Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Σόφη Ζαννίνου: «Έχω ζητήσει δημόσια συγγνώμη από την κόρη μου και με...

Η Σόφη Ζαννίνου παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό...

Μαρία Σολωμού: «Υπήρχε πολύ βρίσιμο, ήταν προσβλητικό»

Η Μαρία Σολωμού φέτος πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α....

«Grand Hotel»: Η Κυβέλη είναι έξαλλη με τον Ρήγα

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Grand...

Δεν μας έφτανε τόσο, θέλει και ένα μισάωρο από το «Καλημέρα, Ελλάδα»...

Επεκτατικός ο ένας, σκληρό καρύδι ο άλλος! Ανένδοτος είναι...

Πασχάλης Καλλιμάνης: «Καμπάνα» 18 μηνών στον λουφαδόρο αστυνομικό της Μυκόνου

Το δικαστήριο δεν του έδωσε «αναρρωτική»

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 31 ετών υπαρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ., που επιχείρησε να ξαναλάβει αναρρωτική άδεια, αλλά προσκομίζοντας ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις. Ο αστυνομικός Πασχάλης Καλλιμάνης απολάμβανε μια ιδιότυπη ασυλία ως μετρ στη Μύκονο, αφού στο παρελθόν υπηρετούσε στη φύλαξη της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας και πρώην επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρίας Αντωνίου.

Ο 31χρονος πιάστηκε την περασμένη εβδομάδα από τους «Αδιάφθορους» στη συμπρωτεύουσα, όταν επιχείρησε να εξαπατήσει με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ., με σκοπό να λάβει (ακόμα μία) αναρρωτική άδεια, απέχοντας από τα υπηρεσιακά καθήκοντά του. Ο υπαρχιφύλακας παλαιότερα είχε αποσπαστεί και στο Α.Τ. Μυκόνου, καταφέρνοντας να κάνει τις κατάλληλες «γνωριμίες» και να εργαστεί στη συνέχεια ως μετρ στο γνωστό μαγαζί Interni στα Ματογιάννια.

Ο αστυνομικός Πασχάλης Καλλιμάνης στο μαγαζί όπου δούλευε ως μετρ

Τρεις πράξεις

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για συνολικά τρεις πράξεις και, συγκεκριμένα, για ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικής πιστοποίησης (κατ’ εξακολούθηση), απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και ψευδή κατάθεση (κατ’ εξακολούθηση), χωρίς να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό. Καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του νόμου για την 3ετή αναστολή της ποινής, αποφασίστηκε να μετατραπεί αυτή προς 10 ευρώ ημερησίως, ενώ η εκτέλεσή της έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι το Εφετείο.

Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ο ίδιος τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διεξάγεται πειθαρχική έρευνα εις βάρος του. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος αστυνομικός είχε προσκομίσει προσφάτως ιατρικές γνωματεύσεις που ανέγραφαν ψευδώς ότι πάσχει από οξεία οσφυαλγία και γι’ αυτό θα έπρεπε δήθεν να παραμείνει αυστηρά κλινήρης και υπό φαρμακευτική αγωγή για 20 ημέρες.

Ο υπαρχιφύλακας είχε λάβει πάνω από 160 ημέρες αναρρωτικής άδειας κατά την τελευταία 2ετία, κάνοντας επίκληση κινητικών προβλημάτων και αδυναμίας μετακίνησης… Ο κατηγορούμενος εθεάθη να εισέρχεται στην επιτροπή με πατερίτσες και, ύστερα από έρευνα των «Αδιάφθορων», τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση και διαπιστώθηκε ότι περπατούσε κανονικά.

Με πατερίτσες

Αστυνομικός, μάλιστα, των Εσωτερικών Υποθέσεων κατέθεσε: «Τον είδαμε να μπαίνει χρησιμοποιώντας τις πατερίτσες και, όταν βγήκε από τη ΓΑΔΘ και δεν είχε οπτική επαφή ο σκοπός, τις πήρε πάλι στο χέρι και περπάτησε έως το αμάξι. Ολα αυτά υπάρχουν στο οπτικό υλικό που παραδόθηκε». Σε βάρος πάντως του ιδιώτη γιατρού που του χορηγούσε τις ιατρικές γνωματεύσεις σχηματίζεται ξεχωριστή δικογραφία. Από την άλλη, η Ελληνοαμερικανίδα Μ.Γ. από τον Αύγουστο 2023 είχε καταγγείλει όλα όσα είχε υποστεί τα τελευταία χρόνια από τον αστυνομικό Πασχάλη Καλλιμάνη, που γνώρισε στη Μύκονο. Ενα βράδυ σε κοινή τους έξοδο σε μπαρ στη Μύκονο έχασε απ’ την τσάντα της το ποσό των 1.550 ευρώ, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο αστυνομικός τη νάρκωσε… Οπως η ίδια κατήγγειλε, ο υπαρχιφύλακας της πουλούσε έρωτα και έφτασε στο σημείο να την απειλήσει πως αν τον «απαρνηθεί», θα αναρτήσει οπτικό υλικό που την αφορά στη γνωστή ιστοσελίδα PornHub.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τζούλια Αλεξανδράτου: Call girl στα φανερά η πρώην πορνοστάρ!

Επιστροφή της Τζούλιας Αλεξανδράτου στη βιομηχανία του σεξ, όχι...

Χωρισμός για πασίγνωστο ζευγάρι στην ελληνική showbiz

Το ζευγάρι μετράει επτά χρόνια κοινής πορείας και μέχρι...

Άδωνις σε φόρμα με γυμνάστρια «πειρασμό» του Instagram

Αντί να χτίσει καμιά νέα πτέρυγα στο ετοιμόρροπο ΚΑΤ,...

«Σβήνει» η Καίτη Γκρέυ

Ενα εγκεφαλικό επεισόδιο, αφυδάτωση, χαμηλό αιματοκρίτη καθώς και μια...