Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Όλα έτοιμα για να χορέψουν τον «Ησαΐα» η πριγκίπισσα Θεοδώρα και ο...

Γάμος με δόξες και τιμές, αντάξιος των βασιλικών γάμων...

Η τρυφερή φιλία του Κούρκουλου jr με τη Σοφιάνα του «Survivor»

Μια τρυφερή φιλία φαίνεται πως έχει αρχίσει να ανθίζει...

Η Μαρία Ψάλτη στέκεται στο πλευρό του Σεφερλή, κατακεραυνώνοντας όσους τον έχουν...

Ο ανελέητος πόλεμος που έχει ξεσπάσει εδώ και μερικές...

Μπουρλότο στην οικογένεια επιφανούς άρχοντα της Τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο από τον...

Της... Πόπης στην Ηπειρο με άρχοντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης...

Όλα έτοιμα για να χορέψουν τον «Ησαΐα» η πριγκίπισσα Θεοδώρα και ο αγαπημένος της Μάθιου Κουμάρ στη Μητρόπολη Αθηνών

Γάμος σαν βασιλικό... παραμύθι!

Γάμος με δόξες και τιμές, αντάξιος των βασιλικών γάμων που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη, τιμώντας το όνομα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, για τη 41χρονη πριγκίπισσα Θεοδώρα και τον αγαπημένο της Μάθιου Κουμάρ. Το μυστήριο θα τελεστεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 17.30, στη Μητρόπολη Αθηνών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και δεκάδων μητροπολιτών.

Η δευτερότοκη κόρη της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας, που γεννήθηκε στο Λονδίνο και βαπτίστηκε από τον πρώην βασιλιά της Ρουμανίας Μιχαήλ, τον πρίγκιπα Αλέξανδρο της Σερβίας και τα αδέρφια της στην Αγία Σοφία στο Λονδίνο, θα ζήσει την ωραιότερη στιγμή της ζωής της στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας τα φλας και το ενδιαφέρον όλου του κόσμου. Μετά από αρκετές αναβολές και την απώλεια του πατέρα της Κωνσταντίνου –που θα καμαρώνει το στερνοπούλι του ως νυφούλα από ψηλά-, όλα είναι έτοιμα για τον γάμο της χρονιάς.

gaamos200944
Λέανδρος Ζησιάδης

Οι πόρτες του Μητροπολιτικού Ναού θα ανοίξουν στις 17.15 για να εισέλθει η νύφη, με το παραμυθένιο, κεντημένο στο χέρι νυφικό με το μακρύ πέπλο, που της έραψε ο οίκος της Σήλιας Κριθαριώτη, συνοδευόμενη από τον αδερφό της διάδοχο Παύλο. Ηδη η μέλλουσα νύφη, απαστράπτουσα, αδυνατισμένη και ανανεωμένη, έδωσε το «παρών» με τη μητέρα της, βασίλισσα Αννα Μαρία, στη βραδιά μνήμης και τιμής της αξέχαστης Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στο Ηρώδειο. Μένει, δε, με τη μητέρα της στο διαμέρισμα της Βασ. Σοφίας, όπου πιθανότητα θα ντυθεί νυφούλα, και όχι στη βασιλική σουίτα του ξενοδοχείου «Μ. Βρεταννία», όπου θα ντυθεί ο γαμπρός με φράκο -όπως συνηθίζεται στους γάμους των γαλαζοαίματων-, ο δικηγόρος Μάθιου Κουμάρ.

gaamos200945
Η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία

Στην Αθήνα, δε, βρίσκονται για τις ετοιμασίες του γάμου και όλα σχεδόν τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας, που τα μεσημέρια γευματίζουν στην Αθηναϊκή Λέσχη της οδού Πανεπιστημίου. Τόσο στο μυστήριο του γάμου όσο και στο επίσημο δείπνο, που θα ακολουθήσει σε παραμυθένιο σκηνικό με λουλούδια στο ballroom του ξενοδοχείου «Μ. Βρεταννία», θα παρευρεθούν αποκλειστικά 200 καλεσμένοι, εκπρόσωποι των βασιλικών οίκων της Ισπανίας, της Ολλανδίας, της Δανίας, της Βρετανίας.

gaamos200943
Η Aννα Μαρία με τη Μαργαρίτα της Δανίας

Φυσικά, εκεί θα είναι οι θείες της νύφης, βασίλισσα Σοφία και πριγκίπισσα Ειρήνη, η βασιλομήτωρ της Δανίας με την αδερφή της πριγκίπισσα Βενεδίκτη, η πριγκίπισσα Μαρίνα Καρέλλα, μέλη των εφοπλιστικών οικογενειών Λιβανού, Βαρδινογιάννη, Δοξιάδη, Χανδρή, το ζεύγος Κυριάκου Κουκουλομμάτη, στενοί φίλοι και συμμαθητές των νεονύμφων από όλον τον κόσμο αλλά και φίλοι τους, όπως η Ευγενία Νιάρχου, που με τη fashion icon πριγκίπισσα Ολυμπία αναμένεται να κλέψουν τα φλας. Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, η Τατιάνα Μπλάτνικ θα παρευρεθεί στη γαμήλια τελετή με τη μητέρα της, παρά το διαζύγιό της από τον πρίγκιπα Νικόλαο, καθώς διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την οικογένεια και την πεθερά της.

gaamos200942
Η οικογένεια του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ

Την παραμονή του γάμου, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, η Αννα Μαρία θα παραθέσει welcome δείπνο, με ζωντανή ελληνική μουσική και αναμνηστικά δώρα made in Greece, προς τιμήν των εκλεκτών καλεσμένων στους κήπους του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το διαμέρισμά της και οι οποίοι νοικιάζονται για τέτοιου είδους εκδηλώσεις χρόνια τώρα – δεν παραχωρήθηκαν πρώτη φορά στην τέως βασιλική οικογένεια, όπως γράφεται. Μάλιστα, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι επίσημες φωτογραφίες των νεονύμφων, ενώ ήδη δημοσιεύθηκε το συζυγικό μονόγραμμα του ζεύγους. Σε ένα μοντέρνο γραμμικό σχέδιο, το μονόγραμμα αποτελείται από τα αρχικά των ονομάτων της Θεοδώρας και του Μάθιου, τα γράμματα Τ (χρησιμοποιείται δύο φορές) και Μ, που συνδέονται μεταξύ τους.

gaamos200941
H Ευγενία Νιάρχου

Η τιάρα-κειμήλιο που θα φορέσει την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της η πριγκίπισσα θα είναι η τιάρα Khedive of Egypt, που δημιουργήθηκε από τον Cartier το 1905, με επτά κυκλικούς κυλίνδρους σε διαμάντια που περιβάλλονται από ένα δάφνινο στεφάνι. Πρόκειται για την τιάρα και το πέπλο που είχαν φορέσει στον γάμο τους τόσο η μητέρα της Αννα Μαρία, η αδερφή της πριγκίπισσα Αλεξία όσο και η πριγκίπισσα Μαργαρίτα του Connaught. Οσο για την ημερομηνία που επιλέχθηκε να τελεστεί ο γάμος, είναι συμβολική και αφιερωμένη στη μνήμη του τέως βασιλιά, καθώς ακριβώς πριν από 60 χρόνια, στις 18 Σεπτεμβρίου 1964, η Αθήνα γνώρισε στιγμές μεγαλείου με τον γάμο του τέως βασιλιά των Ελλήνων Κωνσταντίνου με τη μικρότερη κόρη του βασιλιά Φρειδερίκου και της βασίλισσας Ινγκριντ της Δανίας, Αννα Μαρία. Ηταν ο δεύτερος και τελευταίος γάμος εν ενεργεία Ελληνα μονάρχη που τελέστηκε στην Ελλάδα. Για την Ιστορία, ο γάμος είχε αρχικά οριστεί για τον Ιανουάριο του 1965, αλλά μετά τον θάνατο του βασιλιά Παύλου, στις 6 Μαρτίου 1964, η ημερομηνία άλλαξε. Οπως ακριβώς τρεις φορές έχει αναβληθεί ο γάμος της Θεοδώρας με τον Μάθιου Κουμάρ.

gaamos20094
H Σήλια Κριθαριώτη

Η Θεοδώρα, το τέταρτο παιδί του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Β’ και της Αννας Μαρίας, έχει καταφέρει να κρατήσει την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1983 στο Λονδίνο, μεγάλωσε στο Hampstead και ως παιδί έκανε παρέα με τους πρίγκιπες William και Harry. Μετά τις σπουδές της (σπούδασε Θέατρο στο πανεπιστήμιο Brown και στο Central Saint Martins), το 2010, η γαλαζοαίματη μετακόμισε στο Λος Αντζελες για να κυνηγήσει το όνειρό της να γίνει ηθοποιός (τόσο οι γονείς της όσο και η νονά της βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ήταν θερμοί υποστηρικτές της απόφασής της).

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα δάκρυα του Ξαρχάκου μπροστά σε πρώην και νυν

Ανάμεσα στη γυναίκα του Ηρώ Σαΐα και την πρώην...

Στη γειτονιά των αγγέλων ο συνθέτης Αλέξης Παπαδημητρίου!

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών άφησε...

Άγριο «κράξιμο» σε Ταμπακάκη για τους γκέι καουμπόηδες

Ακραία ομοφοβικά σχόλια δέχτηκε ο Μιχαήλ Ταμπακάκης με αφορμή...

Κοκάκιας και αλκοολικός ο πρίγκιπας της Νορβηγίας

Ο πιο διαβόητος πρίγκιπας της Νορβηγίας αναγκάστηκε να ομολογήσει...