Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Παραολυμπιακή Επιτροπή αντικατέστησε τα μετάλλια που είχαν κάνει «φτερά» από το...

Με πείσμα, επιμονή και αγώνα η παραολυμπιονίκης Ελένη Σαμαριτάκη...

Το μοναδικό πάρτι με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά

Ο Σάκης Ρουβάς «είναι στα καλύτερά του» και το...

Λάζαρης – Παππά: Πόλεμος για ένα ακίνητο μετά τον βελούδινο χωρισμό

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες εβδομάδες από το αποκλειστικό...

Γεροντιδάκης και Κωνσταντοπούλου, που είχαν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, τράβηξαν χωριστούς δρόμους!

Βίους παράλληλους στους χωρισμούς με τη Δανάη Παππά έχει...

Ελληνικό «The crown» στο «αντίο» του Μισέλ ντε Γκρες

Σύσσωμη η τέως βασιλική οικογένεια αποχαιρέτησε τον πρίγκιπα Μιχαήλ

Στο Τατόι, δίπλα στους προγόνους και τους συγγενείς του (τον πατέρα του πρίγκιπα Χριστόφορο, τα ξαδέρφια του βασιλιά Παύλο και βασίλισσα Φρειδερίκη, που του στάθηκαν σαν αληθινοί γονείς, και τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο) αναπαύεται πλέον ο πρίγκιπας της Ελλάδας της και της Δανίας, ο τελευταίος εγγονός του βασιλιά Γεωργίου Α’, ο γνωστός διεθνώς ιστορικός και λογοτέχνης Michel de Grèce!

  • Από τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χθες το πρωί στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών, παρουσία σύσσωμης της τέως βασιλικής οικογένειας, που τον αγαπούσε και τον θαύμαζε για την ταπεινότητά, την εργατικότητά, τη μόρφωση και το λογοτεχνικό ταλέντο του. Εκεί, στο Α’ Νεκροταφείο, βρέθηκε για το τελευταίο «αντίο» και η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία, η οποία διέκοψε τις καλοκαιρινές διακοπές της, η αδερφή της πριγκίπισσα Ειρήνη (καθισμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο και με προβλήματα υγείας, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της), μέλη της ισπανικής βασιλικής οικογένειας και σύσσωμη, όπως προαναφέραμε, η τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας.

kideia0208422
Σοφία και Ειρήνη στο Α’ κοιμητήριο

Οι παρουσίες

Ντυμένες στα μαύρα, αλλά κομψότατες, με κολιέ από μαργαριτάρια, έφτασαν στο κοιμητήριο η τέως βασίλισσα Αννα Μαρία, η νύφη της Μαρί Σαντάλ και οι κόρες της, πριγκίπισσα Αλεξία και πριγκίπισσα Θεοδώρα, η οποία στα τέλη Σεπτεμβρίου ετοιμάζεται να παντρευτεί τον αγαπημένο της, τον δικηγόρο Mattew Kumar.

kideia0208412
Μαρί Σαντάλ

Συντετριμμένος ο πρίγκιπας Φίλιππος, έπεσε στην αγκαλιά της Μαρίνας Καρέλλα και των αγαπημένων θυγατέρων του εκλιπόντος, ενώ και ο πρίγκιπας Νικόλαος (στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο πλευρό της οικογένειάς του μετά το διαζύγιό του με την Τατιάνα Μπλάτνικ, η οποία δεν έδωσε το «παρών», παρόλο που κι εκείνη αγαπούσε και θαύμαζε τον πρίγκιπα Μιχαήλ για το συγγραφικό και το φιλανθρωπικό έργο του) δεν μπορούσε να κρύψει τη θλίψη του! Ακόμα, στην τελετή έδωσαν το «παρών» η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, ο ποινικολόγος και φίλος της τέως βασιλικής οικογένειας Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μέλη των εφοπλιστικών οικογενειών Νομικού και Λιβανού, ο Κωνσταντίνος Βαρβιτσιώτης, η Πέγκυ Ζουμπουλάκη και η Ρίτα Πικρού-Μωραϊτάκη.

kideia020842
Η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα και η Η πριγκίπισσα Ολγα

Το ίδρυμα ΕλίζΑ

Αν και ήταν θερμή παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων εις μνήμην του να γίνουν δωρεές στην Εταιρία Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού – ΕΛΙΖΑ, της οποίας ο πρίγκιπας Μιχαήλ υπήρξε ιδρυτής & επίτιμος πρόεδρος, τα στεφάνια και τα λουλούδια είχαν κατακλύσει το προαύλιο του Κοιμητηρίου! Οι οικογένειες Σπανού, η Φωτεινή Λιβανού, οι Γιώργος και Λίτα Λιβανού, Γιώργος και Χριστιάνα Γουλανδρή, η οικογένεια Ταυριδάκη και, φυσικά, το Δ.Σ. του οργανισμού ΕΛΙΖΑ έστειλαν στεφάνια στη μνήμη του!

kideia0208413
O πρίγκιπας Αίμονα της Σαβοΐας

Συντετριμμένη και ντυμένη στα λευκά, η επί 59, και περισσότερο, χρόνια γυναίκα της ζωής του, η εικαστικός Μαρίνα Καρέλλα, που για χάρη της απαρνήθηκε τα δικαιώματα του θρόνου, δεν μπορούσε να κρύψει τα δάκρυά της πίσω από τα μαύρα γυαλιά της για τον πρίγκιπα της ζωής της! Στο πλευρό της οι δύο κόρες της, πριγκίπισσες Αλεξάνδρα και Ολγα, με τους συζύγους τους Νικόλαο Μιρζαγιάντζ και πρίγκιπα Αίμονα της Σαβοΐας και τα πέντε εγγόνια του εκλιπόντος.

kideia0208410
Νικόλαος Μιρζαγιάντζ

Η πρωτότοκη πριγκίπισσα Αλεξάνδρα ήταν εκείνη που υποδεχόταν στην είσοδο του ναού τους καλεσμένους, ενώ ο διάδοχος Παύλος αποχαιρέτησε τον πρίγκιπα Μιχαήλ με συγκινητικά λόγια αγάπης και θαυμασμού, κάτι που έπραξε και ο πρωτότοκος εγγονός, κάνοντας τη Μαρίνα Καρέλλα, τη βασιλομήτωρ Σοφία, τη βασίλισσα Αννα Μαρία και την πριγκίπισσα Ειρήνη να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους!

kideia020848
Λυκουρέζος

Η εικαστικός που έκλεψε την καρδιά του και ο γάμος

Ηταν Φεβρουάριος του 1965, όταν έγινε ένας μεγαλοπρεπής γάμος που άφησε εποχή στην Αθήνα και έκανε όλες τις κοπέλες της εποχής που… ονειρεύονταν το πριγκιπόπουλο του παραμυθιού να κλαίνε από τη στεναχώρια τους που μια άλλη γυναίκα ήταν ως νύφη στο πλευρό του γαμπρού!

kideia020849
Ντόλλα Νομικού

Εναν χρόνο αργότερα, λοιπόν, από τον γάμο του βασιλιά Κωνσταντίνου με την πριγκίπισσα της Δανίας Αννα Μαρία, ο εξάδελφός του, πρίγκιπας Μιχαήλ της Ελλάδος, γιος του πρίγκιπα Χριστόφορου της Ελλάδος και της πριγκίπισσας της Ορλεάνης, Φραγκίσκης ντε Γκιζ, παντρεύτηκε τη μη γαλαζοαίματη εικαστικό Μαρίνα Καρέλλα, κόρη του βιομηχάνου Θεόδωρου Καρέλλα και της Ελλης Χαλικιοπούλου, σε μοργανατικό γάμο. Ο ίδιος έχασε, έτσι, τα δικαιώματά του στη διαδοχή του θρόνου, αλλά δεν το μετάνιωσε ποτέ, καθώς μέχρι την πρόσφατη απώλειά του έζησαν ευτυχισμένοι. Ο μεγαλοπρεπής γάμος τους -με το ονειρικό νυφικό του Ζαν Ντεσέ και την τιάρα της βασίλισσας Φρειδερίκης- τελέστηκε σε κλειστό κύκλο, αλλά με βασιλικές τιμές, στο εκκλησάκι των Ανακτόρων των Αθηνών!

kideia020847
H σύζυγός του Μαρίνα Καρέλλα

Η αγάπη για την τέχνη και τη λογοτεχνία ήταν εκείνη που ένωσε τους δύο νέους, με τον έρωτά τους να νικά τα βασιλικά πρωτόκολλα. Ολα άρχισαν όταν ο πρίγκιπας Μιχαήλ, μετά τον θάνατο του πατέρα του, θα μετακόμισε στην Ελλάδα υπό την προστασία του βασιλιά Παύλου, πατέρα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου! Εδω θα γνωρίσει τη γυναίκα της ζωής του, με την πρωτότοκη κόρη τους πριγκίπισσα Αλεξάνδρα να γεννιέται στην Αθήνα στις 15 Οκτωβρίου 1968. Η ίδια θα παντρευτεί τον Νικόλαο Μιρζαγιάντζ και θα αποκτήσει δύο παιδιά, τον Τιγκράν και τον Δαρείο.

kideia020844

Η δευτερότοκη πριγκίπισσα Ολγα Ισαβέλλα της Ελλάδας, γνωστή στο διεθνές jet-set με τον τίτλο δούκισσα της Αόστα, γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1971 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη, περνώντας τα καλοκαίρια στο αγαπημένο νησί της οικογένειας, στην Πάτμο, όπου παντρεύτηκε τον πρίγκιπα της καρδιάς της, τον πρίγκιπα Αίμονα της Σαβοΐας, γιο του Αμεντέο Γ’, 5ου δούκα της Αόστα. Ο γάμος γίνεται στις 16 Σεπτεμβρίου 2008 στην ιταλική πρεσβεία στη Μόσχα, την πόλη στην οποία εργαζόταν τότε ο Aίμων.

kideia020843

Ο θρησκευτικός γάμος τους, όμως, τελέστηκε στις 27 Σεπτεμβρίου στην Πάτμο, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Παναγίας στον Πάνω Κάμπο, με τη νύφη να κλέβει την παράσταση με το κόκκινο φόρεμά της, δημιουργία διάσημου σχεδιαστή, ενώ η απλή γαμήλια δεξίωση δόθηκε στον χώρο ενός πρώην σχολείου. Απέκτησαν τρία παιδιά, τον Ουμπέρτο, τον Αμαντέο και την Ισαβέλλα – πρίγκιπες της Σαβοΐας.

kideia020846
Μαρέβα Γκραμπόφσκι

kideia020845
Η Αννα-Μαρία συνομιλεί με τους γιους της Παύλο και Νικόλαο

kideia020841
Πρίγκιπας Φίλιππος

kideia02084
Η πριγκίπισσα Θεοδώρα

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Μαρίνα (πρώην κυρία Πατούλη) πούλησε το πατρικό της στην Πεύκη!

Την ώρα που ο Γιώργος Πατούλης περιμένει να κρατήσει...

Τα δάκρυα του Ξαρχάκου μπροστά σε πρώην και νυν

Ανάμεσα στη γυναίκα του Ηρώ Σαΐα και την πρώην...

Τα τελευταία λόγια του Ντίνου Καρύδη που προμήνυαν τον θάνατό του!

«Τελειώνω. Δεν υπάρχει χρόνος πια για τέτοια». Αυτή είναι...

Ο Γιαννιώτης «χρηματιστής» που «δάγκωσε» από Κατερίνα Λέχου μέχρι Σκλεναρίκοβα!

Γιαννιώτης μεγαλοαπατεώνας καταχράστηκε περιουσίες ύψους περίπου 10.000.000 ευρώ και...

Ο Χρήστος Χολίδης μετά της συζύγου στο κέντρο της Αθήνας

Σχεδόν τρία χρόνια μετράει η σχέση του Χρήστου Χολίδη...

Νίκος Παππάς: Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ χώρισε από την «Τζέσικα Ράμπιτ» του Open!

Η λαϊκή φράση «καρδιά αγκινάρα» ταιριάζει απόλυτα στον Νίκο...

Καλημέρα με μαμάδες, λουλούδια και κοιλίτσες – Απ’ όλα είχαν οι… αδιάφορες πρεμιέρες των πρωινών εκπομπών

Πρεμιέρες με συντρόφους, μαμάδες, εγκυμοσύνες κι... έναν Στέφανο Κασσελάκη...