Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Οι υψηλές αμοιβές των star ηθοποιών και η κόντρα των καναλιών με...

Σταρ ηθοποιοί εναντίον καναλιών και κανάλια εναντίον παραγωγών. Πόλεμος...

«The Reunion»: Πρεμιέρα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου

Πριν από 10 χρόνια, δύο φίλοι, ο Σάκης και...

«Kitchen Lab»: Πρεμιέρα, σήμερα στις 16:40

Ο Άκης Πετρετζίκης ανοίγει το «Kitchen Lab», το… εργαστήρι μαγειρικής του, κι...

Βιργινία: Το νέο μουσικό big thing της πόλης είναι μόλις 22 ετών

Τα σπάει!

Σε μια εποχή που όλα έχουν γίνει μόνο εικόνα, η Βιργινία αποτελεί αυτό το κάτι άλλο που βρίσκεις σπάνια: Μία εντυπωσιακή εικόνα, αλλά με περιεχόμενο! Μόλις 22 χρονών, φοιτήτρια Μουσικολογίας στο ΑΠΘ, στην κλασική μουσική, και κυκλοφόρησε ήδη το πρώτο της τραγούδι από τη Heaven Music με τίτλο «Σπάω».

  • Απο τη Σουζη Στεφανιδη

Η εμφάνισή της θυμίζει αερικό, η φωνή της σε μαγεύει και, αν τη γνωρίσεις από κοντά, ανακαλύπτεις και μια προσωπικότητα φτιαγμένη με τέτοια υλικά, που σε κερδίζει αμέσως. Οταν ανεβαίνει στη σκηνή, ο συνδυασμός είναι ακαταμάχητος και ένα είναι βέβαιο: πολύ σύντομα θα την ξέρουμε όλοι!

Πώς γεννήθηκε η ανάγκη να αρχίσεις το τραγούδι;

Από πολύ μικρή -σχεδόν μωρό ήμουν- μου μάθαινε ο πατέρας μου πιάνο και μ’ έβαλε σε αυτό όλο το σκεπτικό διότι έπαιζε ο ίδιος πιάνο και ήμουν πάντα δίπλα του και τραγουδούσα. Οπότε, από πολύ μικρή ηλικία ήταν σχεδόν προαποφασισμένο μέσα μου να ακολουθήσω τη μουσική και το τραγούδι. Ακόμα και ο περίγυρός μου έβλεπε κάτι σ’ εμένα, οπότε από το δημοτικό ακόμα άρχισα μουσικές σπουδές σε ωδείο (μαθήματα πιάνου και θεωρητικά)! Στη συνέχεια ήταν φυσικό επόμενο οι σπουδές στη Μουσικολογία.

Κυκλοφόρησες το πρώτο σου τραγούδι και είσαι μόλις 22 χρονών! Πώς προέκυψε αυτό;

Οπως προκύπτουν όλα τα όμορφα! Οταν κάτι ξεκινάει καλά, συνήθως καταλήγει καλά! Τον χειμώνα που μας πέρασε μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω σε ένα από τα πιο επιτυχημένα μαγαζιά της πόλης, τον Σκορπιό, όπου θα συνεχίσω και τον φετινό χειμώνα. Η επιτυχία ήταν μεγάλη και όσα έμαθα και όσα πήρα ως εμπειρία επίσης. Εκεί με πρωτοείδε ο Βασίλης Λαμπριανός, ο παραγωγός μου -«Στο τώρα»-, που μου πρότεινε να κάνουμε το πρώτο μου τραγούδι με συντελεστές που μόνο να ευχηθώ μπορούσα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο Γιάννης Γκιούρας υπογράφει τη μουσική, ο Βασίλης Γιαννόπουλος τους στίχους, κυκλοφορεί από τη Heaven Μusic και είμαι ευγνώμων για αυτό.

Σπουδάζεις κλασική μουσική. Σε τι είδος μουσικής κατατάσσεις το τραγούδι που μόλις κυκλοφόρησες;

Θα το χαρακτήριζα ποιοτικό τσιφτετέλι με παραδοσιακούς ήχους και μία δόση ρετρό. Ο ήχος του σίγουρα μας μεταφέρει σε μία πιο παλιά εποχή, μας οδηγεί σε πιο νοσταλγικούς μουσικούς δρόμους. Πάντως στην κλασική μουσική δεν θα μπορούσα να με δω, τουλάχιστον για τώρα. Ομως είναι ένα τεράστιο εφόδιο για μένα.

virginia0574

Στη Θεσσαλονίκη από τι εμπνέεσαι;

Μου δίνει τεράστια ενέργεια ο κόσμος στη Θεσσαλονίκη. Η καθημερινότητα με τους ανθρώπους που συναναστρέφομαι και συχνά και οι άνθρωποι που απλά διασταυρώνομαι τυχαία στον δρόμο. Η Θεσσαλονίκη έχει μια έντονη ενέργεια που δεν γίνεται να μη σε επηρεάσει!

Και ως κοινό στα καλλιτεχνικά η Θεσσαλονίκη θεωρείται ιδιαίτερη. Λένε πως, αν εδώ σε αποδεχθούν, μετά είναι εύκολο να σε αποδεχθεί η υπόλοιπη Ελλάδα. Εσύ το νιώθεις αυτό;

Το κοινό της Θεσσαλονίκης είναι πολύ ένθερμο, πολύ εκφραστικό στις αντιδράσεις του και στον τρόπο που διασκεδάζει. Είμαστε έξω καρδιά εδώ, άλλωστε το λένε όλοι. Παρ’ όλα αυτά, είναι και ένα αρκετά αυστηρό κοινό, ίσως γι’ αυτό όταν σε αποδεχθούν εδώ σημαίνει πως κάτι έχεις… κάτι βλέπουν σ’ εσένα, που μετά το αναγνωρίζουν και στις υπόλοιπες πόλεις.

Ο τίτλος του νέου σου τραγουδιού είναι «Σπάω»! Εσύ με τι τα σπας;

Μμμ… Καλή ερώτηση! Εγώ τα σπάω όταν ανεβαίνω στην πίστα! Με το που ανεβαίνω εκεί, θέλω να τα σπάσω όλα! Είναι σαν να βρίσκομαι ξαφνικά στον φυσικό μου χώρο!

Αντώνης Ρέμος, Νίκος Βέρτης, Νατάσα Θεοδωρίδου και πάρα πολλοί άλλοι ευρέως γνωστοί καλλιτέχνες ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη. Τι πιστεύεις ότι έχει η πόλη και βγάζει τόσους καλλιτέχνες;

Αλήθεια είναι αυτό, αλλά πραγματικά δεν έχω καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα. Σίγουρα ένας λόγος που θα σκεφτόμουν είναι πως, επειδή η πόλη ήταν και παραμένει ένας τόπος συνδεδεμένος με τη διασκέδαση, προφανώς καλλιεργείται από νωρίς το ταλέντο στη μουσική και στο τραγούδι. Είναι που είμαστε και μία ερωτική πόλη… Αλλωστε στο ελληνικό τραγούδι υμνείται πολύ συχνά ο έρωτας… Οπότε εδώ τον τραγουδάμε από νωρίς!

Ποιον καλλιτέχνη θαυμάζεις ιδιαίτερα;

Η Αννα Βίσση είναι είδωλο, όπως και ο Αντώνης Ρέμος! Από τους παλιούς, ο Γιάννη Πάριος αποτελεί για μένα πάντα έμπνευση!

Ο καλλιτεχνικό χώρος λένε πολλοί πως είναι ένας δύσκολος δρόμος που πολλές φορές κρύβει και κινδύνους! Τι απαντάς εσύ σ’ αυτό;

Είναι ένας δύσκολος και ίσως δύσβατος δρόμος και καθόλου εύκολος για να αναγνωριστείς ή να πετύχεις. Χρειάζεται γερό στομάχι, το λένε άλλωστε όλοι και ισχύει. Παρ’ όλα αυτά, τα δικά μου συμπεράσματα είναι πως, αν η δική σου προσωπικότητα είναι δομημένη με στεγανά…αρχές, ηθική, τιμιότητα κ.ά., τότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα, αρκεί να πιστεύεις στον εαυτό σου.

Ποια ειναι η καλύτερη συμβουλή που σου έδωσαν όταν άρχισες το τραγούδι;

Η φράση που μου είπαν και με συγκίνησε πολύ όταν την πρωτάκουσα είναι η εξής: «Οταν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, να είσαι παρών για να απολαύσεις το ταξίδι».

Ποιος στίχος από το νέο σου τραγούδι σε εκφράζει πιο πολύ;

(χαμογελάει) «Σπάω κάθε βράδυ σαν γυαλί, πίνω και σε θέλω σαν τρελή». Θεωρώ ότι οι πιο πολλοί το έχουμε ζήσει έστω μία φορά!

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηρώδου Αττικού & απιστίας γωνία – Το παράνομο ζευγάρι πολιτικών

Ένα... ιδιόμορφο (και γράφουμε «ιδιόμορφο» μια και γνωρίζουμε και...

Η Αντζελίνα Τζολί παρουσίασε και… επίσημα τον νέο σύντροφό της

Σταμάτησε να κρύβεται η Αντζελίνα Τζολί και παρουσίασε «επισήμως»...

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Open που συνεργάστηκαν πέρυσι με την εταιρία του Κοκλώνη

Μέσα σε εποχές μεγάλης ακρίβειας κάποιοι εργαζόμενοι στο Open...

Ολοκληρώνεται το παζλ των μουσικών σχημάτων στη νυχτερινή Αθήνα

Μπαίνουν και τα τελευταία κομμάτια στο... παζλ του χάρτη...

Κλαούντια Ζαΐμη: Από τις ταινίες του Σειρηνάκη, στο «Power of love»

Αποκαλύψεις-φωτιά και με φωτογραφικά πειστήρια για το «ροζ» παρελθόν...