Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκτός από τον νέο κύκλο του «GNTM» η Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Εκτός η Ηλιάνα Παπαγεωργίου από το «GNTM», αλλά και...

Το γαμήλιο πάρτι στο Γκάζι για Τσακαλώτο και Νάσση, οι οποίοι ...

«Παντρεύτηκε» ο... μπαμπάς, όχι τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή την...

Διακοπές στο Αιγαίο για τον ηθοποιό Τζέισον Στέιθαμ και το μοντέλο Ρόζι...

Ο Τζέισον Στέιθαμ και η Ρόζι Χάντινγκτον διαφημίζουν την...

Στεφανία Γουλιώτη: «Έχω περάσει από μεγάλα σκοτάδια και πολλή θλίψη»

Η Στεφανία Γουλιώτη παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν...

Στη στενή για ακόμα έξι μήνες

Παρατείνεται η προφυλάκιση των αδελφών Λάλα που κατηγορούνται ως «παραγγελιοδόχοι εκτελεστές» του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ

Με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών παρατείνεται για άλλο ένα εξάμηνο η προφυλάκιση των δύο αδελφών Ιωάννη και Ευστράτιου Λάλα, που κατηγορούνται ότι σκότωσαν ως «παραγγελιοδόχοι εκτελεστές» τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ, τον Απρίλιο του 2021, στον Αλιμο!

dolofonia karaivaz020243

Αυτό σημαίνει πως η προφυλάκιση των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι κρατούνται ήδη έναν χρόνο στη φυλακή, θα παραταθεί ως τον Οκτώβριο, όταν θα συμπληρωθεί το ανώτατο συνταγματικό όριο των 18 μηνών. Στην περίπτωση που παρέλθει αυτό το διάστημα, χωρίς να έχουν παραπεμφθεί σε δίκη, θα αφεθούν ελεύθεροι. Οπως τονίζουν με νόημα οι καλά γνωρίζοντες, η έγκαιρη παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη έως απίθανη, δεδομένου ότι εξακολουθούν να αναζητούνται δράστες και συμμέτοχοι στη δολοφονία του δημοσιογράφου, καθώς και οι ηθικοί αυτουργοί.

Σε βάρος των δύο αδελφών, που κρατούνται ο ένας στις Φυλακές των Γρεβενών και ο άλλος στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ωστόσο, και οι δύο αρνούνται κάθε εμπλοκή στη δολοφονία του αδικοχαμένου αστυνομικού συντάκτη και φέρεται ότι υποστηρίζουν πως το επίμαχο διάστημα βρέθηκαν στον Αλιμο για λόγους εργασίας, καθώς μοίραζαν με ένα λευκό βαν διαφημιστικά φυλλάδια για υπηρεσίες εταιρίας καθαρισμού πολυκατοικιών.

karaivaz160542

Σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, τα δύο αδέλφια από το Κερατσίνι, ηλικίας 48 και 40 ετών, «…προσέγγισαν τον Γιώργο Καραϊβάζ και πυροβόλησαν, επανειλημμένα, εναντίον του με πιστόλι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του». Στη συνέχεια του δικαστικού εγγράφου τονίζεται ότι αμέσως μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου οι εκτελεστές «επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα τύπου scooter και κινούμενοι επί της οδού Θέμη Αννινου, με κατεύθυνση προς την οδό Γεωργίου Παπανδρέου, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση από το σημείο της δολοφονίας. Οι δράστες, οδηγός και συνοδηγός, φορούσαν ο μεν οδηγός μπουφάν, σκούρου χρώματος και κράνος μηχανής, γκρι χρώματος με μαύρη ζελατίνα, ο δε συνοδηγός σκούφο, μαύρου χρώματος, μαύρη μάσκα προστασίας στο πρόσωπο και μαύρα γυαλιά ηλίου». Οπως επισημαίνεται ακόμη, οι δράστες πυροβόλησαν 19 φορές εναντίον του δημοσιογράφου με ένα εννιάρι πιστόλι.

karaivaz160541

Τέλος, στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών περιγράφονται μαρτυρίες και στοιχεία της δικογραφίας που οδήγησαν στη σύλληψη των δύο κατηγορουμένων, καθώς επίσης και οι συνομιλίες που είχαν τα δύο αδέλφια μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του δημοσιογράφου, που δείχνουν την προσπάθειά τους να δημιουργήσουν άλλοθι για την παρουσία τους στην περιοχή του Αλίμου τις κρίσιμες ώρες της δολοφονίας του. Εξάλλου, οι ίδιοι φέρεται ότι είχαν χρησιμοποιήσει καρτοκινητά τηλέφωνα-φάντασμα λίγες ημέρες πριν από την εν ψυχρώ εκτέλεση του αστυνομικού συντάκτη, έχοντας βάλει σε παύση τα δικά τους. Τα τηλέφωνα, μάλιστα, αυτά δεν ενεργοποιήθηκαν ποτέ ξανά μετά τη δολοφονία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντόπα και κόκα από «σφίχτη» γκουρού! – Οι περιπέτειες με το νόμο του ιντερνετικού Mr Fitness

«Στα πράσα» πιάστηκε γνωστός ινσταγκράμερ, που εμφανίζεται ως «γκουρού»...

Ο Αθερίδης σόκαρε το πανελλήνιο μιλώντας για την «άγνωστη» περιπέτεια με την υγεία του

Σόκαρε το πανελλήνιο ο Θοδωρής Αθερίδης για το εγκεφαλικό...

Εκτός από τη σύζυγο νάρκωνε και την κόρη του για να τη βιάσουν άνδρες

Σε κατάσταση σοκ οι Γάλλοι παρακολουθούν τις καταιγιστικές εξελίξεις...

Η κόρη της Ντενίση, Μαριτίνα, έβγαλε στη… φόρα τον σύντροφό της

Η κούκλα κόρη της Μιμής Ντενίση μεγάλωσε και είναι...

Το γαμήλιο πάρτι στο Γκάζι για Τσακαλώτο και Νάσση, οι οποίοι επισημοποίησαν τη σχέση τους

«Παντρεύτηκε» ο... μπαμπάς, όχι τη Σκάρλετ Γιόχανσον ή την...