Δευτέρα, 31 Μαρτίου, 2025

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Δευτέρα 31 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Προσπαθήστε να συγκεντρωθείτε και να μη σκορπίζεστε δεξιά...

Νέο Medley από τη Γωγώ Λιδάκη με επιτυχίες μεγάλων δημιουργών

Συνέχεια στην επιτυχημένη συνεργασία τους δίνουν ο καταξιωμένος δημιουργός,...

«Μάγισσα – Φλεγόμενη καρδιά»: Στον πύργο των Λασκαραίων, επικρατεί αναβρασμός

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Μάγισσα – Φλεγόμενη καρδιά».Στον πύργο...

H Σερέτι «κρατάει» τον Ντι Κάπριο λόγω… πεθεράς

Χωρίς να το θέλει, η Βιτόρια Σερέτι αποκάλυψε το...

Δικηγόρος πολυτραυματία επιμένει να μάθει γιατί ο σταθμάρχης δεν αντιλήφθηκε την πορεία των δύο τρένων

«Xτυπούσε λαμπάκι επί 12,5 λεπτά»

Την αλληλουχία των γεγονότων τη μοιραία βραδιά της 28ης Φεβρουαρίου προσπαθεί να φωτίσει η έρευνα των Αρχών. Κυρίαρχο ερώτημα παραμένει τι ακριβώς έπραξε ο 59χρονος σταθμάρχης, αλλά, όπως προκύπτει μετά την απολογία του, πρέπει να αναζητηθούν απαντήσεις και για τον ρόλο ή τις ευθύνες συναδέλφων του.

Ο δικηγόρος ενός πολυτραυματία του δυστυχήματος Γιώργος Μπαρτζώκης (κεντρική φωτό) ζητά επιτακτικά να μάθει γιατί στα κρίσιμα 12,5 λεπτά ο κατηγορούμενος σταθμάρχης δεν αντιλήφθηκε ότι τα δύο τρένα ταξίδευαν μετωπικά. «Στον πίνακα, όταν μπαίνει ένα τρένο στην ίδια ακριβώς γραμμή με αντίθετη φορά, δηλαδή υπάρχουν δύο στην ίδια γραμμή, «χτυπάει» ένα λαμπάκι επί δωδεκάμισι λεπτά. Ο συνήγορος του σταθμάρχη πρέπει να μας δικαιολογήσει γιατί σε τόσον χρόνο δεν αντιλήφθηκε τον ήχο και το φως που σημαίνουν ότι βρίσκονται στην ίδια γραμμή. Αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση» επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Μπαρτζώκης.

Διαβάστε επίσης: Κανάκης κατά Πορτοσάλτε: «Γ@@μ@ τις γράβατες σας, τη μούρη που πουλάτε, έγκριτοι δημοσιογράφοι»

«Bαθιά οδύνη»

«Νιώθω κάθε μέρα μεγάλη, βαθιά οδύνη, που εκφράζεται από τους πολίτες που μας πλησιάζουν και μας λένε πάρα πολλά θέματα για τον ελληνικό σιδηρόδρομο. Απίστευτες καταγγελίες, οι οποίες αξιολογούνται, και όλος ο κόσμος έχει μια απογοήτευση από το σύστημα και από το προσωπικό των σιδηροδρόμων. Και για τον συγκεκριμένο σταθμό της Λάρισας και για το τι γινόταν δύο μέρες εκεί, δυστυχώς» είπε ο ίδιος σχετικά.

Διαβάστε επίσης: Έξω φρενών ο Αντώνης Κανάκης για τα Τέμπη: «Ντρέπεσαι που ζεις σε αυτή τη χώρα, για όσους κυβερνούν»

Στο μεταξύ, την Κυριακή, όταν ο επιθεωρητής του ΟΣΕ τέθηκε σε αργία, ο ίδιος αποκάλυψε ότι είχε βάλει συνολικά τρεις σταθμάρχες στη βάρδια, ωστόσο στο μικρό χρονικό διάστημα πριν από τη σύγκρουση ο 59χρονος ήταν μόνος. Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη, ο κ. Μπαρτζώκης είπε: «Μας έρχονται πληροφορίες από διάφορους που ήταν εκεί παρόντες στη διαδικασία. Χθες αποδείχθηκε ότι στη βάρδια ήταν τρεις σταθμάρχες. Δεν μπορούσε να ήταν μόνος του εκεί ένας. Αυτό το λέει ο επιθεωρητής. Αυτή την πληροφορία δώσαμε από την αρχή και εγώ και ο κ. Κούγιας. Αλλά το γεγονός ότι δεν ήταν στο πόστο του το βεβαιώνει και ο υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Γεωργιάδης».

Ο συνήγορος του πολυτραυματία μίλησε εκ νέου για όσα λέγονται και είχε αναφερθεί και ο ίδιος σε γλέντι στον σταθμό. «Επομένως, το υλικό των καμερών, το οποίο αξιολογείται συνεχόμενα, δεν είναι μόνο αν πηγαινοέρχονταν κάποιοι σιδηροδρομικοί με ποτήρια στα χέρια, μέσα, πέριξ ή έξω από τον σταθμό ή αν ακούγονταν τραγούδια. Αυτό και οι περίοικοι το λένε. Εμείς δεν είπαμε ότι ο σταθμάρχης ήταν στο γλέντι. Εμείς είπαμε ότι γινόταν οχλαγωγία και υπήρχε μουσική. Αυτή είναι η καταγγελία για εκείνη τη διαδικασία. Αλλά, πείτε μου εσείς πώς δικαιολογεί στην απολογία του τα δωδεκάμισι λεπτά που χτυπούσε ο ήχος;» σημείωσε. Συμπλήρωσε, δε, πως αν ο σταθμάρχης ήταν στο πόστο του μπορεί να προκύψει από έρευνα στο κινητό του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αθηνά Ωνάση: Αποστεωμένη και γερασμένη η «χρυσή» κληρονόμος σε γκαλά στην πόλη του φωτός

Μια σπάνια δημόσια εμφάνιση, που αδιαμφισβήτητα τράβηξε την προσοχή...

Ευαγγελία Δομάζου: Όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες των «Ελλήνων Μπέκαμ των 60s»

Εχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που ο «στρατηγός»...

Κρυφός λεσβιακός έρωτας στη showbiz

Μπορεί τα μάτια της κοινής γνώμης και της εγχώριας...

Πατούλης και Κοίλου στην εκκλησία με τον γιο για την ευχή

Το μωράκι του Γιώργου Πατούλη έγινε σαράντα ημερών και,...

Συνέβη στο Nox: Καυτό φιλί από Ρέμο

Με ένα τρυφερό φιλί στην Υβόννη ο Αντώνης Ρέμος...

H Σερέτι «κρατάει» τον Ντι Κάπριο λόγω… πεθεράς

Χωρίς να το θέλει, η Βιτόρια Σερέτι αποκάλυψε το...