Σάββατο, 5 Απριλίου, 2025

«Akis’ Food Tour»: Το γευστικό ταξίδι συνεχίζεται με νέα επεισόδια στην Πιερία

H πιο νόστιμη ταξιδιωτική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, το...

Ευλαμπία Ρέβη και… ξερό ψωμί στον Σκάι

Πολλά έχουν ακουστεί για το τηλεοπτικό παρόν και μέλλον...

Οι αλλαγές που έρχονται τη νέα σεζόν στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον»

Πράσινο φως για τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη...

«Kitchen Lab»: Κλασικές και πρακτικές συνταγές με τα πιο απλά βήματα

«Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε...

Ο «Εσκομπάρ», η οικογένεια «Ντάλτον» και το super market ναρκωτικών

❱❱ Η 14μελής σπείρα αποτελούνταν από τον 60χρονο εγκέφαλο τους τρεις γιους του, τον αδελφό του και άλλους συγγενείς

Οικογενειακή επιχείρηση ήταν το εμπόριο μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στη δυτική Ελλάδα με αρχηγό έναν 60χρονο «Εσκομπάρ» και συνεργούς τους γιους του, τον αδελφό του και άλλους συγγενείς. Η Αστυνομία προχώρησε σε συνολικά 14 συλλήψεις, μεταξύ αυτών και μιας γυναίκας.

Ο 60χρονος εγκέφαλος συνελήφθη στη μεγάλη επιχείρηση των ανδρών της Ασφαλείας από την Ηλιδα, την Αττική, τον Πύργο, την Πάτρα, το Μεσολόγγι και την Κόρινθο. Εκτός από τον 60χρονο, συνελήφθη και η υπόλοιπη οικογένεια «Ντάλτον», δηλαδή οι τρεις γιοι του, ο αδελφός του και ακόμη δύο πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός του.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 13 άνδρες, ηλικίας 27 ως 69 ετών, και σε μία 51χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση, πώληση και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα, κατά περίπτωση.

Παράλληλα σχηματίστηκε πλημμεληματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και αγορά μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών από τους διακινητές σε βάρος 20 ατόμων, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν στη συνέντευξη Τύπου στον Πύργο ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς και ο διευθυντής Αστυνομίας Ηλείας, ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης, από την έρευνα της Ασφάλειας Ηλιδας προέκυψε ότι οι συλληφθέντες μαζί με ακόμη δύο συνεργούς τους που αναζητούνται είχαν φτιάξει από τον Νοέμβριο του 2018 οργάνωση με έδρα την Ηλεία και πουλούσαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης απευθείας σε διακινητές στη δυτική Ελλάδα και την Αττική. Το τελευταίο τετράμηνο υπολογίζεται ότι διακίνησαν περίπου 40 κιλά κάνναβη.

Στα σπίτια των συλληφθέντων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 125 κιλά κάνναβη, 162 γραμμάρια κοκαΐνη, 114 γραμμάρια ηρωίνη, πέντε πυροβόλα όπλα, τέσσερα πιστόλια κι ένα περίστροφο, 18.500 ευρώ, 145 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και τρία αυτοκίνητα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Θοδωρής Μαραντίνης ζητάει 2.000 ευρώ διατροφή τον μήνα από την Σίσσυ Χρηστίδου

Δεν έχει τέλος ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα...

Δανάη Παππά στο πλευρό του Γιάννη Στάνκογλου

Μαζί στη σκηνή η Δανάη Παππά και ο Γιάννης...

Αρχίσαν οι εμφανίσεις του Γιώργου Μαζωνάκη στο ιστορικό Fever Athens

«Κάθε βράδυ του Σαββάτου» ο Γιώργος Μαζωνάκης δίνει μουσική...

Η έξοδος του Φουστάνου με τη Βασιλάκη, που μαρτυρά ότι το ζευγάρι είναι ξανά μαζί

Δεν κράτησε πολύ ο χωρισμός τους, αφού ο Ανδρέας...
spot_img