκριβα και θρυλικά...

Κατερίνα Λιόλιου: Η λαμπερή γιορτή και οι special παρουσίες στο Barbarossa Athens

Η Κατερίνα Λιόλιου έβαλε ακόμη μία μεγάλη επιτυχία στο...

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας από την Ελενα Χριστοπούλου...

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά το επαγγελματικό διαζύγιο της...

Πονόλαιμος και με ζέστη

❱❱ Οι αιτίες που τον προκαλούν και οι τρόποι αντιμετώπισηςΕχουμε συνδυάσει τον πονόλαιμο με τον χειμώνα, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που μας ταλαιπωρεί και τους πιο ζεστούς μήνες, όπως ο Σεπτέμβριος, που μπορεί επισήμως να σήμανε την έλευση του φθινοπώρου, αλλά το αποκαλόκαιρο είναι εδώ. 

Ακόμη και δίπλα στη θάλασσα, λοιπόν, μπορεί να παρουσιάσουμε πόνο κατά την κατάποση, βραχνάδα, φαγούρα, γδάρσιμο, τσούξιμο, κάψιμο (αγκάθια), ξερόβηχα (αίσθηση ξηρότητας) και άλλα παρόμοια, ενοχλητικά συμπτώματα.
Κύριες αιτίες για την εμφάνιση του πονόλαιμου όταν έχει ζέστη είναι η χρήση των κλιματιστικών, οι ιοί, τα παγωτά, τα κρύα ποτά και η μόλυνση του περιβάλλοντος, σημειώνει ο γενικός ιατρός και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ερευνας & Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Στάθης Σκληρός.

Οπως και τον χειμώνα, ο πονόλαιμος που οφείλεται σε ιό θα διαρκέσει τρεις έως επτά ημέρες και θα περάσει μόνος του. Για την καταπολέμηση της φλεγμονής, ωστόσο, που είναι ο βασικός μηχανισμός που οδηγεί στον πόνο, στον ερεθισμό και στην ερυθρότητα μπορεί να βοηθήσουν σημαντικά τα αντιφλεγμονώδη σκευάσματα (π.χ. σε μορφή παστίλιας). Προσοχή, όμως! Δώστε στον οργανισμό σας την ευκαιρία να αντιδράσει και να πολεμήσει τον ιό, και μην παίρνετε αντιβιοτικά χωρίς συμβουλή του γιατρού.

Ομως, πότε θα πρέπει να ανησυχήσει κανείς και να αναζητήσει τη συμβουλή γιατρού; Οταν ο πονόλαιμος δεν υποχωρεί μετά το πέρας των επτά ημερών και όταν συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα, όπως βήχας, συνάχι, υψηλός πυρετός ή δύσπνοια. Αλλα ανησυχητικά συμπτώματα που θα πρέπει να μας κάνουν να αναζητήσουμε ιατρική συμβουλή είναι, σύμφωνα με τον κ. Σκληρό, το οίδημα στις περιοχές δεξιά και αριστερά του λαιμού (λεμφαδένες) και ο έντονος, συνεχιζόμενος πόνος στις αμυγδαλές.

Aμυγδαλίτιδα

Αν οι αμυγδαλές έχουν μαζέψει και πύον, τότε μάλλον πρόκειται για αμυγδαλίτιδα που απαιτεί τη λήψη αντιβίωσης. Ιατρικής εκτίμησης χρήζουν επίσης η παρατεταμένη βραχνάδα (που διαρκεί πάνω από τρεις εβδομάδες) και οι επαναλαμβανόμενες κρίσεις βραχνάδας. Η επίσκεψη στον γιατρό επιβάλλεται επίσης αν βουλώνουν και πονούν τα αυ­τιά (ωτίτιδα), αν δεν μπορείτε να αναπνεύσετε καθόλου από τη μύτη και αν νιώθετε μεγάλο βάρος στην περιοχή (τα παραπάνω συμπτώματα οφείλονται πιθανότατα σε ιγμορίτιδα).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γλέντι στα social με την ατάκα της Βατίδου περί ερωτικής συνουσίασης

Η πρώην σύζυγος του Αλέξη Κούγια, αρκετά χρόνια μετά...

Ζέτα Θεοδωροπούλου: «Περνώ & μόνη μου καλά…»

Δυνατή, γαλήνια και αποδεσμευμένη από μια ψυχοφθόρα κατάσταση που...

Το εξώδικο – βόμβα που έφτασε πριν από το σφυρί στον οίκο Τσαγκαράκη!

Μπλόκο στην πολυαναμενόμενη δημοπρασία με τα πανάκριβα και θρυλικά...

«Ο Δημήτρης μας πήγε να βρει τη Μαρθούλα μας»

Kεραυνός εν αιθρία ήταν για τον τηλεοπτικό κόσμο η...

Η Ζουγανέλη στο live του πατέρα της αγκαλιά με τον σύντροφό της

Παρακολούθησε live τον πατέρα της αγκαλιά με τον αγαπημένο...

Σεξοβόμβα η Κάσδαγλη του «Survivor»

Μπορεί το τηλεοπτικό κοινό να την είχε γνωρίσει σε...