Τρίτη, 1 Απριλίου, 2025

Περικλής Κονδυλάτος: «Οι γυναίκες έχουν ξεφύγει ερωτικά, είναι πολύ διαθέσιμες για τους...

Ο Περικλής Κονδυλάτος παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής...

«Παιχνίδια εκδίκησης»: Η Μάγια αντιμετωπίζει τη Στέλλα και ζητάει εξηγήσεις

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Παιχνίδια εκδίκησης».Η Μάγια αντιμετωπίζει τη Στέλλα...

Ιωάννα Μαλέσκου: Η απάντηση στον Βαγγέλη Περρή

Η κάμερα της εκπομπής «Happy Day» συνάντησε την Ιωάννα...

Το «αντίο» της Σαλαμπάση στη «Μάγισσα»

Ολοκλήρωσε τα γυρίσματα στον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο, με...

Η ζωή στον Αρη

❱❱ Ο Ιλον Μασκ έδειξε πώς θα είναι η αποικία που σκοπεύει να φτιάξει το 2028 στον κόκκινο πλανήτηΤην πρώτη αποικία της ανθρωπότητας στον πλανήτη Αρη, όπως την οραματίζεται, αποκάλυψε στους διαδικτυακούς φίλους του ο Ιλον Μασκ. Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της εταιρίας Space X ανάρτησε φωτογραφίες από την εντυπωσιακή μακέτα της Βάσης Αλφα, την οποία σκοπεύει να κατασκευάσει στον κόκκινο πλανήτη ως το 2028.

Στις εικόνες φαίνεται ένας τεράστιος θόλος μέσα στον οποίο θα ζουν οι άποικοι, καθώς και άλλες θολωτές εγκαταστάσεις, που θα λειτουργούν ως εργαστήρια και αποθηκευτικοί χώροι. Ενα μεγάλο μέρος του χώρου γύρω από τη βάση έχει καλυφθεί με φωτοβολταϊκά, ενώ σε μικρή απόσταση από τις κατασκευές υπάρχουν αρκετοί πύραυλοι BFR ακινητοποιημένοι στο έδαφος.

Πρόκειται για τους υπό κατασκευή πυραύλους ύψους 106 μέτρων, οι οποίοι, σύμφωνα με τη Space X, θα καταστήσουν εφικτό τόσο το ταξίδι στον Αρη όσο και τον εποικισμό του. Οπως έχει ανακοινώσει η εταιρία, κάτι τέτοιο θα επιτευχθεί χάρη στο γεγονός ότι κάθε πύραυλος BFR μπορεί να μεταφέρει φορτίο 150 τόνων και διαθέτει 40 καμπίνες, καθεμία από τις οποίες μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι έξι αστροναύτες.

Την ώρα που ο Μασκ ανακοίνωσε με σχόλιο κάτω από τις φωτογραφίες ότι «η βάση πιθανώς να έχει κατασκευαστεί ως το 2018», η δεύτερη στην ιεραρχία της Space X Γκουίν Σότγουελ επιβεβαίωνε το χρονοδιάγραμμα των διαστημικών αποστολών της εταιρίας. Οπως εξήγησε, σκοπεύουν να εκτοξεύσουν πρώτη φορά τον πύραυλο BFR το 2020, με σκοπό το 2022 να στείλουν άνθρωπο στη Σελήνη και το 2024 στον Αρη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Happy end» στο… θρίλερ με «Το σόι σου»

Φαμίλια ενωμένη, ποτέ νικημένη. Οι οικογενειακές ιστορίες λείπουν από...

Αρπακτικά του σεξ γύρω από την κόρη της Καίτης Χωματά

Η Ιουλία Μαυρομάτη, κόρη της σπουδαίας ερμηνεύτριας του Νέου...

«Μπαμ» χωρισμού: O Μπισμπίκης έφυγε από το σπίτι της Βανδή και μένει σε ξενοδοχείο

Σαν βόμβα έσκασε στα αγαπημένα τους πρόσωπα η είδηση...

Με ρόλο στους «Weekenders» η σύζυγος του Βαρθακούρη

Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου για την ανανεωμένη Αντελίνα...

Δημόσια καυτά φιλιά για τον «ξεχασμένο» Κασσελάκη και τον Τάιλέρ του

Στην «ασταμάτητη αγάπη του», στον έρωτα της ζωής του,...

Η Φιλιππινέζα και ο βίαιος mr Οnirama

Δεν έχει τέλος ο «πόλεμος» ανάμεσα στη Σίσσυ Χρηστίδου...