Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024

Ιωάννης Λύρας: «Έπεισα τους νοικοκύρηδες ότι μπορούν να με εμπιστευτούν»

Από τις ποδηλατάδες στην Αθήνα, στις σπουδές Ιατρικής στη...

Η «κοιλάδα των αγίων»: Η εμπειρία στο Γκιόρεμε, την πρώτη ορθόδοξη ...

Μετά τα Φάρασα και το προσκύνημα στα ιερά χώματα...

Η συναυλία στο Ηρώδειο για τα 60 χρόνια προσφοράς του Νικολόπουλου στο...

Σε ένα Ηρώδειο όπου δεν έπεφτε καρφίτσα έλαβε χώρα...

«Tempting Fortune»: Γνωρίστε τους 12 τολμηρούς παίκτες που διψούν για δράση

Το «Tempting Fortune» έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

Βάσω Χατζή: Ο άδειος… θρόνος της «βασίλισσας των πανηγυριών»

Η κενή καρέκλα προς τιμήν της στο χωριό Ασωπία Βοιωτίας

Με μια κενή καρέκλα, αυτή που καθόταν πάντα στα πανηγύρια μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, έχοντας τοποθετήσει μερικά γαρίφαλα και ένα μικρόφωνο, τίμησαν στο χωριό Ασωπία Βοιωτίας την πρόωρα χαμένη «βασίλισσα των πανηγυριών» Βάσω Χατζή.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Πέρασαν πολλοί μήνες από τον θάνατό της και η μεγάλη δημοτική τραγουδίστρια, η οποία κάθε καλοκαίρι όργωνε τα πανηγύρια όλης της Ελλάδας, δεν έχει ξεχαστεί από τους συναδέλφους της και κυρίως τους συγχωριανούς της.

Το περασμένο Σάββατο, στο μεγάλο πανηγύρι του χωριού, το οποίο κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες πολίτες από την Αττικοβοιωτία, η εικόνα που αντίκρισαν όλοι στο πάλκο τούς έκανε να λυγίσουν. Μια ξύλινη καρέκλα, η οποία στο πάνω μέρος είχε ένα μικρό ξυλόγλυπτο στέμμα, με τοποθετημένα γαρίφαλα και ένα μικρόφωνο, θύμισε στους παλιότερους τις μοναδικές στιγμές που τους είχε χαρίσει η αλησμόνητη Βάσω Χατζή. Ηταν η τραγουδίστρια που κάθε χρόνο έσπαγε τα ταμεία από το πλήθος των πανηγυριών και τις χιλιάδες κόσμου που διασκέδαζε.

Λίγα γαρίφαλα και ένα μικρόφωνο στην άδεια καρέκλα της Βάσως Χατζή

Ωστόσο, τον περασμένο Νοέμβριο η ίδια έχασε τη μάχη με τον επιθετικό καρκίνο, βυθίζοντας στο πένθος όλη την Ελλάδα. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, λοιπόν, το «βαρύ πυροβολικό» του πανηγυριού της Ασωπίας Χαρά Βέρρα και ο Σπύρος Μπρέμπος ανέβηκαν στο πάλκο που είχε στηθεί και αναφέρθηκαν με τα θερμότερα λόγια στη «βασίλισσα των πανηγυριών».

«Η Βάσω Χατζή άνοιξε τον δρόμο σε αυτό το πανηγύρι και σε εκατοντάδες άλλα σε όλη την Ελλάδα. Της χρωστάμε πάρα πολλά. Ως ελάχιστο φόρο τιμής βάλαμε την καρέκλα της εδώ κενή, για να θυμίζει ότι κανείς δεν την ξέχασε και δεν πρόκειται να την ξεχάσει» είπε ο Σπύρος Μπρέμπος από μικροφώνου, κάνοντας τους παρευρισκομένους να σκουπίζουν τα δάκρυά τους από συγκίνηση, ενώ η Χαρά Βέρα, η οποία ήταν και στενή φίλη της, αρκέστηκε στο να πει «Αλησμόνητη για πάντα», με τα χειροκροτήματα να πέφτουν βροχή.

Χαρακτηριστικό της λατρείας που είχε ο κόσμος για τη Βάσω Χατζή είναι ότι πρώτη φορά πέρυσι τον Νοέμβριο με την είδηση του θανάτου της γέμισαν για πολλές μέρες τα social media με οτιδήποτε είχε αναφορά στη μεγάλη τραγουδίστρια. Το πανηγύρι, το οποίο κράτησε σχεδόν ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο, είναι το πρώτο που γίνεται ύστερα από 20 χρόνια χωρίς την παρουσία της σπουδαίας τραγουδίστριας Βάσως Χατζή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η… βασίλισσα του ρεμπέτικου «μετακομίζει» στην Αθήνα

Επειτα από συνεχή sold out στη Θεσσαλονίκη και την...

Ο Γιώργος Εμπειρίκος και η Jaclyn Vernet μετά τον πριβέ γάμο τους στην Ανδρο παντρεύονται στη Νέα Υόρκη

Σήμερα, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, της Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού,...

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου κινείται νομικά εναντίον του Κυριάκου Βελόπουλου

Σε αγωγή κατά του Κυριάκου Βελόπουλου προχωρά η Αφροδίτη...

Ένοχη για την κακοποίηση του 1,5 ετών αγοριού της γνωστή τραγουδίστρια!

Ένοχη για την κακοποίηση του παιδιού της κρίθηκε από...