O Πέτρος Συρίγος μας έφτιαξε στην εκπομπή «Το πρωινό» ζουμερά χοιρινά σουβλάκια με πρωτότυπη μαρινάδα.
Υλικά: 3τμχ. χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι), 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο, 2σκ. σκόρδο πολτοποιημένες, 1κ.σ. τζίντζερ τριμμένο, 1κ.γλ. ξύσμα λεμονιού, 1κ.γλ. κύμινο τριμμένο, 1κ.γλ. κόλιανδρο τριμμένο, 1 ½ κ.γλ. κουρκουμά, ¼ κ.γλ. καυτερό πιπέρι καγιέν, 1κ.σ. χυμό λάιμ, 2κ.γλ. σάλτσα σόγιας, 1κ.σ. καστανή ζάχαρη, ½ φλιτζάνι γάλα καρύδας, φρέσκο κόλιανδρο και φύλλα βασιλικού για τη γαρνιτούρα
Υλικά για τη σάλτσα με φυστικοβούτυρο: 150γρ. φυστικοβούτυρο, 2σκ. σκόρδο πολτοποιημένες, 1κ.γλ. σάλτσα σόγιας, 2κ.γλ. σησαμέλαιο σκούρο, 2κ.σ. μέλι, 2κ.σ. χυμό λάιμ, 1/4κ.γλο. πιπέρι καγιέν, 120γρ. γάλα καρύδας