Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, 2025

Ντέμη Σταματελιά: Ελλάς… Τουρκία συμμαχία από Ελληνίδα με χίλια πρόσωπα

Fitness  model, επιχειρηματίας, εστεμμένη σε διαγωνισμούς ομορφιάς, αθλήτρια, γυμνάστρια,...

Μαίρη Ραζή: «Ημουν άτακτο παιδί, άριστη μαθήτρια, αλλά όχι φύτουλας!»

Καταξιωμένη ηθοποιός, γυναίκα με μεγάλη ψυχή και πρόσωπο γελαστό,...

Οι ισχυρισμοί του ηθοποιού Ρούντι Γιάνγκμπλαντ που συνελήφθη στη χώρα μας!

Την ώρα που πυκνώνει το μυστήριο γύρω από την...

Γιάννης Ζουγανέλης: «Δεν μπορώ την ψευτομαγκιά των τράπερς»

Ο Γιάννης Ζουγανέλης παραβρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Καλύτερα...

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έβαλε ποδιά και μαγείρεψε κριθαρότο με μύδια

«Master chef» Τζιτζικώστας

Ο περιφερειάρχης μαγείρεψε σε δημόσια θέα τη σπεσιαλιτέ του, κριθαρότο με μύδια! Και του πέτυχε τόσο πολύ, που θα ζήλευαν τη συνταγή του και οι καλύτεροι σεφ της χώρας. Μετά την ομιλία του στα εγκαίνια της 30ής Detrop boutique, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έβαλε ποδιά και… στρώθηκε στο κριθαράκι με τα μύδια.

Η σπεσιαλιτέ του ήταν βασισμένη στην αγιορείτικη συνταγή του πατρός Επιφανίου του αειμνήστου και καλύτερου πρεσβευτή της μακεδονικής κουζίνας, όπως δήλωσε ο ίδιος. Ο πατήρ Επιφάνιος, που έφυγε από τη ζωή το 2020, ήταν ο αρχιμάγειρας στο Αγιον Ορος. Είχε αναπτύξει ιδιαίτερα την αγιορείτικη μαγειρική και ήταν ένας από τους ανθρώπους που την έκαναν ευρέως γνωστή στο κοινό μέσα από τα βιβλία.

Παράλληλα, έφτιαχνε κρασί και λάδι και προωθούσε τον αγιορείτικο τρόπο ζωής. Τα τελευταία του χρόνια ο αρχιμάγειρας της Αθωνικής Πολιτείας ήταν ενεργό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, συμμετέχοντας σε πολλούς αγώνες μαγειρικής που διεξάγονται τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Έγραφε και τα δικά του βιβλία με μοναστηριακές συνταγές. Ενα από αυτά, το «Μαγειρική του Αγίου Ορους», έχει μεταφραστεί στα γερμανικά, στα αγγλικά, στα ρωσικά, στα ρουμανικά, στα βουλγαρικά και τα ισπανικά.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, λοιπόν, είχε τη συνδρομή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Θεσσαλονίκης στο φτιάξιμο της σπεσιαλιτέ του. Όλο αυτό στόχο είχε την προβολή και την προώθηση της μακεδονικής κουζίνας. «Η μαγειρική είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δείξεις πόσο αγαπάς και πόσο εκτιμάς τον συνάνθρωπό σου» είπε περιχαρής ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ολοκληρώνοντας τη γευστικότατη δημιουργία του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντιν… νταν οι καμπάνες της Θέμιδος για Κοκλώνη

Η ώρα της κρίσης φτάνει μέσα στο 2025 για...

Διπλή ζωή τραγουδιστή: Γνώρισε τον εραστή στη γυναίκα του ως… φίλο!

Σε διπλό ταμπλό το παίζει γνωστός τραγουδιστής, που εδώ...

Οι κούκλες κόρες της Ασημίνας Ιγγλέζου

Τις ευχές της για το νέο έτος ποζάροντας με...

Πώς υποδέχτηκαν οι «σαλονάτοι» το νέο έτος!

Κατά παράδοση το πιο famous (και το πιο ακριβό)...