Ακόμη μία φορά η ένταση στη δικαστική αίθουσα χτύπησε «κόκκινο» κατά την εξέταση της δεύτερης γυναίκας που καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού το 2010, η οποία συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έπειτα από εννέα συνεδριάσεις. Το δικαστήριο διέκοψε πολλές φορές τη διαδικασία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος που είχε υποβάλει η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη για αποβολή της πολιτικής αγωγής ως προς την τρίτη καταγγέλλουσα λόγω μη κατάθεσης του παραβόλου, ενώ οι δικηγόροι υποστήριξης της κατηγορίας ζήτησαν να απορριφθεί η ένσταση και κατήγγειλαν τους δικηγόρους του Πέτρου Φιλιππίδη για «αντιδεοντολογική δικηγορική συμπεριφορά».
Οταν το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την απόρριψη της ένστασης, οι συνήγοροι υπεράσπισης επέμειναν πως πρέπει να γίνει δεκτή η ένστασή τους, με αποτέλεσμα η πρόεδρος να τους επισημάνει ότι, σε περίπτωση που διαφωνούν με την παρεμπίπτουσα απόφαση, μπορούν να κάνουν έφεση και αίτηση αναίρεσης. Τα λόγια της προέδρου προκάλεσαν νέα έκρηξη των δικηγόρων του ηθοποιού.
«Με αυτό που λέτε, δημιουργείται η εντύπωση πως μπορεί να γίνεται η δίκη για το θεαθήναι» παρατήρησε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ενώ η κυρία Πακιρτζίδου πρόσθεσε: «Είπατε μόλις στον κ. Φιλιππίδη “για εμάς είστε ένοχος”. Αυτό είναι μεροληψία εις βάρος του κατηγορουμένου. Θέλω διακοπή για να συνεννοηθώ με τον εντολέα μου».
Η συνεδρίαση διεκόπη για λίγα λεπτά και, με την επιστροφή της έδρας, η κυρία Πακιρτζίδου συνέχισε: «Η υπεράσπιση παραμένει στη θέση που σας έχει εκφράσει. Αισθανόμαστε ότι έχετε σχηματίσει άποψη για τον παρόντα κατηγορούμενο. Ο κ. Φιλιππίδης κάθε απόγευμα γυρίζει στον Κορυδαλλό, ενώ έχει δηλώσει ότι είναι αθώος. Στον κατηγορούμενο δεν είπατε ποτέ τι προβλήματα έχει, αν θέλει νερό».
Σχεδόν τέσσερις ώρες μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, άρχισε την εξέταση της μάρτυρος, ρωτώντας πώς θα αντιδρούσε εάν μία γυναίκα κατήγγελλε τον αδελφό της για απόπειρα βιασμού ύστερα από τόσα χρόνια. Η ερώτηση προκάλεσε την αντίδραση του δικηγόρου της καταγγέλλουσας, Χάρη Σαλούστρου, και την εκ νέου διακοπή της δίκης για λίγα λεπτά.
Μ. Δημητρακόπουλος: Αν υπήρχε μια γυναίκα που έλεγε ότι βιάστηκε κατ’ εξακολούθηση και της το θύμισε ένας φίλος της, πώς θα σας φαινόταν;
Μάρτυρας: Δεν θα σας απαντήσω.
Μ. Δημητρακόπουλος: Μας είπατε ότι δεν ξεχνιέται αυτό το βίωμα.
Μάρτυρας: Εγώ μίλησα για τον εαυτό μου. Δεν μπορώ να απαντήσω για άλλους.
Μ. Δημητρακόπουλος: Πάντως δεν τον ξεχνάει; Γιατί αυτό μας είπε η προηγούμενη από εσάς.
Μάρτυρας: Εγώ προσωπικά δεν θα ξεχνούσα.
Μ. Δημητρακόπουλος: Πόσα χρόνια πέρασαν για να κάνετε την καταγγελία;
Μάρτυρας: 11.
Η μάρτυρας εξήγησε πως η σκέψη για να προχωρήσει σε καταγγελία μπήκε στο μυαλό της μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου, αν και τα προηγούμενα χρόνια είχε γνωστοποιήσει ανεπίσημα σε έξι επτά ανθρώπους το περιστατικό που είχε συμβεί, χωρίς να κατονομάσει τον θύτη στους περισσότερους.
«Στον σύζυγό μου με όνομα, σε κάποιους φίλους είχα πει και όνομα και σε άλλους μόνο το περιστατικό. Κάποιοι από εκείνους που το ανέφερα δεν έπεσαν από τα σύννεφα. Μου πρόσθεσαν και άλλα περιστατικά» είπε η μάρτυρας.
Μ. Δημητρακόπουλος: Όλοι μετά την Μπεκατώρου, ε;
Μάρτυρας: Για μένα η Παπαχαραλάμπους, η Δροσάκη και η Αναστασοπούλου ήταν αυτές που με έκαναν να πάρω την τελική απόφαση να μιλήσω.
Μ. Δημητρακόπουλος: Μιλήσατε με αυτές;
Μάρτυρας: Όχι, δεν τις γνώριζα.
Μ. Δημητρακόπουλος: Απλώς πληροφορηθήκατε τις καταγγελίες; Τον κατήγγειλαν για βιασμό;
Μάρτυρας: Όχι. Αλλά τον κατήγγειλαν για παραβατική, κακοποιητική, σεξουαλική συμπεριφορά και εκδικητική.