Τρίτη, 15 Απριλίου, 2025

Ρουβάς και Αργυρός τα… λένε για να ανέβουν μαζί το φθινόπωρο στην...

Να επαναλάβουν τη συνεργασία τους, που άφησε εποχή το...

Μαρίνα Βερνίκου: Ανέμελη με «βιογραφικό» στις πίστες

Τα ζόρια του συζύγου της φαίνεται να μη συμμερίζεται...

Ζεύγος Τανιμανίδη: Συν γυναιξί και τέκνοις στη ζούγκλα των likes

Την ώρα που ο αγαπημένος τους κουμπάρος Μίλτος Καμπουρίδης...

Η σόλο Βρισηίδα, η σπάνια εμφάνιση και τα φιλαράκια

Στην παραλιακή διασκέδασαν ο Αλέξανδρος Παρθένης και η Βιβή...

Φραντζόλες κάνναβης

 Παραδοσιακός φούρνος στη Λάρισα ζυμώνει «ιδιαίτερα» καρβελάκια και κάνει δουλειές με… φούντες

Χρυσές δουλειές κάνει ένας παραδοσιακός φούρνος στη Λάρισα, καθώς οι ιδιοκτήτες του κατάφεραν έπειτα από πολλά ζυμώματα να κατασκευάσουν το πιο «νόστιμο» χειροποίητο ψωμί από αλεύρι κάνναβης.

Το πρωτοποριακό προϊόν μπορεί αρχικά να ξένισε τους πελάτες του φούρνου στη Φιλιππούπολη, οι οποίοι ήταν επιφυλακτικοί κατά την πρώτη αγορά του, ωστόσο μέσα σε ελάχιστο χρόνο απέκτησε φανατικούς καταναλωτές.
Οπως αναφέρει ο υπεύθυνος του φούρνου Βασίλης Μπάτσικας, οι καταναλωτές βρίσκουν στα ράφια το ψωμί από αλεύρι κάνναβης, σε καρβελάκια των 400 γρ., το οποίο είναι κάπως ακριβότερο από το κανονικό ψωμί αφού το αλεύρι του εισάγεται από την Ιταλία και έρχεται σε τιμή σχεδόν τριπλάσια από την κανονική.

«Είναι ένα καινούργιο προϊόν και όπως καθετί καινούργιο σε βάζει στη διαδικασία να θέλεις να το δοκιμάσεις, είναι λοιπόν περιέργεια. Αυτό το προϊόν έχει ιδιαιτερότητες και στην υλοποίησή του αλλά και στα συστατικά που έχει μέσα. Εχει λοιπόν ωμέγα 3, δεν έχει γλoυτένη, περιέχει μαγνήσιο και γενικότερα πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ψωμί. Επίσης, έχει ένα ιδιαίτερο χρώμα, λίγο πρασινωπό».

Το αλεύρι κάνναβης δεν περιέχει γλουτένη, ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, δηλαδή περίπου 29% πλήρη πρωτεΐνη και όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Είναι, επίσης, το πλουσιότερο αλεύρι σε φυτικές ίνες από όλα τα αλεύρια σιτηρών, περιέχοντας περισσότερο από 40% αδιάλυτες ίνες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τατιάνα τα μεσημέρια στον ΑΝΤ1

Πριν να «πάρει» το χρίσμα από τον Γιώργο Παπαδάκη...

«Τρυπώσαμε» στη βίλα της ακολασίας στα Γλυκά Νερά του νομού Αττικής!

Οσα θα αποκαλύψουμε σήμερα για τον τελικό προορισμό πολλών...

Η Αννα της Λίνας έκθεμα (!) στην Εθνική Πινακοθήκη

«Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει» στην Εθνική Πινακοθήκη, όπου...

O Kώστας Τσαρούχας «απασφάλισε»: Τηλεπαρουσιάστριες στα πρόθυρα της… πορνείας

Ατάκες σκέτο δηλητήριο για τηλεπαρουσιάστριες από το στόμα του...

Ντόμινο εξελίξεων από την πρόθεση του Θέμη Μάλλη να αποχωρήσει από την εκπομπή της Καινούργιου

Ο μαέστρος των ψυχαγωγικών προγραμμάτων της εγχώριας μικρής οθόνης...
spot_img
spot_img