Chef που σας βρίσκουμε αυτή την περίοδο;
Αυτή την περίοδο θα με βρείτε σε ένα τόπο που αγαπάω ιδιαίτερα την Κρήτη. Μαγειρεύω σε μια πολύ όμορφη βεράντα, το Μαμά Λουκία και Λοτζέτα στο Ιστρον του Λασιθίου.
Γιατί αγαπημένο μέρος και βρεθήκατε εκεί;
Πριν 7 χρόνια και για 3 συνεχόμενες σεζόν ήρθα να δουλέψω στην Ελούντα. Τα παιδιά που έχουν το μαγαζί η Μαριλένα και ο Μαρίνος είναι πολύ καλοί φίλοι από τότε. Έχουν κάνει μια εξαιρετική προσπάθεια. Συνδυάζουν άριστα την παράδοση της Κρήτης με ελάχιστες μοντέρνες πινελιές! Η γιαγιά τους καθημερινά μαγειρεύει φρέσκο φαγητό κατσαρόλας, πίτες και πολλά καλούδια με ό,τι βγάζει η μάνα γη!
Ποιο είναι το αγαπημένο σας πιάτο στο μαμά Λουκία;
Τα σκιουφιχτά με απάκι και στάκα! Μυρίζει Κρήτη αυτό το πιάτο!
Πιστεύετε ότι είναι σημαντικό στη μαγειρική να γίνεται με τα προϊόντα του εκάστοτε τόπου;
Η νόστιμη κουζίνα δεν θέλει υπερβολές. Δεν γίνεται να ξέρεις να φτιάχνεις σούσι και να μην ξέρεις να φτιάχνεις ντολμαδάκια! Πόσα εστιατόρια γνωρίζουμε να ζυμώνουν το δικό τους ψωμί; Ελάχιστα. Τα μικρά πράγματα όμως κάνουν τη διαφορά! Ένα υγιές μενού πρέπει να έχει απλά τοπικά προϊόντα.
Σας ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη συνέντευξη!
Θα χαρώ να σας δω στο Ιστρον, στο Μαμά Λουκία και Λοτζέτα να φάμε και να δοκιμάσετε την άριστης ποιότητας ρακή μας.