Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

Στεφανία Γουλιώτη: «Έχω περάσει από μεγάλα σκοτάδια και πολλή θλίψη»

Η Στεφανία Γουλιώτη παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν...

Μάριο Καλντερόνε: Ο Λαρισαίος Αλέν Ντελόν της σικελικής Μαφίας

Η «νόσος των αρχιμαφιόζων», όπως του Ιταλού «νονού των...

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου τα κανάλια παίρνουν θέσεις μάχης και βγάζουν από...

Ολα για όλα... από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου! Τον...

Η Σκορδά θα… κόψει την τηλεοπτική κορδέλα

Η Φαίη Σκορδά θα κάνει το ποδαρικό στην πρωινή...

Η ηθοποιός Ρένα Βενιέρη, σύζυγος του Μανώλη Μαυρομμάτη, δεν άντεξε το μαρτύριο μετά την πυρκαγιά στο σπίτι τους

Ραγισμένη καρδιά

Εφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ρένα Βενιέρη – Μαυρομμάτη σχεδόν έναν μήνα πριν από τα γενέθλιά της, αφού στις 20 Ιουνίου θα γινόταν 81 ετών. Η σύζυγος του δημοσιογράφου και πρώην ευρωβουλευτή Μανώλη Μαυρομμάτη, έπειτα από νοσηλεία διαρκείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», όπου μεταφέρθηκαν και οι δύο με σοβαρά εγκαύματα μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά τους, στο Κολωνάκι, στις 18 Φεβρουαρίου, πέθανε τελικά από ανακοπή στις 7.30 το πρωί του Σαββάτου.

Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι είχε βγει προ ημερών από τη ΜΕΘ και νοσηλευόταν σε θάλαμο αυξημένης φροντίδας του νοσοκομείου, κάνοντας τους οικείους της να αναθαρρήσουν ότι θα συνερχόταν από τα τραύματά της, όπως συνέβη με τον αγαπημένο της, ο οποίος αναμένεται να μεταφερθεί προσεχώς σε κέντρο αποκατάστασης. Δυστυχώς, όμως, η καρδιά της δεν άντεξε…

mavrommatis27054
Η αείμνηστη Ρένα Βενιέρη

Η Ρένα Βενιέρη γεννήθηκε στην Αρτα στις 20 Ιουνίου 1943 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη, απ’ όπου αποφοίτησε το 1965. Βγήκε στο θέατρο με έργο του Οσκαρ Ουάιλντ «Η βεντάλια της λαίδης Γουιντερμίρ», με τον θίασο Βεργή – Αρώνη, σε σκηνοθεσία Μίνου Βολονάκη. Στη συνέχεια ο δάσκαλός της Κώστας Μιχαηλίδης την ενέταξε στον θίασο της Αρχαίας Τραγωδίας, ως μία από τις κορυφαίες του Χορού, στην «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» και στη «Λυσιστράτη», και με τις παραστάσεις αυτές περιόδευσε τόσο στη Νότιο Αφρική όσο και στα αρχαία θέατρα Ελλάδας και Κύπρου.

Ως επαγγελματίας ηθοποιός, η Ρένα Βενιέρη πρωτόπαιξε στον θίασο της Αννας Συνοδινού, στις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, στο θέατρο Λυκαβηττού, σε σκηνοθεσία πάλι του Μίνου Βολονάκη, ενώ για ένα διάστημα εργάστηκε και στο Εθνικό. Στη διάρκεια της πορείας της στο ελεύθερο θέατρο η ταλαντούχα ηθοποιός συναντήθηκε καλλιτεχνικά με τον Μάνο Κατράκη στον «Βασιλιά Ληρ» του Σαίξπηρ και με τον Ντίνο Ηλιόπουλο στις «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη. Από το βιογραφικό της δεν λείπουν και οι συνεργασίες με τους θιάσους των σπουδαίων ηθοποιών Γιάννη Γκιωνάκη, Διονύση Παπαγιαννόπουλου, Μίμη Φωτόπουλου και Λάμπρου Κωνσταντάρα.

mavrommatis270541
Ο Μανώλης Μαυρομμάτης εξακολουθεί και δίνει τη δική του μάχη στο νοσοκομείο

Μαζί με τον φιλότεχνο σύζυγό της Μανώλη Μαυρομμάτη, με τον οποίο απέκτησε μαζί έναν γιο, τον Μιχάλη, δημιούργησαν την Ελεύθερη Λαϊκή Σκηνή, ανεβάζοντας εκεί αρκετές παραστάσεις. Η Ρένα Βενιέρη έχει λάβει μέρος και σε θεατρικά έργα ραδιοφώνου και τηλεόρασης, καθώς επίσης στη μακροβιότερη εκπομπή λόγου και τέχνης στο ραδιόφωνο, «Βυζαντινός Ελληνισμός», σε σκηνοθεσία του άντρα της. Επίσης, έπαιξε στις τηλεοπτικές σειρές «Ονειροπαρμένος», του Κώστα Πρετεντέρη, «Εν τούτω Νίκα», του Νίκου Φώσκολου, «Μεθυσμένη Πολιτεία», του Σωτήρη Πατατζή, «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», του Κώστα Μουρσελά και «Το πάθος», του Γιάννη Φιλίππα.

Ως σεναριογράφος, έγραψε τα κείμενα των ταινιών μικρού μήκους «Το μαύρο χρονικό» και «Εν καιρώ ειρήνης», όπως και των ντοκιμαντέρ «Η Κρήτη του Καζαντζάκη» και «Λαϊκή αρχιτεκτονική και σύγχρονη Ελλάδα», όλα σε σκηνοθεσία του συζύγου της Μανώλη Μαυρομμάτη, τα οποία παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντόπα και κόκα από «σφίχτη» γκουρού! – Οι περιπέτειες με το νόμο του ιντερνετικού Mr Fitness

«Στα πράσα» πιάστηκε γνωστός ινσταγκράμερ, που εμφανίζεται ως «γκουρού»...

Η βίλα καταφύγιο του «Ιωσήφ» Κεϊτζ

Μπορεί για ενάμιση μήνα ο χολιγουντιανός σταρ Νίκολας Κέιτζ...

Εκτός από τη σύζυγο νάρκωνε και την κόρη του για να τη βιάσουν άνδρες

Σε κατάσταση σοκ οι Γάλλοι παρακολουθούν τις καταιγιστικές εξελίξεις...

Η κόρη της Ντενίση, Μαριτίνα, έβγαλε στη… φόρα τον σύντροφό της

Η κούκλα κόρη της Μιμής Ντενίση μεγάλωσε και είναι...

Η Καινούργιου στο πλευρό του αγαπημένου της που ανοίγει μαγαζί στο Παγκράτι

Φουλ ερωτευμένη η Κατερίνα, έχει γίνει βράχος για τον...

Φώτης Μεταξόπουλος: «Καλύτερα να μεγαλώσει ένα παιδί σε ίδρυμα παρά από ομόφυλα ζευγάρια»

Ο Φώτης Μεταξόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν....