Με σκαιότατους χαρακτηρισμούς, εντός και εκτός ακροατηρίου, σε βάρος της προέδρου του δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας επέστρεψε χθες στη θέση του συνηγόρου υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου ο Αλέξης Κούγιας.
«Η κυρία πρόεδρος συμπεριφέρεται σαν απατημένη σύζυγος» είπε ο συνήγορος σε τηλεοπτική του δήλωση πριν από την έναρξη της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας, ενώ εντός του δικαστηρίου, όταν πια η δίκη άρχισε, κατηγόρησε τη δικαστή για «ακραία και αντιδεοντολογική συμπεριφορά». Αφορμή ήταν το γεγονός ότι η πρόεδρος, όπως ήταν υποχρεωμένη να κάνει, «έψαξε» να δει αν πράγματι η προχθεσινή απουσία του κ. Κούγια από το δικαστήριο οφειλόταν στην παρουσία του σε άλλη αστική δίκη στην Ξάνθη.
«Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να τελειώνετε γρήγορα τη δίκη αυτή. Συμπεριφερθήκατε σε εμένα και στη συνεργάτιδά μου λες και είμαστε υπάλληλοί σας και απαιτήσατε να είμαστε εδώ. Αρχίσατε να παίρνετε τηλέφωνα να δείτε πού είμαστε. Φτάσατε στο σημείο να τηλεφωνείτε στο δικαστήριο της Ξάνθης, όπου δίκαζα, για να δείτε αν λέω αλήθεια και στην οδοντίατρο της συναδέλφου μου για να διαπιστώστε αν η βεβαίωση που σας προσκόμισε για την απουσία της είναι πραγματική. Τι είστε, χωροφύλακας; Η συμπεριφορά σας είναι ακραία και αντιδεοντολογική. Ντροπή, αυτό μην το ξανακάνετε σε εμάς» είπε ο κ. Κούγιας στη σχετική τοποθέτησή του στο δικαστήριο, με την πρόεδρο να τον ακούει υπομονετικά.
«Μας αντιμετωπίζετε λες και κάνουμε δίκη στο Ειρηνοδικείο Κρωπίας όπου πρέπει να υπάρχει τυπικά ένας δικηγόρος και όχι δίκη για ανθρωποκτονία. Ορίσατε αυτεπαγγέλτως τρεις δικηγόρους για την υπεράσπιση της κατηγορουμένης, οι οποίες δεν κατανόησαν τον ρόλο της υπεράσπισης, εκτός μίας, που την επισκέφθηκε στον Κορυδαλλό και μίλησε μαζί της. Οι συνήγοροι που διορίσατε δεν ζήτησαν αντίγραφα της δικογραφίας και παρ’ όλα αυτά ήρθαν στο δικαστήριο για να καλύψουν τυπικά τη θέση και όχι για να αναλάβουν τον ρόλο του υπερασπιστή. Και το χειρότερο είναι ότι ζητήσατε από την εντολέα μου να απολογηθεί με αυτά τα δεδομένα» είπε ακόμα ο κ. Κούγιας στον ίδιο τόνο εντός της δικαστικής αίθουσας.
Ανακρίβειες
Απαντώντας η πρόεδρος του δικαστηρίου έκανε λόγο για ανακρίβειες του συνηγόρου και με στόχο να «μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους» υπενθύμισε στον κ. Κούγια ότι το δικαστήριο δεν επιλέγει τους αυτεπαγγέλτως διορισμένους συνηγόρους, καθώς η επιλογή τους γίνεται από τον κατάλογο νομικής βοήθειας του δικηγορικού συλλόγου, ο οποίος είναι αλφαβητικός.
«Εμείς τηρούμε την αλφαβητική σειρά, ελπίζω να το γνωρίζετε, κύριε συνήγορε» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος, αποσαφηνίζοντας ότι ποτέ το δικαστήριο δεν ζήτησε από τη Ρούλα Πισπιρίγκου να απολογηθεί κατά την προχθεσινή δικάσιμο. Οταν πια οι τόνοι έπεσαν στη δικαστική αίθουσα, στο βήμα ανέβηκε και κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης της κατηγορουμένης ο καθηγητής Γενετικής από τα Σκόπια Todor Arsov.
Πρόεδρος: Πριν ξεκινήσετε, θα ήθελα να σας πω ότι στο βιογραφικό σας γράφετε ότι έχετε μακεδονική ιθαγένεια. Προφανώς από λάθος, θα πρέπει να διορθωθεί.
Κούγιας: Σωστή η παρατήρησή σας, ναι, να διορθωθεί.
Εχοντας στο πλευρό του μεταφραστή, ο κ. Arsov άρχισε τελικά να καταθέτει υποστηρίζοντας πως η οικογένεια της Τζωρτζίνας και από την πλευρά του πατέρα της είχε βεβαρυμένο ιστορικό και πως θα έπρεπε να έχουν γίνει διεξοδικοί γονιδιακοί έλεγχοι στο παιδί για να μάθουμε, όπως είπε, την αλήθεια. Επικαλούμενος μάλιστα και την περίπτωση της ηθοποιού του Χόλιγουντ Αντζελίνα Τζολί, η οποία έκανε ενδελεχή έλεγχο για γονίδιο καρκίνου, ο κ. Arsov τόνισε ότι η μικρή Τζωρτζίνα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας, είχε υποστεί ήδη μια φορά ανακοπή, ενώ λάμβανε αγωγή και για επιληψία.
«Υπήρχε σημαντικό ιατρικό ιστορικό όχι μόνο στα τρία κορίτσια αλλά και στη μητέρα τους, η οποία έχει θέμα καρδιολογικής φύσεως, μειωμένη λειτουργία καρδιάς, ενώ διαγνώστηκε και με λύκο» είπε ο μάρτυρας, για να προσθέσει: «Πρόβλημα υπάρχει και από την πατρική πλευρά, διότι υπήρχε ξαφνικός καρδιολογικός θάνατος ατόμου στην οικογένεια του πατέρα των παιδιών στα 50 του έτη από έμφραγμα».
Τέλος, όπως προέκυψε από τη χθεσινή διαδικασία, η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, οπότε έχει προσδιοριστεί να ανοίξει και η αυλαία του δεύτερου ποινικού δικαστηρίου που έχει να αντιμετωπίσει σχετικά με τους θανάτους της Ιριδας και της Μαλένας.