Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025

Καλλιτέχνες που δεν έκρυψαν ποτέ την πίστη τους και μιλούν όπου σταθούν...

Πιστεύουν με παρρησία στον Θεό. Μέσα στο κατανυκτικό πνεύμα...

Η Χάρις Αλεξίου και ο «Χορός των Πυρσών»

Η Χάρις Αλεξίου βρίσκεται στο επίκεντρο της παρουσίασης του...

Ο άγιος Παΐσιος «ζωντανός» στο Ναύπλιο!

Τις εντυπώσεις των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών του...

Συνάντηση κορυφής του χειρουργού Ιωάννη Λύρα στην Κίνα με τον δόκτορα Zhiyu...

Ο χειρουργός Ιωάννης Λύρας συναντήθηκε με τον δρα Zhiyu...

Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα και τα περίπου 60 ταξίδια του σε κάθε γωνιά του πλανήτη

Πλανητάρχης doctor!

Εχει επισκεφτεί χώρες μακρινές, εξωτικές, τοπία μοναδικά, άγρια, συναρπαστικά! Εχει γνωρίσει πολιτισμούς τυλιγμένους μ’ ένα πέπλο μυστηρίου κι έχει συναντήσει ανθρώπους σε Αμερική, Ασία και Αφρική με διαφορετική κουλτούρα και κοσμοθεωρία.

«Για μένα τα ταξίδια είναι τρόπος ζωής και η μοναδική επένδυση που αξίζει! Ανοίγουν τους ορίζοντές μας και αλλάζουν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο» αναφέρει στην «Espresso» ο γιατρός Iάκωβος Γκόγκουα, ο οποίος ύστερα από περίπου 60 ταξίδια σε κάθε γωνιά του πλανήτη διεκδικεί επάξια τον τίτλο του «ταξιδευτή του κόσμου»! Αυτή τη φορά, η βαλίτσα ήταν μικρή και ο προορισμός κοντινός, πλην όμως εξίσου ενδιαφέρον και… παραμυθένιος! Ο δρ Ιάκωβος Γκόγκουα πέταξε πρόσφατα για Λουξεμβούργο και μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία.

«Το Λουξεμβούργο είναι τόσο μικρό, που μπορείς να το διασχίσεις με το αυτοκίνητο σε λιγότερο από μία ώρα. “Τα ακριβά αρώματα, όμως, μπαίνουν σε μικρά μπουκάλια”, έτσι δεν λένε;» σχολιάζει ο ίδιος γοητευμένος από την παραμυθένια ομορφιά του κρατιδίου, και συνεχίζει αναλαμβάνοντας για εμάς τον ρόλο του ξεναγού: «Το Λουξεμβούργο “αγκαλιάζεται” από τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο, και το ιστορικό του κέντρο είναι αυτό που μονοπωλεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών, με highlights τις συνοικίες Grund και Clausen. Χαθείτε στα πολύχρωμα στενά του και δοκιμάστε την τοπική κουζίνα, που έχει έντονες γαλλικές και γερμανικές επιρροές. Μοναδική εμπειρία είναι και η επίσκεψη στα κάστρα του, που είναι διάσπαρτα, όπως το Bourscheid και το Vianden».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Big Brother» με 15+1 παίκτες

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για τον «Μεγάλο Αδελφό»! Το...

Silver alert τέλος για τη Mελά του «Big Brother»

Η Φραντζέσκα Μελά έδωσε... σημεία ζωής στα μπουζούκια. Για...

Ινα Ταράντου: Κυριακή του Πάσχα με ταξίδι στην ανοιξιάτικη Κέρκυρα

Η Ινα Ταράντου μάς ταξιδεύει στην ανοιξιάτικη Κέρκυρα! Οι...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Relax travel» στο Μπαλι!

Ενα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης και ψυχικής ηρεμίας στο Μπαλί...

Οι Ελληνες celebrities που βρίσκονται στα… τέσσερα σημεία του ορίζοντα για τις πασχαλινές διακοπές τους

Celebrities σε πασχαλινές διακοπές στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα....

Λουίζα Μπατίστα: Η ζωή εν τάφω μιας ξεχασμένης σταρ…

Τυφλή, έχοντας ήδη πατήσει τα 96 χρόνια της και...

Ρεκόρ για το μοντέλο Νεκτάριο Κυρκόπουλο

Ταξίδεψε στην Κίνα για μιάμιση μέρα ο Νεκτάριος Κυρκόπουλος,...
spot_img
spot_img