Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024

Η εκδήλωση του δικτύου 4ΑμεΑ το απόγευμα της Δευτέρας στο θέατρο Βέμπο

Στο πλευρό του πανελλαδικού υποστηρικτικού και κοινωνικού δικτύου 4ΑμεΑ...

Το εξώδικο – βόμβα που έφτασε πριν από το σφυρί στον οίκο...

Μπλόκο στην πολυαναμενόμενη δημοπρασία με τα πανάκριβα και θρυλικά...

Κατερίνα Λιόλιου: Η λαμπερή γιορτή και οι special παρουσίες στο Barbarossa Athens

Η Κατερίνα Λιόλιου έβαλε ακόμη μία μεγάλη επιτυχία στο...

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας από την Ελενα Χριστοπούλου...

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά το επαγγελματικό διαζύγιο της...

Η υπερκατανάλωση γαλακτοκομικών αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη

Κακά τα νέα για τους λάτρεις των γαλακτοκομικών. Νέα έρευνα δείχνει ότι η αυξημένη κατανάλωση προϊόντων όπως το τυρί και το γάλα συνδέεται με υψηλότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει πως τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι η βασική πηγή καλίου για τον οργανισμό στις δυτικές χώρες, όπου τα ποσοστά του καρκίνου του προστάτη είναι υψηλά. Αντίθετα, τα αντίστοιχα ποσοστά στις χώρες της Ασίας είναι πιο μικρά, καθώς η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων σε αυτές είναι πολύ πιο περιορισμένη.

Δεν συσχετίζονται

Στην παρούσα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal οf the American Osteopathic Association», ενώ τα γαλακτοκομικά ενοχοποιούνται, δεν φάνηκε να υπάρχει καμία συσχέτιση μεταξύ της αύξησης καρκίνου του προστάτη και της κατανάλωσης άλλων ζωικών τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων του κόκκινου και του λευκού κρέατος, του επεξεργασμένου κρέατος και του ψαριού.

Πάντως, όσοι ακολουθούσαν φυτική διατροφή διέτρεχαν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Παλιότερες έρευνες έχουν δείξει πράγματι ότι η κατανάλωση τομάτας και πράσινου τσαγιού, όπως και τροφών που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Ε, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης αυτού του είδους καρκίνου.

Ο Τζον Σιν, ογκολόγος της κλινικής Mayo και επικεφαλής συντάκτης της μελέτης, εξηγεί ότι η έρευνα αυτή αυξάνει την ανησυχία για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων και αναδεικνύει τα δυνητικά οφέλη της φυτικής διατροφής. Σε ό,τι αφορά τη μεθοδολογία του παρόντος εγχειρήματος, έγινε ανασκόπηση 47 μελετών που δημοσιεύτηκαν από το 2006, στις οποίες έλαβαν μέρος πάνω από 1.000.000 άτομα, για να γίνει καλύτερα κατανοητός ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του προστάτη στις περιπτώσεις κατανάλωσης φυτικών ή ζωικών τροφίμων. Στις ΗΠΑ ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του προστάτη φτάνει το 11,6%.

Είναι η μορφή καρκίνου που συναντάται συχνότερα και έρχεται δεύτερη στο ποσοστό των θανάτων των ανδρών, οι οποίοι φτάνουν πάνω από τους 30.000 ετησίως.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γλέντι στα social με την ατάκα της Βατίδου περί ερωτικής συνουσίασης

Η πρώην σύζυγος του Αλέξη Κούγια, αρκετά χρόνια μετά...

«Ο Δημήτρης μας πήγε να βρει τη Μαρθούλα μας»

Kεραυνός εν αιθρία ήταν για τον τηλεοπτικό κόσμο η...

Σεξοβόμβα η Κάσδαγλη του «Survivor»

Μπορεί το τηλεοπτικό κοινό να την είχε γνωρίσει σε...

Λίτσα Πατέρα: Είναι πιθανές κάποιες μεγάλες αλλαγές στις παγκόσμιες αγορές και στο τραπεζικό σύστημα

Η αποψινή πανσέληνος πραγματοποιείται στον άξονα Ταύρου (σταθερό ζώδιο...

Χειροπέδες στη… λέαινα της Αμαλιάδας

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για την Ειρήνη Μουρτζούκου, η...

Ζέτα Θεοδωροπούλου: «Περνώ & μόνη μου καλά…»

Δυνατή, γαλήνια και αποδεσμευμένη από μια ψυχοφθόρα κατάσταση που...