Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025

Ο Θοδωρής Ζευγαράς στα χνάρια της αδερφής του Λένας

Στα χνάρια της αδερφής του βαδίζει ο Θοδωρής Ζευγαράς,...

Comeback στο γυαλί για τον Κυριακίδη

Ο κυρ Ηλίας (κατά κόσμον Βλαδίμηρος Κυριακίδης) έρχεται με...

Λίτσα Πατέρα μ’ ένα παράπονο πικρό…

Ενα υποδόριο παράπονο άφησε η αγαπητή αστρολόγος Λίτσα Πατέρα,...

Ολα ανοιχτά για «Super Κατερίνα» και Παπακωστοπούλου

Μυστήριο για την ξανθιά ρεπόρτερ της πρωινής ζώνης! Ποιο...

Καμίνι!

❱❱ Με συνθήκες… φούρνου έφτασε ο Αύγουστος……, καθώς από χθες ο υδράργυρος έχει χτυπήσει «κόκκινο» σκαρφαλώνοντας στους 38 βαθμούς, ενώ αναμένονται ακόμα υψηλότερες θερμοκρασίες, που θα φτάσουν τους 40 βαθμούς σήμερα και αύριο σε ορισμένες περιοχές θα αγγίξουν ακόμα και τους 42 βαθμούς Κελσίου!

Ευτυχώς το κύμα καύσωνα δεν θα διαρκέσει πολύ, αφού από το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται πτώση του υδραργύρου.

«Ο καύσωνας προκαλείται από τις θερμές αέριες μάζες που έρχονται από τη βόρεια Αφρική. Σήμερα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38-39 και πιθανότατα τους 40 βαθμούς, ενώ αύριο μέχρι και τους 42 βαθμούς.

Οι περιοχές οι οποίες θα επηρεαστούν περισσότερο είναι η Θεσσαλία, η Αττική, η Βοιωτία και η ανατολική Πελοπόννησος» λέει ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι πρόκειται για μίνι καύσωνα: «Από το βράδυ του Σαββάτου θα υπάρξει μια μεταβολή του καιρού και θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία.

Στη διάρκεια της Κυριακής η θερμοκρασία θα πέσει 5-7 βαθμούς σε σχέση με τις τιμές του Σαββάτου και θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα, ενώ τη Δευτέρα η πτώση θα φτάσει τους 8-10 βαθμούς».

Μάλιστα, η αλλαγή που θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού θα φέρει ακόμη και βροχές και καταιγίδες το βράδυ του Σαββάτου, αλλά μόνο στη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ στο Ιόνιο και βαθμιαία στην ηπειρωτική Ελλάδα και στο βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι.

Νέο κύμα καύσωνα

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Καντερέ, ένα νέο κύμα καύσωνα είναι προ των πυλών και θα επισκεφτεί τη χώρα μας από την ερχόμενη Πέμπτη!

Σήμερα ο καιρός στην Αθήνα θα είναι αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-4, στα ανατολικά ως 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 ως 37 βαθμούς.

Καλός θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με ανέμους μεταβλητούς 3-4 και το μεσημέρι και το απόγευμα νότιους νοτιοανατολικούς 4 μποφόρ, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 24 έως 36 βαθμούς.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Silver alert τέλος για τη Mελά του «Big Brother»

Η Φραντζέσκα Μελά έδωσε... σημεία ζωής στα μπουζούκια. Για...

«Big Brother» με 15+1 παίκτες

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για τον «Μεγάλο Αδελφό»! Το...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Relax travel» στο Μπαλι!

Ενα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης και ψυχικής ηρεμίας στο Μπαλί...

Ο Γιάννης Μπέζος σε σούπερ μάρκετ

Ο ταλαντούχος Γιάννης Μπέζος αποτελεί έναν από τους πιο...

Ρεκόρ για το μοντέλο Νεκτάριο Κυρκόπουλο

Ταξίδεψε στην Κίνα για μιάμιση μέρα ο Νεκτάριος Κυρκόπουλος,...
spot_img
spot_img