Φαίνεται πως στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αποφάσισαν να διευρύνουν το… χαρτοφυλάκιό τους, αφού δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η παρουσία της υφυπουργού Μαρίας Κεφάλα στην πρώτη σειρά της εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα Ιωάννινα με θέμα τις… ρυτίδες, τη γήρανση του δέρματος και τα οφέλη αλλά και όποια αρνητικά των… μπότοξ. Ναι, καλά διαβάσατε, των μπότοξ!
Προφανώς και τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιωαννίνων δεν έχουν ανησυχίες για το τι συμβαίνει στα ελληνικά πανεπιστήμια και, ζηλεύοντας τους μεγιστάνες που πασχίζουν γα την εύρεση του ελιξιρίου νεότητας, θέλησαν να τους μιμηθούν, με την κυρία υφυπουργό, η οποία στα φοιτητικά της χρόνια ήταν μέλος της ΔΑΠ, να έχει τις ίδιες ανησυχίες! Τώρα θα αναρωτηθούν εύλογα οι περισσότεροι πώς συνδέεται το θέμα της εκδήλωσης για τα μπότοξ με το νεοσυσταθέν υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας!
Ε, για να έδωσε το «παρών» η Γιαννιώτισσα Μ. Κεφάλα, που σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική, κάτι θα ξέρει που εμείς δεν γνωρίζουμε! Ισως και τα μπότοξ να δώσουν μια… τονωτική ένεση και στους στόχους της υπουργού Σοφίας Ζαχαράκη που, με τη σύσταση του υπουργείου, είχε αναδείξει ότι είναι, μεταξύ άλλων, ο ψηφιακός ανασχηματισμός του ΟΠΕΚΑ, η ενίσχυση της προστασίας των παιδιών με αναπηρία μέσω της ενίσχυσης της ανεξάρτητης διαβίωσης και της συμμετοχής στην κοινωνική και εργασιακή ζωή, οι μεταρρυθμίσεις στις υπηρεσίες για την υποστήριξη της μακροχρόνιας φροντίδας ηλικιωμένων και πάνω απ’ όλα η λύση του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Το βέβαιο όμως είναι πως ο στόχος της κυρίας υφυπουργού αλλά και της ΔΑΠ είναι να μη γεράσουν ποτέ οι Ελληνες (μάλλον θα στοχεύουν στην αύξηση της παραγωγής και την ενδυνάμωση του εργασιακού κλάδου, αφού άπαντες θα είναι ακμαίοι)! Πάντως, η εκδήλωση προκάλεσε αντιδράσεις σε φοιτητικές παρατάξεις, με την Πανσπουδαστική, για παράδειγμα, να εκδίδει αιχμηρή ανακοίνωση, αναφέροντας μεταξύ άλλων:
«Κι όμως, την ώρα που οι ΦΣ Ιωαννίνων έχουν μπει μπροστά για να μην περάσουν τα σχέδια για ιδιωτικά πανεπιστήμια, για μέτρα ανακούφισης για τους φοιτητές από την ακρίβεια, για να αυξηθούν τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων, την ώρα που πραγματοποιούν πολύμορφη δραστηριότητα αλληλεγγύης για να μη συνεχιστεί το έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ, που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους ούτε σε μία συνεδρίαση του συλλόγου, διοργανώνουν εκδήλωση με ένα θέμα που μάλλον ταλανίζει την ελληνική κοινωνία, το μπότοξ και τις επιπτώσεις του.
Αραγε τους προβληματίζει εξίσου με τα μπότοξ το γεγονός ότι στο ΠΓΝΙ είναι κενές 90 θέσεις γιατρών ΕΣΥ και ότι ένας φοιτητής Ιατρικής δίνει 200 ευρώ από την τσέπη του για να αγοράσει στηθοσκόπια, κιτ πρώτων βοηθειών και ποδιές;». Τις απαντήσεις μπορεί να τις έχουν και η κυρία Ζαχαράκη (η οποία είχε πεταχτεί μέχρι το Λονδίνο για να συναντήσει και να συμφάγει με μέλη της τοπικής ΟΝΝΕΔ) και η κυρία Κεφάλα, οπότε θα τις αναμένουμε με ανυπομονησία! Ελπίζουμε να μην αργήσουν τόσο ώστε να έχουμε… γεράσει. Οχι τίποτε άλλο, αλλά θα πάνε στράφι και τα ουσιώδη συμπεράσματα της πετυχημένης εκδήλωσης!