Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Σόφη Ζαννίνου: «Έχω ζητήσει δημόσια συγγνώμη από την κόρη μου και με...

Η Σόφη Ζαννίνου παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό...

Μαρία Σολωμού: «Υπήρχε πολύ βρίσιμο, ήταν προσβλητικό»

Η Μαρία Σολωμού φέτος πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α....

«Grand Hotel»: Η Κυβέλη είναι έξαλλη με τον Ρήγα

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Grand...

Δεν μας έφτανε τόσο, θέλει και ένα μισάωρο από το «Καλημέρα, Ελλάδα»...

Επεκτατικός ο ένας, σκληρό καρύδι ο άλλος! Ανένδοτος είναι...

Βρετανοί γαλαζοαίματοι σε καλοκαιρινό «world party»

Η λατρεία του Καρόλου για την Κέρκυρα, το κάστρο-σταθερή αξία και οι εξωτικές αποδράσεις για πρίγκιπες και πριγκίπισσες

Το εμβληματικό κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκοτία, όπου κάθε χρόνο ο βασιλιάς κάνει τις καλοκαιρινές διακοπές με τα ενεργά μέλη της οικογένειάς του, δεν είναι ο αποκλειστικός καλοκαιρινός προορισμός στην καρδιά των Βρετανών «γαλαζοαίματων».

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Καθένας τους έχει το δικό του αγαπημένο σημείο του πλανήτη στο οποίο προτιμά να κάνει διακοπές, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ακόμη και ο βασιλιάς Κάρολος, που λατρεύει το Μπαλμόραλ, όταν ήταν πρίγκιπας, προτιμούσε να έρχεται στην Ελλάδα για διακοπές. Ο Κάρολος λάτρευε να επισκέπτεται την Κέρκυρα, χάρη στον ιδιαίτερο δεσμό που έχει με το νησί των Επτανήσων, καθώς ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος, είχε γεννηθεί στο ανάκτορο Μον Ρεπό.

royal160842
Η Ελισάβετ με φόντο το κάστρο του Μπαλμόραλ

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της «Daily Mail», όταν ο Κάρολος, που έχει δηλώσει ότι «η Ελλάδα είναι στο αίμα μου», επισκεπτόταν την Κέρκυρα ως πρίγκιπας μαζί με την Καμίλα έμεναν στη Rothschild Villa στην Κερασιά. Στη βίλα Rothschild έμεινε το τότε πριγκιπικό ζευγάρι και το 2017, όταν, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, έκαναν παρέα με τον μεγιστάνα των επιχειρήσεων και της ναυτιλίας Θεόδωρο Αγγελόπουλο και τη σύζυγό του Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η παράδοση

Ο γιος του βασιλιά Καρόλου, πρίγκιπας διάδοχος Ουίλιαμ, όπως επιβάλλει η βασιλική παράδοση, θα βρεθεί φέτος στο Μπαλμόραλ μαζί με τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Κέιτ, και τα παιδιά τους Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις. Αν όμως μπορούσε να επιλέξει αυθόρμητα, μάλλον θα σάλπαρε για τα Νησιά Σίλι, ανοιχτά των ακτών της Κορνουάλης, στο νοτιοδυτικό άκρο της Βρετανίας. Είναι ο αγαπημένος τους καλοκαιρινός προορισμός από όταν ήταν παιδί και το 1989 επισκέφτηκε το νησί Τρέσκο μαζί με τον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο, τη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, και τον μικρό αδελφό του, πρίγκιπα Χάρι. Επέστρεψε στο Τρέσκο όταν έφτιαξε τη δική του οικογένεια και έμειναν στο περίφημο Dolphin House.

royal160843
Κάρολος και Καμίλα στην τελευταία επίσκεψή τους στην Κέρκυρα

«Οσο πιο μακριά από τη Βρετανία τόσο το καλύτερο και για το καλοκαίρι» φαίνεται να σκέφτεται ο «άσωτος» υιός του βασιλιά Καρόλου, πρίγκιπας Χάρι. Δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, αγαπημένος προορισμός για τις καλοκαιρινές διακοπές του είναι η Μποτσουάνα. Ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ μικρότερος γιος της «θλιμμένης πριγκίπισσας» Νταϊάνα έχει μιλήσει με ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι από το 1997, όταν σκοτώθηκε η μητέρα του, η χώρα της Αφρικής αποτελεί ένα σημείο στο οποίο μπορεί να πηγαίνει για να ξεφεύγει. Οχι μόνο πήγαινε στην Μποτσουάνα τις νεαρές με τις οποίες έκανε σχέση, μεταξύ των οποίων η Τσέλσι Ντέιβι, αλλά εκεί επισφραγίστηκε ο έρωτάς του με τη Μέγκαν Μαρκλ.

Πισώπλατα «μαχαιρώματα»

Η πριγκίπισσα Ευγενία, η οποία μαζί με την αδελφή της, πριγκίπισσα Βεατρίκη, είναι το στήριγμα του ξαδέλφου τους Ουίλιαμ στην περιπέτεια της υγείας της Κέιτ, αλλά και στα πισώπλατα «μαχαιρώματα» του Χάρι, προτιμά να σαλπάρει για μακρινούς προορισμούς. Φαίνεται ότι προτιμάει περισσότερο το νησί Λαμού της Κένυας στον Ινδικό Ωκεανό, και ειδικά τη γραφική πόλη Λαμού, που από το 2001 είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Τελευταία φορά το επισκέφτηκε με ξύλινο σκάφος πέρυσι το καλοκαίρι, με τον σύζυγό της Τζακ Μπρούκσμπανκ, έχοντας για παρέα τους πιο κοντινούς φίλους τους. Ανάρτησε δε φωτογραφία στο Instagram την ώρα που απολάμβαναν όλοι μαζί γεύμα πάνω στο σκάφος.

royal160841
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ σε στιγμιότυπο από διακοπές του στα Νησιά Σίλι

Η εκλιπούσα θεία της Ευγενίας, πριγκίπισσα Νταϊάνα, προτιμούσε τους εξωτικούς προορισμούς. Με το που ανακοινώθηκε ο χωρισμός της από τον Κάρολο, το 1992, η Νταϊάνα πήρε τα παιδιά τους και πήγαν διακοπές στο νησί Μπαρμπούντα της Καραϊβικής. Από τότε επέστρεψε τόσες φορές στο νησί, που πλέον η παραλία στην οποία σύχναζε φέρει το όνομά της. Εναλλακτικά, η «θλιμμένη πριγκίπισσα» πήγαινε για καλοκαιρινές διακοπές στο κοντινό νησί της Καραϊβικής, Νέβις, αν και για πιο σύντομες αποδράσεις προτιμούσε τη Μαγιόρκα της Ισπανίας.

royal16084
Η αξέχαστη Νταϊάνα στο νησί Μπαρμπούντα της Καραϊβικής

Καραϊβική «ψήφιζε» και η άτακτη αδελφή της βασίλισσας Ελισάβετ, πριγκίπισσα Μαργαρίτα, και όπως έχουν δει στους τηλεοπτικούς δέκτες τους οι φανατικοί του «The Crown» προτιμούσε να χαλαρώνει, αλλά και να ξεσαλώνει στο νησί Μιστίκ. Στο Μιστίκ την επισκέφτηκε το 1977 η βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ πιο πρόσφατα στο νησί πήγαν διακοπές ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με την πριγκίπισσα Κέιτ, και μάλιστα γιόρτασαν εκεί τα έκτα γενέθλια του γιου τους, πρίγκιπα Τζορτζ. Τέλος, η βασίλισσα Ελισάβετ λάτρευε να περνάει τα καλοκαίρια της στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκοτίας, στο οποίο μάλιστα το 2022 άφησε την τελευταία της πνοή. Συνήθιζε να μένει στο κάστρο τρεις ολόκληρους μήνες τον χρόνο, έχοντας για παρέα τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, ενώ για μερικές εβδομάδες την επισκέπτονταν και τα παιδιά τους.

royal160844
Χάρι και Μέγκαν στην Μποτσουάνα

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τζούλια Αλεξανδράτου: Call girl στα φανερά η πρώην πορνοστάρ!

Επιστροφή της Τζούλιας Αλεξανδράτου στη βιομηχανία του σεξ, όχι...

Χωρισμός για πασίγνωστο ζευγάρι στην ελληνική showbiz

Το ζευγάρι μετράει επτά χρόνια κοινής πορείας και μέχρι...

Άδωνις σε φόρμα με γυμνάστρια «πειρασμό» του Instagram

Αντί να χτίσει καμιά νέα πτέρυγα στο ετοιμόρροπο ΚΑΤ,...

«Σβήνει» η Καίτη Γκρέυ

Ενα εγκεφαλικό επεισόδιο, αφυδάτωση, χαμηλό αιματοκρίτη καθώς και μια...