Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Αγκαλιά στα φλας η Παπούλια με τον πρώην σύζυγο και την κόρη...

Κοσμικό reunion της Εβελίνας Παπούλια και του Γιώργου Λιάντου...

Η… περίεργη αντίδραση Λιάγκα και Σκορδά για την υπόσχεση του...

Πυροβολούν τη σάτιρα και έναν από τους πιο αγαπητούς...

«Άγιος έρωτας»: Τι λένε οι πρωταγωνιστές λίγο πριν την πρεμιέρα

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, η δραματική σειρά εποχής...

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Ο Δημήτρης Σταρόβας πάει πολύ καλύτερα, όλες οι λειτουργίες είναι...

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Πρωινό...

Θοδωρής Αθερίδης: Ο ηθοποιός στήριγμα στη σύντροφό του Σμαράγδα που αποχαιρέτησε χθες τον πατέρα της Ντίνο στου Ζωγράφου

«Βράχος» στο πένθος της Καρύδη

Κρατώντας σφιχτά από το χέρι τον σύντροφό της Θοδωρή Αθερίδη και κοιτώντας στο κενό, η Σμαράγδα Καρύδη αποχαιρέτησε χθες το μεσημέρι στο Κοιμητήριο Ζωγράφου τον πολυαγαπημένο της πατέρα Ντίνο Καρύδη.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Σαν από σκηνές αρχαίας τραγωδίας, τόσο η κόρη του όσο και η σύζυγός του Τζούλια Αργυροπούλου, υποβασταζόμενες από τους δικούς τους ανθρώπους, προσπαθούσαν να κρατηθούν όρθιες, θέλοντας να του πουν το τελευταίο αντίο.

kideia180945
Ο Ντίνος Καρύδης

Ενα αντίο που κανείς δεν πίστευε πως θα έρθει, καθώς μέχρι και τις τελευταίες μέρες της ζωής του ο αγαπημένος ηθοποιός προσπαθούσε να μην το βάζει κάτω, παραδίδοντας μαθήματα ήθους και δύναμης, ακόμη και μέσα από αναρτήσεις του στο facebook! Ο ίδιος ποτέ δεν έπαψε να αναφέρεται στις δύο γυναίκες που του έδιναν δύναμη για να ζει. Ηταν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, όταν Αθερίδης και Καρύδη (η αγαπημένη του «μπούμπα», όπως την αποκαλούσε ο πατέρας της), ντυμένοι στα μαύρα, εισήλθαν μαζί στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Κοιμητήριο Ζωγράφου. Για τον Ντίνο Καρύδη η μοναχοκόρη του Σμαράγδα ήταν τα πάντα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που αναφερόταν σε εκείνη με λόγια αγάπης και τρυφερότητας.

kideia180946
Θοδωρής Αθερίδης και Σμαράγδα Καρύδη

Μεγάλη αγάπη

Τα μαύρα γυαλιά που φορούσε το άλλοτε χαμογελαστό κορίτσι και μεγάλη αγάπη του Ντίνου, η Σμαράγδα του, δεν μπορούσαν να κρύψουν τα γεμάτα δάκρυα μάτια της. Δίπλα της, ο αγαπημένος της σύντροφος και βράχος της ζωής της Θοδωρής Αθερίδης, κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο, προσπαθούσε να είναι η παρηγοριά της αγαπημένης του Σμαράγδας. Εκεί, σκιά του εαυτού της, και η επί 55 χρόνια σύζυγός του Τζούλια Αργυροπούλου. Η γυναίκα που τον κράτησε όλα αυτά τα χρόνια στη ζωή και του έδινε δύναμη για να αντέξει στα δύσκολα. Στον προαύλιο χώρο του κοιμητηρίου ήταν συγκεντρωμένα δεκάδες στεφάνια για έναν από τους τελευταίους εκείνης της ένδοξης κινηματογραφικής γενιάς. Ολοι οι παρευρισκόμενοι ήταν με σκυμμένο κεφάλι, καθώς γνώριζαν ότι η επόμενη μέρα για τη Σμαράγδα, την πολυαγαπημένη του κόρη, θα είναι πολύ δύσκολη. Ο ίδιος ο ηθοποιός σε όλες τις αναρτήσεις του, άλλωστε, ανέφερε τη μοναχοκόρη του ως τον άνθρωπο που του κρατούσε συντροφιά νύχτα και μέρα και εκείνη που τον φρόντιζε οικονομικά όλα αυτά τα χρόνια.

kideia180942
Η Τζούλια Αργυροπούλου, σύζυγος του Ντίνου Καρύδη

Το «παρών» στο τελευταίο αντίο έδωσε πλήθος καλλιτεχνών. Από τους πρώτους ήταν η πρόεδρος του «Σπιτιού του Ηθοποιού» Αννα Φόνσου, η οποία ήρθε από την Τήνο με σκοπό να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της φίλο. Εκεί και ο επί 40 χρόνια φίλος του και πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας. Στην κηδεία του σπουδαίου ηθοποιού ήταν οι Σταμάτης Φασουλής, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (πάντως η παρουσία του με βερμούδα δεν ταίριαζε με τη στιγμή), Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γιώργος Καπουτζίδης, Χρήστος Χωμενίδης, Αννα Νταλάρα, Κώστας Φαλελάκης, Γωγώ Μπρέμπου, Βίκυ Βολιώτη, Τάκης Παπαματθαίου, Θοδωρής Κατσαφάδος, Μαρία Ιωαννίδου, Τζένη Μπότση, Λουκία Πιστιόλα και πολλοί άλλοι. Χθες το απόγευμα η Σμαράγδα Καρύδη, χωρίς να γράψει κανένα σχόλιο στην ανάρτησή της, αποχαιρέτησε με τον δικό της τρόπο τον πατέρα της με μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, τότε που εκείνη παιδί ακόμα την κρατούσε αγκαλιά δίνοντάς της όλη του την αγάπη!

kideia180947
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

kideia180944
Σπύρος Μπιμπίλας

kideia180943
Αννα Φόνσου

kideia180941
Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

kideia18094
Μαρία Αλιφέρη

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Γιαννιώτης «χρηματιστής» που «δάγκωσε» από Κατερίνα Λέχου μέχρι Σκλεναρίκοβα!

Γιαννιώτης μεγαλοαπατεώνας καταχράστηκε περιουσίες ύψους περίπου 10.000.000 ευρώ και...

Τα δάκρυα του Ξαρχάκου μπροστά σε πρώην και νυν

Ανάμεσα στη γυναίκα του Ηρώ Σαΐα και την πρώην...

Η Μαρίνα (πρώην κυρία Πατούλη) πούλησε το πατρικό της στην Πεύκη!

Την ώρα που ο Γιώργος Πατούλης περιμένει να κρατήσει...

Τα τελευταία λόγια του Ντίνου Καρύδη που προμήνυαν τον θάνατό του!

«Τελειώνω. Δεν υπάρχει χρόνος πια για τέτοια». Αυτή είναι...

Μάντυ Λάμπου: Επανεμφάνιση μετά από πολλά χρόνια – Δείτε πώς είναι

Η Μάντυ Λάμπου γνώρισε μεγάλη επιτυχία μέσα από τις...

Ο Χρήστος Χολίδης μετά της συζύγου στο κέντρο της Αθήνας

Σχεδόν τρία χρόνια μετράει η σχέση του Χρήστου Χολίδη...

Ντόλτσε βίτα Τούρκων «νονών» στα νησιά μας!

Παραδοσιακοί «νονοί», που όμως έχουν εξελιχθεί σε top TikTokers...

Χριστιάνα Καρνέζη: Από το Δελφινάριο, «ιέρεια» του στιλ στο My Style Rocks

Από τις παραστάσεις του Μάρκου Σεφερλή, στο πλατό του...