Τρίτη, 15 Απριλίου, 2025

Ρουβάς και Αργυρός τα… λένε για να ανέβουν μαζί το φθινόπωρο στην...

Να επαναλάβουν τη συνεργασία τους, που άφησε εποχή το...

Μαρίνα Βερνίκου: Ανέμελη με «βιογραφικό» στις πίστες

Τα ζόρια του συζύγου της φαίνεται να μη συμμερίζεται...

Ζεύγος Τανιμανίδη: Συν γυναιξί και τέκνοις στη ζούγκλα των likes

Την ώρα που ο αγαπημένος τους κουμπάρος Μίλτος Καμπουρίδης...

Η σόλο Βρισηίδα, η σπάνια εμφάνιση και τα φιλαράκια

Στην παραλιακή διασκέδασαν ο Αλέξανδρος Παρθένης και η Βιβή...

«Βόμβα» Μίκη στη θεατρική Αθήνα!

❱❱ Ο Θεοδωράκης έδωσε τα χέρια με τον Βάλαρη για την αναβίωση της ιστορικής παράστασης «Ομορφη πόλη»

Από τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Ο Μίκης Θεοδωράκης θα συνεργαστεί με τον Γιώργο Βάλαρη στην αναβίωση της ιστορικής «Ομορφης πόλης» ρίχνοντας «βόμβα» στη θεατρική Αθήνα..

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης, που πέρασε πρόσφατα μια σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του, έδωσε τα χέρια με τον γνωστό σκηνοθέτη και παραγωγό, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο σπίτι του το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», το πρώτο ραντεβού ανάμεσα στους δύο άντρες είχε προγραμματιστεί πριν από περίπου ενάμιση μήνα, αλλά αναβλήθηκε λόγω των εξελίξεων στο θέμα της υγείας του σημαντικού δημιουργού.

Να θυμίσουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στις 26 Φεβρουαρίου, όπου οι γιατροί διέγνωσαν κολπική μαρμαρυγή και προκειμένου να «θωρακίσουν» την καρδιά του προχώρησαν με επιτυχία σε επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη. Την είδηση για τη νοσηλεία έφερε στο φως η «Espresso» στις 7 Μαρτίου, ενώ στις 15 του ίδιου μήνα ο 93χρονος συνθέτης πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του. Ο ίδιος, όπως μαθαίνουμε, αισθάνεται πλέον πολύ καλύτερα. Απόδειξη; Κάνει νέα επαγγελματικά σχέδια, με πρώτο και καλύτερο την εκ νέου μεταφορά της «Ομορφης πόλης» στο σανίδι, σε σκηνοθεσία και παραγωγή του Γιώργου Βάλαρη. Οπως μας μετέφερε η έγκυρη πηγή μας, οι δύο άντρες κουβέντιασαν το βράδυ του Σαββάτου και για τα πρόσωπα που επιθυμούν να λάβουν δράση επί σκηνής, καταλήγοντας σε ένα πολύ μεγάλο γυναικείο όνομα από τον χώρο του τραγουδιού και τρία αντρικά. Οι τέσσερις αυτοί καλλιτέχνες θα πρωτοστατήσουν στο φιλόδοξο μουσικοθεατρικό εγχείρημα που θα παρουσιαστεί τη νέα χειμερινή περίοδο, δηλαδή από τον Οκτώβριο και μετά.

Για την ιστορία, η «Ομορφη πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη είχε ανέβει το 1962 στο θέατρο Παρκ, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη και χορογραφίες Βαγγέλη Σειληνού. Στη μουσική παράσταση είχαν εμφανιστεί σταρ της εποχής, όπως οι αδελφές Καλουτά, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Γιάννης Βογιατζής, η Ντόρα Γιαννακοπούλου, η Σμάρω Στεφανίδου, ο Ανδρέας Ντούζος, η Ταϋγέτη, η Μίρκα Καλατζοπούλου κ.ά. Ακόμη, είχε συμμετάσχει αφιλοκερδώς και ο Στέλιος Καζαντζίδης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τατιάνα τα μεσημέρια στον ΑΝΤ1

Πριν να «πάρει» το χρίσμα από τον Γιώργο Παπαδάκη...

«Τρυπώσαμε» στη βίλα της ακολασίας στα Γλυκά Νερά του νομού Αττικής!

Οσα θα αποκαλύψουμε σήμερα για τον τελικό προορισμό πολλών...

Η Αννα της Λίνας έκθεμα (!) στην Εθνική Πινακοθήκη

«Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει» στην Εθνική Πινακοθήκη, όπου...

O Kώστας Τσαρούχας «απασφάλισε»: Τηλεπαρουσιάστριες στα πρόθυρα της… πορνείας

Ατάκες σκέτο δηλητήριο για τηλεπαρουσιάστριες από το στόμα του...

«Κοπανατζής» παιδοβιαστής για καφεδάκι

Λόγω «προβλημάτων υγείας» ο καταδικασμένος για τον βιασμό της...
spot_img
spot_img