Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024

Σταμάτης Τζελέπης: Παγκόσμια υπόκλιση στον κολλητό του Βέγγου

Δέκα βραβεία ακόμα και πρώτου ανδρικού ρόλου, διθυραμβικές κριτικές...

Στίβεν Γαβριελάτος: Ο Έλληνας «γητευτής των αρωμάτων»

«Με το άρωμα μπορούμε να πούμε τόσα πολλά χωρίς...

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για την πιο μαγική γιορτή της χρονιάς στο...

Η ώρα έφτασε! Η μαγεία των Χριστουγέννων στο City...

X-mas «Μυστικός δείπνος» με ήχους Stones…

Το event της χρονιάς δεν θα μπορούσε να είναι...

Με δόση κεταμίνης τρεις φορές μεγαλύτερη από εκείνη που μπορεί να επιφέρει το θάνατο δολοφονήθηκε η Τζωρτζίνα

Μία νέα αποκάλυψη βόμβα ήρθε στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δόση κεταμίνης που χορηγήθηκε στην άτυχη Τζωρτζίνα.

Διαβάστε επίσης: Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Η ερώτηση που έκανε όλο το βράδυ η Ρούλα Πισπιρίγκου στους αστυνομικούς

Σύμφωνα με το πόρισμα του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Α.Π.Θ που υπογράφει ο καθηγητής Νικόλαος Ράικος η συγκέντρωση της κεταμίνης στο μεταθανάτιο δείγμα αίματος ήταν ίση με 6,5 mg/ml  ,όπως αποκάλυψε αποκλειστικά το  ereportaz.gr ενώ η συνήθης θανατηφόρα δόση είναι 2,4 mg/ml.

Διαβάστε επίσης: Η Πισπιρίγκου καταγγέλει πως τη χτύπησαν – «Με ξύλο να ομολογήσει κάτι που δεν έκανε;», λέει η αδελφή της

Δείτε αναλυτικά τι καταγράφει το πόρισμα:

«Από την ανάλυση προέκυψε ότι στη βιολογικά δείγματα (αίμα) της ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ανιχνεύτηκαν Ketamine, norketamine (μεταβολίτης της ketamine), Hdocaine, prilocaine, midazolunt, nordazepam, clobazam και noretobazam (μεταβολίτης της elotaram), phenobarbital, levetiracetam και valprole acid. Όσον αφορά στο αίτημα για ποσοτικό προσδιορισμό των ανιχνευθέντων φαρμάκων και ουσιών που δεν χορηγήθηκαν ενδονοσοκομειακά, σύμφωνα με το έγγραφο της ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ και των αναφερόμενων στο έγγραφο αυτό όλων των φαρμάκων που χορηγήθηκαν κατά την διάρκεια της νοσηλείας της ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ στο Νοσοκομείο, βρέθηκαν τα κάτωθι:

Διαβάστε επίσης: Το μήνυμα της Ρούλας Πισπιρίγκου σε γνωστή παρουσιάστρια – Δείτε τι της ζητούσε για τον Μάνο

Η συγκέντρωση της κεταμίνης στο μεταθανάτιο δείγμα αίματος ήταν ίση με 6,5 mg/ml. Η ευρεθείσα συγκέντρωση της κεταμίνης στο μεταθανάτιο δείγμα αίματος (6,5 mg/ml) της ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ είναι στο εύρος των συγκεντρώσεων του φαρμάκου σε δείγματα μεταθανάτιου αίματος θανατηφόρων περιστατικών που σχετίζονται με τη χρήση κεταμίνης. Ειδικότερα, ο μέσος όρος των συγκεντρώσεων της κεταμίνης σε 114 σχετιζόμενους θανάτους με τη χρήση της ουσίας αυτής ήταν 2,4 mg/ml. Σε ατυχηματικό θάνατο ενός τεχνικού ιατρικών εργαστηρίων με ενδοφλέβια χορήγηση καταμένης, προσδιορίστηκε συγκέντρωση της ουσίας στο μεταθανάτιο αίμα (μηριαίο) ίση με 2.5 μg/ml.

Διαβάστε επίσης: Η αποκάλυψη της Νικολούλη για τη Πισπιρίγκου: «Έχουμε ντοκουμέντο που πραγματικά παγώνει το αίμα»

Στο μεταθανάτιο δείγμα αίματος βρέφους 6 εβδομάδων, που κατέληξε κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης εξαιτίας της κεταμίνης, βρέθηκε η ουσία σε συγκέντρωση ίση με 3.0 pg/ml. Στο μεταθανάτιο αίμα (καρδιακό) νεαρού άνδρα που πέθανε μετά από ενδοφλέβια χορήγηση κεταμίνης (έως 750 mg), βρέθηκε το φάρμακο σε συγκέντρωση ίση με 6.9 mg/ml. Στο μεταθανάτιο αίμα τριών ενήλικων ανδρών, που βρέθηκαν νεκροί μετά από λήψη 900-1000 mg κεταμένης ενδοφλέβια ή ενδομυϊκά, ανιχνεύθηκε κεταμένη σε συγκέντρωσεις 7.0, 1.8 και 27 μg/mL αντίστοιχα. Επίσης στο μεταθανάτιο αίμα 34χρονης γυναίκας θύματος εγκληματικής ενέργειας μετά από χορήγηση από του στόματος 300 mg κεταμίνης, ανευρέθηκε κεταμένη στο μεταθανάτιο αίμα ίση με 3.8 ug/mL.

Διαβάστε επίσης: Ο εργοδότης του Μάνου Δασκαλάκη: «Τα έχει χαμένα το παιδί, είναι σίγουρο πως δεν γνώριζε τίποτα»

Ο χρόνος ημίσειας ζωής της κεταμίνης στο αίμα είναι 2-4 ώρες και ειδικότερα στα παιδιά, όπως υπολογίστηκε σε μελέτη, είναι 100 (±19) λεπτά. Η δειγματοληψία του αίματος δεν πραγματοποιήθηκε από το προσωπικό του Εργαστηρίου. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων σχετίζονται μόνο με το δείγμα που έχει υποβληθεί σε εξόταση. Η τοξικολογική εξέταση έγινε με βάση την υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Α.Π.Θ., την καταλληλόλητα του δείγματος και τις παρεχόμενες πληροφορίες.

Το αρνητικό αποτέλεσμα μιας τοξικολογικής εξέτασης δεν υποδηλώνει απαραίτητα και τη μη λήψη κάποιου φαρμάκου ή άλλης χημικής ουσίας. Η μη ανίχνευση της τυχόν ληφθείσας ουσίας μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια (το είδος του δείγματος, τη ληφθείσα μικρή δόση, το μεγάλο χρόνο που μεσολάβησε από τη λήψη της ουσίας ως τη δειγματοληψία του βιολογικού υλικού, τις συνθήκες δειγματοληψίας , τη διαθέσιμη μεθοδολογία κλπ)».

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όσα έγιναν στα βαφτίσια του εγγονού της Αγγελοπούλου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Το προ δύο εβδομάδων αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Espresso» για...

Από τα σαλόνια του «Grand Hotel» στο «Rouk Zouk» για καλό σκοπό

Αφήνουν τα σαλόνια του «Grand Hotel» για τη Ζέτα...

Τέσσερις Έλληνες επιστήμονες βρήκαν super φάρμακο

Μία σπουδαία ανακάλυψη έκανε ομάδα Ελλήνων καθηγητών, αποδεικνύοντας πως...

θρίλερ με τα αίτια θανάτου του Κώστα Χαρδαβέλλα!

Διάστασεις θρίλερ παίρνει ο θάνατος του Κώστα Χαρδαβέλλα, ο...

Ο Πάρης της Βίσση ένα βήμα πριν από τον θάνατο!

Ο Πάρης της δεκαετίας του '90: Η άγνωστη ιστορία...