Δευτέρα, 31 Μαρτίου, 2025

Ο «μελό» Μπιμπίλας απειλεί Θεούς και δαίμονες

Το μελόδραμα του Σπύρου Μπίμπιλα, ηθοποιού, πρώην προέδρου του...

Δημόσια καυτά φιλιά για τον «ξεχασμένο» Κασσελάκη και τον Τάιλέρ του

Στην «ασταμάτητη αγάπη του», στον έρωτα της ζωής του,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Δευτέρα 31 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Προσπαθήστε να συγκεντρωθείτε και να μη σκορπίζεστε δεξιά...

Νέο Medley από τη Γωγώ Λιδάκη με επιτυχίες μεγάλων δημιουργών

Συνέχεια στην επιτυχημένη συνεργασία τους δίνουν ο καταξιωμένος δημιουργός,...

Έγινε πάλι ομάδα

Η Γαλανόλευκη στάθηκε όρθια στη Ζένιτσα, αφού ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αγγελος Αναστασιάδης διόρθωσε τα κακώς κείμενα του πρώτου ημιχρόνου

Από τον
Χάρη Δάντση

Σε μία ποδοσφαιρικά ανεπτυγμένη χώρα, η εντυπωσιακή… επιστροφή που έκανε η εθνική μας ομάδα ενάντια στην ποιοτική Βοσνία θα γινόταν δεκτή τουλάχιστον θετικά από τον κόσμο. Στην Ελλάδα μας ωστόσο το προχθεσινό αποτέλεσμα (2-2) στην «καυτή» Ζένιτσα προκάλεσε διχασμό! Στο επίκεντρο των συζητήσεων, ο Αγγελος Αναστασιάδης.

Από τη μία, αυτοί που τον θεωρούν οπισθοδρομικό και του ασκούν σκληρή κριτική για τις επιλογές του και, από την άλλη, εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορεί να φέρει εις πέρας την αποστολή που του έχει ανατεθεί, οδηγώντας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην τελική φάση του Euro 2020. Δικαιωμένοι μπορούν να νιώθουν και οι δύο με βάση τα όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης στο «Μπίλινο Πόλιε».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός διάβασε λανθασμένα το παιχνίδι, με συνέπεια η Γαλανόλευκη να βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-0 μόλις στο 15ο λεπτό. Με αλλαγή σχηματισμών (από 5-3-2 σε 4-4-2 και σε 4-2-3-1) και ανακάτεμα της τράπουλας όμως, ο έμπειρος προπονητής διόρθωσε τα κακώς κείμενα του πρώτου ημιχρόνου και πήρε βαθμό-χρυσάφι σε μία πολύ δύσκολη έδρα.

Αυτό που αξίζει να προσέξει κανείς είναι τα στατιστικά της αναμέτρησης. Η Ελλάδα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 16 τελικές προσπάθειες, 61% κατοχή της μπάλας και 90% επιτυχία στις (535 εύστοχες από τις 596 συνολικά που έδωσαν οι διεθνείς) πάσες, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό για μια εκτός έδρας μονομαχία. Από την άλλη, η γηπεδούχος Βοσνία είχε 12 τελικές, 39% κατοχή, 79% επιτυχημένες πάσες, δηλαδή πολύ χαμηλότερα νούμερα από εκείνα της πρεμιέρας στο νικηφόρο (2-1) παιχνίδι ενάντια στην Αρμενία στο Σαράγεβο (οι παίκτες του Προσινέτσκι είχαν 19 ευκαιρίες για γκολ, 65% κατοχή και 88% ποσοστό ευστοχίας στις 678 πάσες που επιχείρησαν συνολικά).

Χαρακτηριστικό της καλής δουλειάς που έκαναν οι Ελληνες διεθνείς αλλά και των μεγάλων δυνατοτήτων που έχουν. Ουδείς μπορεί να προβλέψει μέχρι πού μπορεί να φθάσει αυτή η Εθνική, αλλά το καλύτερο για τα μέλη που την απαρτίζουν θα ήταν να κριθούν βάσει των αποτελεσμάτων τους. Παράλληλα οι ιθύνοντες της ΕΠΟ οφείλουν να της βρουν «σπίτι» που θα φιλοξενήσει τους εντός έδρας αγώνες της.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αθηνά Ωνάση: Αποστεωμένη και γερασμένη η «χρυσή» κληρονόμος σε γκαλά στην πόλη του φωτός

Μια σπάνια δημόσια εμφάνιση, που αδιαμφισβήτητα τράβηξε την προσοχή...

Ευαγγελία Δομάζου: Όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες των «Ελλήνων Μπέκαμ των 60s»

Εχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που ο «στρατηγός»...

Κρυφός λεσβιακός έρωτας στη showbiz

Μπορεί τα μάτια της κοινής γνώμης και της εγχώριας...

Πατούλης και Κοίλου στην εκκλησία με τον γιο για την ευχή

Το μωράκι του Γιώργου Πατούλη έγινε σαράντα ημερών και,...

Συνέβη στο Nox: Καυτό φιλί από Ρέμο

Με ένα τρυφερό φιλί στην Υβόννη ο Αντώνης Ρέμος...

H Σερέτι «κρατάει» τον Ντι Κάπριο λόγω… πεθεράς

Χωρίς να το θέλει, η Βιτόρια Σερέτι αποκάλυψε το...