Σάββατο, 12 Απριλίου, 2025

Προσχεδιασμένο το έγκλημα από τον 75χρονο που έχασε το σπίτι του στη...

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι εξελίξεις στην υπόθεση του φονικού...

«Δίχτυα» ΑΝΤ1 στην ωραία Ελένη

Με ένα λαμπερό βραδινό σόου θα επανέλθει η Ελένη...

Ασθενής «πειραματόζωο» της «δόκτορος των πεπτιδίων»

Σοκάρουν οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του θρίλερ που εξελισσόταν επί...

Από… βασικιά guest στον… γάμο του

Ακου να δεις, φιλενάδα, τι έχω να σου πω!...

Stop στα τρυπήματα

❱❱ Νέα συσκευή εντοπίζει ποια άτομα έχουν διαβήτη ρίχνοντας φως πάνω στο χέρι τουςΝέα τεχνολογία Ολλανδών επιστημόνων έρχεται να βάλει τέλος στα τρυπήματα και στις αιματολογικές αναλύσεις, καθώς μπορεί να διαγνώσει τον διαβήτη και την καρδιαγγειακή νόσο απλώς ρίχνοντας φως πάνω στο χέρι του ασθενούς!

Η τεχνολογία έχει την ιδιότητα να χρωματίζει πάνω από το δέρμα εκείνες τις πρωτεΐνες που σκληραίνουν τις αρτηρίες και αυξάνουν την αρτηριακή πίεση. Πρόκειται για τις πρωτεΐνες AGEs, που συνδέονται, σύμφωνα με τους ειδικούς, και με την ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2.

Οι AGEs, γνωστές και ως «τελικά προϊόντα προηγμένης γλυκοζυλίωσης», είναι μη λειτουργικά και βλαβερά μόρια που παράγονται στον ανθρώπινο οργανισμό όταν τα επίπεδα του σακχάρου σε αυτόν είναι ιδιαίτερα υψηλά και έχουν την ιδιότητα να ανακλούν το φθορίζον φως όταν αυτό τις φωτίσει. Οι AGEs συνδέονται επίσης με την αθηρωμάτωση και τη φλεγμονή, που οδηγεί σε επιδείνωση του σακχάρου του αίματος.

Αξιολόγηση

Στην πρώτη μελέτη για την αξιολόγηση της συσκευής Diagnoptics, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Diabetologia», ειδικοί από το University of Groningen της Ολλανδίας εφάρμοσαν τη μέθοδο σε 72.880 ασθενείς, επιβεβαιώνοντας την ακρίβειά της.

Οι ειδικοί βρήκαν μάλιστα ότι οι ασθενείς που είχαν περισσότερες πρωτεΐνες AGEs είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακής νόσου και πενταπλάσιες πιθανότητες πρόωρου θανάτου.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Bruce Wolffenbuttel, χαιρέτισαν την ταχύτητα των αποτελεσμάτων και τη μη επεμβατικότητα της μεθόδου, σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να κάνει πιο εύκολο τον εντοπισμό ατόμων με αυξημένο κίνδυνο, ακόμη και σε μη ιατρικά περιβάλλοντα: από δρόμους και πλατείες, μέχρι το σούπερ μάρκετ και το φαρμακείο της γειτονιάς.

Δεν έλειψαν ωστόσο και εκείνοι που εξέφρασαν ανησυχίες, επισημαίνοντας ότι για να τεθεί η διάγνωση ενός τόσο σοβαρού νοσήματος, όπως ο διαβήτης, και για να ξεκινήσει ο ασθενής την κατάλληλη θεραπεία θα πρέπει να υπάρχει και επιβεβαίωση της διάγνωσης με εργαστηριακές εξετάσεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερωτευμένη η Καϊλή με τα Εμιράτα

Στο Αμπού Ντάμπι η Εύα Καϊλή, που παρά τα...

Ελπίδα Νίνου: Λέξη λέξη όσα κατέθεσε η σύζυγος του έκπτωτου TV σταρ

Στη βαθιά αγάπη που νιώθει για τον σύζυγό της...

Σκλάβες του sex με μάγισσα «μαντάμ»

Νεαρές «σκλάβες του σεξ» που «μαρτύρησαν» στα χέρια της...

Tο ελληνικό σεξοπάζαρο του Ντουμπάι

Μπορεί η ελληνική παροικία στο εμιράτο της χλιδής και...

Η Τάμτα, ο γάμος στα 14 της και ο Κασιδόκωστας

Μια σπάνια εξομολόγηση για τη σχέση της με τον...

Σεξουαλική παρενόχληση στο αεροπλάνο για την τραγουδίστρια Χρύσα Μπανδέλη

Μια προσωπική και ιδιαίτερα δυσάρεστη εμπειρία μοιράστηκε η τραγουδίστρια...
spot_img