Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Επίσημη εμφάνιση για τον εφοπλιστή Μιχάλη Δ. Χανδρή και τη σύντροφό του...

Αν και ο ισχυρός εφοπλιστής και πιο κομψός και...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 05 Οκτωβρίου

ΚΡΙΟΣ: Εάν είστε σίγουροι ότι κάτι δεν πάει καλά...

Πρώτη επίσημη αποστολή για Κέιτ μετά τον «εφιάλτη»

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε η μελλοντική βασίλισσα της Βρετανίας, πριγκίπισσα...

«Χασάπης» αδέσποτων με… παρελθόν

Παλιός γνώριμος των αστυνομικών Αρχών είναι ο 31χρονος serial...

Λαϊκός τραγουδιστής φίρμα ελέγχεται για φοροδιαφυγή ύψους 1.500.000 ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Σουξέ φοροδιαφυγής

«Βόμβα» μεγατόνων έσκασε χθες για έναν από τους πιο αγαπημένους λαϊκούς τραγουδιστές της χώρας μας, ο οποίος βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με μεγάλη εισαγγελική έρευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος που, κατά πληροφορίες, φτάνει το 1.500.000 ευρώ!

Ο γνωστός καλλιτέχνης «πιάστηκε» στην τσιμπίδα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ήδη ο φάκελος της υπόθεσης με όλα τα στοιχεία και τις ενδείξεις που συγκέντρωσαν οι ελεγκτές της έχει παραδοθεί στην Οικονομική Εισαγγελία, η οποία έχει αρχίσει ευρεία έρευνα, κάνοντας σε πρώτη φάση φύλλο και φτερό όλα τα οικονομικά στοιχεία του τραγουδιστή, καθώς και άλλων προσώπων του επαγγελματικού περιβάλλοντός του!

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ήδη η ανεξάρτητη Αρχή, υπό τον επικεφαλής της, επίτιμο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, έχει δεσμεύσει την κινητή και ακίνητη περιουσία του καλλιτέχνη, προσωπικούς του λογαριασμούς και λογαριασμούς εταιρίας του, σκαφών του έως το ποσό του 1.500.000 ευρώ. Μάλιστα έχει δοθεί, κατά τις ίδιες πληροφορίες, και εντολή για τον εντοπισμό τυχόν θυρίδων που μπορεί να έχει ο τραγουδιστής και σε περίπτωση που αυτές βρεθούν, να δεσμευτούν, επίσης.

Γουέιν Ρούνεϊ autoktonia

Οι οικονομικές δραστηριότητες του δημοφιλούς τραγουδιστή μπήκαν στο «μικροσκόπιο» της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος πριν από μερικές εβδομάδες. Αθόρυβα και κάτω από συνθήκες μυστικότητας, οι πεπειραμένοι ελεγκτές άρχισαν να… ξεσκονίζουν τα φορολογικά στοιχεία του καλλιτέχνη, υποψιασμένοι από τα χαμηλά ποσά που δήλωνε ως εισοδήματα στις φορολογικές του δηλώσεις τα τελευταία πέντε χρόνια. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο αοιδός φέρεται ότι είχε υποβάλει στην Εφορία δηλώσεις ύψους 50.000 ευρώ για κάθε έτος, γεγονός που κινητοποίησε την ανεξάρτητη Αρχή και μάλλον εύλογα. Τόσο χαμηλά ποσά ως δηλωθέντα εισοδήματα κρίθηκε ότι δεν συμβάδιζαν σε καμία περίπτωση με τις πλούσιες επαγγελματικές δραστηριότητες του συγκεκριμένου τραγουδιστή, ο οποίος μετράει εκατοντάδες νυχτερινές εμφανίσεις σε μεγάλα κέντρα της Αθήνας κι έχει δώσει συναυλίες σε κοσμικά νησιά, προσελκύοντας πλούσιους επιχειρηματίες και όχι μόνο.

Υπό τα δεδομένα αυτά, η ανεξάρτητη Αρχή άρχισε να ερευνά το οικονομικό προφίλ του τραγουδιστή για να εντοπίσει τελικά σοβαρές ενδείξεις για φοροδιαφυγή ύψους 1.500.000 ευρώ και αντίστοιχου ύψους ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνάς τους, οι αρμόδιοι ελεγκτές συνέταξαν πόρισμα, στο οποίο καταγράφονται τα στοιχεία εκείνα που τους οδήγησαν στην κρίση για πιθανή διάπραξη φοροδιαφυγής και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα από τον καλλιτέχνη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο πόρισμα αυτό γίνεται ιδιαίτερη αναφορά όχι μόνο στα χαμηλά ποσά που δήλωνε ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης στην Εφορία, αλλά και σε μία εταιρία του, η οποία δεν φέρεται ότι έχει αντικείμενο το θέαμα, αλλά άλλες δραστηριότητες. Πλέον οι λογαριασμοί και αυτής της εταιρίας έχουν δεσμευτεί μαζί με τα υπόλοιπα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του τραγουδιστή μέχρι του ποσού του 1.500.000 ευρώ. Μετά την έρευνα που διενήργησε η Αρχή για το ξέπλυμα στα οικονομικά του καλλιτέχνη, τη σκυτάλη των ερευνών έχει πάρει ήδη η Οικονομική Εισαγγελία, στην οποία διαβιβάστηκαν όλος ο φάκελος της υπόθεσης και το σχετικό πόρισμα που συντάχθηκε. Ηδη μάλιστα έχει αρχίσει έρευνα, η οποία, εφόσον επιβεβαιώσει τα «ευρήματα» που καταγράφει στο πόρισμά της η ανεξάρτητη Αρχή, θα παραγγείλει την άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος του καλλιτέχνη ή άλλων προσώπων τα οποία μπορεί να εμπλέκονται σε διαδρομές μαύρου χρήματος.

tragoudistis0574

Συγκεκριμένα, ο φάκελος της υπόθεσης με κάθε στοιχείο που συγκέντρωσαν οι ελεγκτές βρίσκεται στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα εδώ και τέσσερις εβδομάδες και η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Καλά πληροφορημένες πηγές, μάλιστα, έλεγαν ότι η οικονομική εισαγγελία δεν ψάχνει μόνο τον τραγουδιστή, αλλά θα επεκταθεί και σε συνεργάτες του. Πάντως, μέχρι να καταλήξει ότι υπάρχουν ικανά στοιχεία να «στηρίξουν» δίωξη, τα περιουσιακά -κινητά και ακίνητα- στοιχεία του τραγουδιστή θα παραμείνουν το πιθανότερο δεσμευμένα.

Ο τραγουδιστής έδωσε τη δική του απάντηση, μέσω δελτίου Τύπου που απέστειλαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του. «Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τι μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου» σημειώνουν, μεταξύ άλλων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηρώδου Αττικού & απιστίας γωνία – Το παράνομο ζευγάρι πολιτικών

Ένα... ιδιόμορφο (και γράφουμε «ιδιόμορφο» μια και γνωρίζουμε και...

Η Αντζελίνα Τζολί παρουσίασε και… επίσημα τον νέο σύντροφό της

Σταμάτησε να κρύβεται η Αντζελίνα Τζολί και παρουσίασε «επισήμως»...

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Open που συνεργάστηκαν πέρυσι με την εταιρία του Κοκλώνη

Μέσα σε εποχές μεγάλης ακρίβειας κάποιοι εργαζόμενοι στο Open...

Ολοκληρώνεται το παζλ των μουσικών σχημάτων στη νυχτερινή Αθήνα

Μπαίνουν και τα τελευταία κομμάτια στο... παζλ του χάρτη...

Κλαούντια Ζαΐμη: Από τις ταινίες του Σειρηνάκη, στο «Power of love»

Αποκαλύψεις-φωτιά και με φωτογραφικά πειστήρια για το «ροζ» παρελθόν...

Η πρωταγωνίστρια στον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα ποζάρει με περίστροφο μέσα στο σχολείο της

Απίστευτες σκηνές και περιστατικά που μοιάζουν βγαλμένα από την...

Ανανεωμένη εμφάνιση της Μαυρίδου μετά τους τίτλους τέλους στον γάμο της με τον Λάλο

Η Ελενα Μαυρίδου έκανε την πρώτη της κοσμική εμφάνιση...