Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Σόφη Ζαννίνου: «Έχω ζητήσει δημόσια συγγνώμη από την κόρη μου και με...

Η Σόφη Ζαννίνου παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό...

Μαρία Σολωμού: «Υπήρχε πολύ βρίσιμο, ήταν προσβλητικό»

Η Μαρία Σολωμού φέτος πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α....

«Grand Hotel»: Η Κυβέλη είναι έξαλλη με τον Ρήγα

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Grand...

Δεν μας έφτανε τόσο, θέλει και ένα μισάωρο από το «Καλημέρα, Ελλάδα»...

Επεκτατικός ο ένας, σκληρό καρύδι ο άλλος! Ανένδοτος είναι...

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Tο φιλότιμο Μπούκαρε στις κατασκηνώσεις της ντροπής!

Παρελθόν οι εικόνες-σοκ στην Αμφιλοχία με στρώματα «μπόχα» και τουαλέτες βόθρους

Επιτέλους! Μπούκα-ρε το φιλότιμο στην άλλοτε κατασκήνωση της ντροπής (τη μοναδική για παιδιά ΑμεΑ που λειτουργεί στη δυτική Ελλάδα) στην Μπούκα της Αμφιλοχίας! Επρεπε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος μετά τις ντροπιαστικές εικόνες που είχαν προκαλέσει αποτροπιασμό μετά την καταγγελία της 4ΑμεΑ και την έκταση που πήρε το θέμα, και έπρεπε ο τότε δήμαρχος Γιώργος Κατσούλας να πάει σπίτι του, μια και στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές κάτοικοι και οικογένειες ΑμεΑ τού το… φύλαγαν για να αποτελέσουν παρελθόν οι τριτοκοσμικές συνθήκες με τα σκισμένα στρώματα που ζούσαν μέσα τους τρωκτικά, τους σπασμένους καναπέδες, τις τρύπιες και βρόμικες σκηνές και τις ρημαγμένες τουαλέτες!

amea070847
καλοκαιρι του 2023

Επρεπε να περάσει ένας χρόνος με τους αρμοδίους να ρίχνουν ο ένας στον άλλον το μπαλάκι των ευθυνών (θυμίζουμε ότι για τη συγκεκριμένη κατασκήνωση υπεύθυνος διοργάνωσης ήταν η ΠΟΣΓΑΜΕΑ, υπεύθυνος εγκαταστάσεων κατασκήνωσης ο Δήμος Αμφιλοχίας και όλα αυτά με τη χρηματοδότηση του υπουργείου Εργασίας) για να μπει ένα φρένο στις τριτοκοσμικές συνθήκες για παιδιά ΑμεΑ (ο διαχωρισμός ήταν εξοργιστικός, μια και στις εγκαταστάσεις της συγκεκριμένης κατασκήνωσης τα «τυπικά» παιδιά φιλοξενούνταν σε σπίτια, ενώ τα παιδιά ΑμεΑ σε σκηνές με… 40 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά, που ήταν ούτως ή άλλως και παράνομες, μια και υπάρχει σχετικό ΦΕΚ που απαγορεύει τα ΑμεΑ να φιλοξενούνται σε σκηνές)!

amea070846
καλοκαιρι του 2023

Επρεπε να περάσει ένας χρόνος για να σταματήσουν, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα παιδιά ΑμεΑ να… καταβρέχονται σαν παιχνίδι με το λάστιχο για να γλιτώσουν από τη θερμοπληξία και για να βγάλουν από πάνω τους ψύλλους, κοριούς, αλογάκια της Παναγίας, ακρίδες, σκνίπες, κουνούπια και ένα σωρό δερματικά που παρουσιάζουν από την αφόρητη ζέστη.

amea070845
καλοκαιρι του 2023

Από ζωύφια μέχρι δυσωδία

Επρεπε να περάσει ένας χρόνος για να σταματήσουν τα παιδιά ΑμεΑ, λες και είναι τα παιδιά ενός κατώτερου θεού, να ξαπλώνουν σε σκισμένα στρώματα γεμάτα ζωύφια, να πίνουν νερό από έναν ψύκτη, να μην έχουν συνοδεία γιατρού ή νοσηλευτή! Επρεπε να περάσει ένας χρόνος για να αποτελέσουν παρελθόν τα βουλωμένα φρεάτια και τα λούκια και οι ακαθαρσίες που πλημμύριζαν τις τουαλέτες, με τα παιδιά να πηγαίνουν με το αμαξίδιό τους σε δύσβατα μονοπάτια μήπως και φτάσουν στην επόμενη προσβάσιμη τουαλέτα διατηρώντας την αξιοπρέπειά τους!

amea070843
καλοκαιρι του 2024

Η καταγγελία άλλωστε εκείνη τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 στο Πανελλαδικό Κοινωνικό και Υποστηρικτικό Δίκτυο 4ΑμεΑ από τους συνοδούς που είχαν φιλοξενηθεί στην κατασκήνωση από τις 16/07/23 έως τις 25/07/23 (ακολούθησε και μήνυση-έγκληση των συνοδών στην ΠΟΣΓΑΜΕΑ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστερημένη παρέμβαση της Πολιτείας με την αποστολή τριών κλιμακίων για να… ερευνήσουν τις συνθήκες) ήταν γροθιά στο στομάχι!

amea070844
καλοκαιρι του 2024

Παρά τα ψελλίσματα του απερχόμενου δημάρχου Αμφιλοχίας (έκανε λόγο για φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από χώρους που είναι ανενεργοί εδώ και χρόνια και αποκλεισμένοι για τα φιλοξενούμενα παιδιά), έπρεπε να περάσει ένας χρόνος για να χαμογελάσουν πάλι τα παιδιά ΑμεΑ που θα περάσουν την είσοδο των κατασκηνώσεων της Μπούκας! Με τη δυναμική παρέμβαση του νέου δημάρχου Σάκη Τορουνίδη το χέρι της αλληλεγγύης και της αισιοδοξίας «άγγιξε» τον χώρο, μετατρέποντάς από τον χώρο ντροπής σε χώρο αξιοπρέπειας!

amea07084
Σάκης Τορουνίδης

Αυτό μαρτυρούν άλλωστε και οι φωτογραφίες που φέρνει κατ’ αποκλειστικότητα η στήλη σήμερα στο φως της δημοσιότητας! Κατασκηνωτικοί χώροι πεντακάθαροι, νέες τουαλέτες, με τη δυσωδία της αναλγησίας να έχει χαθεί επιτέλους στον βόθρο του παρελθόντος, παιδική χαρά, μέχρι και μπιλιάρδο έχει τοποθετηθεί για χάρη των παιδιών, που έχουν βαλθεί να αποδείξουν σε όλους μας πως δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού, αλλά παιδιά ισότιμων ευκαιριών! Η «Espresso» και η στήλη επικοινώνησαν με τον δήμαρχο Αμφιλοχίας για να μάθουν από πρώτο χέρι για τις ριζικές αλλαγές στις κατασκηνώσεις της Μπούκας για παιδιά ΑμεΑ.

Θα γίνει πρότυπο

«Φέτος έχουν αλλάξει τα πάντα. Θέλουμε η κατασκήνωση να αποτελεί πρότυπο, ειδικά από τη στιγμή που απασχολούνται παιδιά ΑμεΑ και όχι δυσφήμηση για την περιοχή μας. Κάναμε σειρά από δράσεις, νομιμοποιήσαμε τα αυθαίρετα, απομακρύναμε τα άχρηστα και παράνομα υλικά, φτιάξαμε παιδικές χαρές, τουαλέτες και υποδομές, με προδιαγραφές για ΑμεΑ. Αντικαταστήσαμε τις ράμπες σε κάθε μέρος, όπου έχουν πρόσβαση τα παιδιά με ιδιαιτερότητες, και φτιάξαμε όλα τα ηλεκτρολογικά, όπως και τους φράχτες» ανέφερε αρχικά ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Σάκης Τορουνίδης, ξεκαθαρίζοντας πως οι περισσότερες από τις παρεμβάσεις έγιναν με την οικονομική στήριξη του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

amea070841
καλοκαιρι του 2024

Ο ίδιος εξήγησε πως τις πρώτες ημέρες η προσέλευση των παιδιών δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική, όμως σύντομα τόσο οι κατασκηνωτές όσο και οι συνοδοί διαπίστωσαν πως οι συνθήκες δεν θύμιζαν σε τίποτα εκείνες που είχαν δει πέρυσι το φως. Πλέον, η κατασκήνωση σφύζει από παιδιά και οι αφίξεις αναμένεται να κορυφωθούν μέσα στις ερχόμενες ημέρες. «Σε επικοινωνία που είχα με τους συνοδούς, έλαβα τα εύσημα για την κατασκήνωση και τον τρόπο λειτουργίας της κι αυτό είναι το κίνητρο για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Δεν μου εξέφρασαν το παραμικρό παράπονο, ίσα ίσα έκαναν σχόλια για το φαγητό, το οποίο είναι διά χειρός ενός πολύ ικανού μάγειρα» τόνισε ο δήμαρχος Αμφιλοχίας, ενώ έκανε σαφές πως έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα και στην ασφάλεια των παιδιών, αφού υπάρχει διαθέσιμος γιατρός, ο οποίος παραμένει στις εγκαταστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και βρίσκεται σε επιφυλακή.

amea070848
καλοκαιρι του 2024

Κλείνοντας, ο κ. Τορουνίδης υπογράμμισε πως σκοπός της δημοτικής Αρχής είναι η κατασκήνωση να συνεχίσει να προοδεύει και να εξελίσσεται: «Θέλουμε να έρθουμε σε επικοινωνία με φορείς που έχουν γνώση των θεμάτων και μπορούν να μας συμβουλεύουν, ώστε να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι, με γνώμονα την ευτυχία των παιδιών!»

amea070842
καλοκαιρι του 2024

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τζούλια Αλεξανδράτου: Call girl στα φανερά η πρώην πορνοστάρ!

Επιστροφή της Τζούλιας Αλεξανδράτου στη βιομηχανία του σεξ, όχι...

Χωρισμός για πασίγνωστο ζευγάρι στην ελληνική showbiz

Το ζευγάρι μετράει επτά χρόνια κοινής πορείας και μέχρι...

Άδωνις σε φόρμα με γυμνάστρια «πειρασμό» του Instagram

Αντί να χτίσει καμιά νέα πτέρυγα στο ετοιμόρροπο ΚΑΤ,...

«Σβήνει» η Καίτη Γκρέυ

Ενα εγκεφαλικό επεισόδιο, αφυδάτωση, χαμηλό αιματοκρίτη καθώς και μια...