Σάββατο, 5 Απριλίου, 2025

«Akis’ Food Tour»: Το γευστικό ταξίδι συνεχίζεται με νέα επεισόδια στην Πιερία

H πιο νόστιμη ταξιδιωτική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, το...

Ευλαμπία Ρέβη και… ξερό ψωμί στον Σκάι

Πολλά έχουν ακουστεί για το τηλεοπτικό παρόν και μέλλον...

Οι αλλαγές που έρχονται τη νέα σεζόν στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον»

Πράσινο φως για τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη...

«Kitchen Lab»: Κλασικές και πρακτικές συνταγές με τα πιο απλά βήματα

«Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε...

Το «American dream» μέσα σε δύο βαλίτσες!

❱❱ Ζωή σαν παραμύθι για Πατρινό που βρέθηκε στις ΗΠΑ και δημιούργησε την παγκόσμια αλυσίδα MilosΑπό την
Εύα Παπαδάτου

Το success story ενός Πατρινού που έφυγε από την Ελλάδα με δύο βαλίτσες και κατάφερε να γίνει πετυχημένος εστιάτορας στις ΗΠΑ φιλοξενούν στις σελίδες τους οι «New York Times».

Ο 73χρονος Κώστας Σπηλιάδης αυτή τη στιγμή είναι ιδιοκτήτης της παγκόσμιας αλυσίδας Milos με εστιατόρια στη Νέα Υόρκη, στο Μαϊάμι, στο Λας Βέγκας, στο Μόντρεαλ, στο Λονδίνο και στην Αθήνα.

Γιος συνταξιούχου στρατιωτικού δικαστή, έφυγε το 1966 και σε ηλικία 19 ετών για την Αμερική για να σπουδάσει εγκληματολογία. Μαζί του είχε λίγα ρούχα και κάποια βιβλία.

Οταν πάτησε το πόδι του στον ξένο τόπο, έβαλε τα κλάματα! Αυτό συνεχίστηκε για πολύ καιρό, καθώς του έλειπε η πατρίδα. Εμεινε σε μια χριστιανική ΜΚΟ στο Μανχάταν, αλλά γρήγορα μετακόμισε σε ένα μικρό -αλλά δικό του- σπίτι στη 14η Οδό. Τα οικονομικά του δεν ήταν ανθηρά, αφού λόγω φοιτητικής βίζας δεν του επιτρεπόταν να εργαστεί και τα χρήματα που του έστελναν οι δικοί του ήταν ελάχιστα. Ετσι δεν μπορούσε να τρώει έξω και για τον λόγο αυτό μαγείρευε στο διαμέρισμά του λαιμούς κοτόπουλου που ήταν φθηνοί! Ομως, έκανε υπομονή γιατί σκόπευε να επιστρέψει στην Ελλάδα:

«Το σχέδιο ήταν λίγα χρόνια για σπουδές και μετά επιστροφή» έλεγε.


φωτό: thebest.gr

Στις ΗΠΑ έκανε φιλίες με Ελληνες που ζούσαν στην πόλη, όπως με έναν υπάλληλο σε μαγαζί που έφτιαχνε χοτ ντογκ στην 42η Οδό: 

«Πήγαινα από την πλατεία Ουάσινγκτον στην πλατεία Times Square για να μου δώσει δυο τρία χοτ ντογκ στα μουλωχτά» αποκάλυψε χαρακτηριστικά ο κ. Σπηλιάδης.

Γεμάτο κάθε βράδυ

Το 1971 έφυγε για τον Καναδά μαζί με έναν φίλο και μια φίλη του. Εκεί βοήθησε στην ίδρυση του ραδιοφωνικού κέντρου Ville και σύντομα ήρθε η ώρα που άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο Milos στη γειτονιά Mile End του Μόντρεαλ:

«Επαιρνα τη μητέρα μου στην Ελλάδα και τη ρωτούσα: Πώς μπορώ να μαγειρέψω αυτό το πιάτο;»

Υστερα από έναν χρόνο, στο τέλος του 1980, το εστιατόριο Milos ήταν γεμάτο κάθε βράδυ. Στο αφιέρωμα των «New York Times» αναφέρεται: 

«Ενα εστιατόριο Milos θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα στο Hudson Yards στη Νέα Υόρκη, ακόμη ένα το καλοκαίρι στο Los Cabos του Μεξικού και ένα στο Ντουμπάι αργότερα μέσα στη χρονιά».

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img