Καλοκαιρινή στραπατσάδα με μύδια έφτιαξε ο Πέτρος Συρίγος στην εκπομπή «Το πρωινό».
Υλικά για την Στραπατσάδα (Καγιανάς)
4 ώριμες μεγάλες τομάτες
1 πράσινη πιπεριά (προαιρετικά)
6-7 αυγά
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ζάχαρη
3 κ.τ.σ Μαιντανό
200 γρ φέτα
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε τους σπόρους και τη φλούδα από την τομάτα και τις τρίβουμε στον τρίφτη
Τις προσθέτουμε σε ένα κατσαρολακι με ελαιόλαδο και αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου, πρέπει να πιει όλα τα υγρά σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, προσθέτουμε ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι
Προαιρετικά και μπουκοβο, αν θέλετε να βάλετε πιπεριές τις βάζετε στην αρχή να τις σοτάρουμε λίγο με το ελαιόλαδο
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και τα βάζουμε στο κατσαρολακι αφού έχει πιει τα υγρά της τομάτας
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι που να αρχίσει να δένει ελαφρώς το μείγμα, δεν θέλουμε να σφίξει πολύ
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα σε χοντρό σπασμένα κομμάτια και μετά από λίγο δοκιμάζουμε για αλάτι και προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό αφού έχει κρυώσει
Σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμάκι
Συντηρείται στο ψυγείο