Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Σόφη Ζαννίνου: «Έχω ζητήσει δημόσια συγγνώμη από την κόρη μου και με...

Η Σόφη Ζαννίνου παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό...

Μαρία Σολωμού: «Υπήρχε πολύ βρίσιμο, ήταν προσβλητικό»

Η Μαρία Σολωμού φέτος πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α....

«Grand Hotel»: Η Κυβέλη είναι έξαλλη με τον Ρήγα

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Grand...

Δεν μας έφτανε τόσο, θέλει και ένα μισάωρο από το «Καλημέρα, Ελλάδα»...

Επεκτατικός ο ένας, σκληρό καρύδι ο άλλος! Ανένδοτος είναι...

Μύκονος: Sexy dj σε κύκλωμα που πάσαρε ναρκωτικά έχοντας τιμοκατάλογο σε… φυλλάδιο

Playlist ουσιών

Η Πολωνέζα dj ήταν διάολος και στη Μύκονο φορούσε Prada. Η μελαχρινή καλλονή, η χάρη της οποίας έφτανε μέχρι τη θαυμαστή Ιμπιζα, για τους δύο ναρκεμπόρους ήταν η καλύτερη «συνοδός» και «βιτρίνα» για την προσοδοφόρα διακίνηση της κοκαΐνης στο νησί των ανέμων.

  • Aπό τον Βασίλη Χήτο

Και μάλιστα η «τριάδα» από την Πολωνία, που ζούσε στην Ψαρού, δεν διακινούσε μόνο τη «λευκή κυρία», αλλά κάθε είδος παραισθησιογόνου, από κεταμίνη μέχρι MDMA, ενώ στο ροζ τυπωμένο μενού ξεχώριζε στον τιμοκατάλογο η «καθαρότητα» της κοκαΐνης που σε ποσοστό 95% κόστιζε 160 ευρώ το γραμμάριο σε αντίθεση με τα 100 ευρώ που αφορούσε την «καθαρότητα» σε ποσοστό 72%.

polonio300743

Μάλιστα, σε παράδοση παρτίδας χαπιών στην οποία συμμετείχε η γυναίκα-αράχνη, η Πολωνέζα dj, ξεχώρισε η στάμπα Prada. Στις παραδόσεις «delivery» η 26χρονη παρίστανε -όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία της Aστυνομικής Yποδιεύθυνσης Μυκόνου– τη «συνοδό» του 37χρονου Πολωνού «Βασιλέφσκι», ενώ αρχηγικό ρόλο είχε ο 40χρονος συμπατριώτης τους.

Η δράση

Με βάση τα στοιχεία της διενεργηθείσας έρευνας προέκυψε ότι από το πρώτο δεκαήμερο του μηνός Ιουνίου 2024 συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση που ενεργούσε πωλήσεις ναρκωτικών ουσιών στη νήσο Μύκονο, εισπράττοντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Για τον σκοπό αυτόν είχαν εγκατασταθεί σε οικία στην περιοχή Ψαρού, στη Μύκονο, η οποία αποτελούσε τον χώρο-καβάτζα της οργάνωσης και στην οποία διέμεναν όλοι μαζί. Σύμφωνα με τη δικογραφία, «ο 40χρονος Πολωνός συντόνιζε τις πωλήσεις ναρκωτικών από την οικία-καβάτζα, πραγματοποιώντας με τους αγοραστές ναρκωτικών ουσιών τις απαραίτητες επικοινωνίες μέσω ιντερνετικών εφαρμογών (whatsapp) αναφορικά με το είδος, την τιμή και τον τρόπο πραγματοποίησης της πώλησης, διαθέτοντας προς τούτο και σχετικό τιμοκατάλογο ανά είδος ναρκωτικών ουσιών, τον οποίο προωθούσε στους αγοραστές.

polonio300742
Η εντυπωσιακή Πολωνή dj στα decks όταν δεν ασχολιόταν με ντελίβερι ναρκωτικών ουσιών

Επιπλέον συγκέντρωνε τα κέρδη από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών. Βασικό μέλος της οργάνωσης είναι ο «Βασιλέφσκι», ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τη διά ζώσης παράδοση των ναρκωτικών ουσιών στον χώρο όπου βρίσκονταν οι αγοραστές με τη μέθοδο της επιτόπιας παράδοσης (delivery) και στον οποίο μετέβαινε με βάση το εκάστοτε αποσταλέν από το πελάτη γεωγραφικό στίγμα στον χάρτη (location)». Οι συναντήσεις γίνονταν σε πολυσύχναστα μέρη, έξωθεν υπαίθριων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην παραλιακή ζώνη της Μυκόνου και σε άλλους πολυσύχναστους χώρους της Χώρας Μυκόνου. Για τη μετάβαση και την πώληση των ναρκωτικών ουσιών ο 37χρονος, με «συνοδό» την όμορφη dj, χρησιμοποιούσε αυτοκίνητο μάρκας Smart, ιδιοκτησίας του αρχηγού του.

Ως κρύπτη μέσα στο αμάξι διέθεταν πλαστικό κουτί χρώματος μαύρο με καπάκι που προσομοίαζε με εξάρτημα αυτοκίνητου, στο οποίο είχαν προσαρμόσει εσωτερικά αυτοσχέδια μαγνήτες, με αποτέλεσμα να επικολλείται σταθερά σε μεταλλικά αντικείμενα, με προφανή χρήση την επικόλλησή του εξωτερικά της καμπίνας του οχήματος σε σημείο που είναι αδύνατος ο φυσικός έλεγχος για να μειώνουν τις πιθανότητες εντοπισμού των ναρκωτικών.

Η Nαταλία, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, «λόγω της επαγγελματικής ενασχόλησης ως dj δικαιολογούσε τη μακρά παραμονή τους στο νησί και ενίοτε εκτελούσε χρέη συνοδού στον (επ) Wasilewski (ον) Wojciech, κατά την πραγματοποίηση των αγοραπωλησιών, μέχρι την τελική συνάντηση με τον αγοραστή, ακόμα και όταν χρειαζόταν να εξέλθουν πεζοί από το όχημα, ώστε να μην κινούν υποψίες». Η εγκληματική οργάνωση είχε αποκομίσει από τη δράση της στη Μύκονο μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 65.880 ευρώ και 17.171 δολαρίων ΗΠΑ.

Το ορμητήριο στην Ψαρού

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια από τις παρακολουθήσεις το πρωί του περασμένου Σαββάτου το «ζευγάρι» έφυγε από το ορμητήριό του στην Ψαρού και μέσω διάφορων οδών κατέληξε σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης πλησίον γνωστού beach bar στην περιοχή Φτελιά, όπου και ο πελάτης παρέλαβε τα ναρκωτικά που είχε παραγγείλει. Ανακρινόμενος ο πελάτης, που ήταν επίσης Πολωνός, ομολόγησε ότι και την 26/07/2024 είχε προβεί σε αγορά ναρκωτικών ουσιών με τον ίδιο τρόπο και τα ίδια άτομα, και συγκεκριμένα ενός γραμμαρίου κοκαΐνη και δύο πράσινα χάπια, με το λογότυπο Prada, έξωθεν γνωστού beach bar αντί του χρηματικού ποσού των 220 ευρώ.

polonio300741

Μάλιστα, για την επιλογή των ναρκωτικών ανέφερε ότι ο 40χρονος του απέστειλε τον τιμοκατάλογο ανά είδος ναρκωτικών ουσιών στη μεταξύ τους συνομιλία, στη διαδικτυακή εφαρμογή, στιγμιότυπα της οποίας παρέδωσε ο ίδιος στην ξεχωριστή δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ως αγοραστή. Ο 40χρονος κατά τη σύλληψή του προσπάθησε να διαφύγει, επιχειρώντας να υπερπηδήξει την περίφραξη, αφού απέρριψε τον σάκο πλάτης, πλην όμως δεν τα κατάφερε και ακινητοποιήθηκε. Εντός του σάκου πλάτης ανευρέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 59.220 ευρώ, 16.891 δολαρίων ΗΠΑ και 240 λιρών Αγγλίας, που ήταν μέρος των κατασχεμένων χρημάτων.​ Στην κατοχή της συμμορίας βρέθηκαν μικροποσότητες κοκαΐνης και συνθετικών χαπιών, όπως τα ecstasy.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τζούλια Αλεξανδράτου: Call girl στα φανερά η πρώην πορνοστάρ!

Επιστροφή της Τζούλιας Αλεξανδράτου στη βιομηχανία του σεξ, όχι...

Χωρισμός για πασίγνωστο ζευγάρι στην ελληνική showbiz

Το ζευγάρι μετράει επτά χρόνια κοινής πορείας και μέχρι...

Άδωνις σε φόρμα με γυμνάστρια «πειρασμό» του Instagram

Αντί να χτίσει καμιά νέα πτέρυγα στο ετοιμόρροπο ΚΑΤ,...

«Σβήνει» η Καίτη Γκρέυ

Ενα εγκεφαλικό επεισόδιο, αφυδάτωση, χαμηλό αιματοκρίτη καθώς και μια...