Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Mega τζακ ποτ 14,5 εκατ. ευρώ απόψε στο ΤΖΟΚΕΡ – Στις 22:00...

Ένα έπαθλο πολλών εκατομμυρίων κληρώνει απόψε το ΤΖΟΚΕΡ, έχοντας...

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Λευτέρης Κορδιάος ξυπνάει κάθε μέρα τους Θεσσαλονικείς με τις...

Τον Λευτέρη Κορδιάο δεν τον γνωρίζω μόνο εγώ χρόνια...

Όλα έτοιμα για να χορέψουν τον «Ησαΐα» η πριγκίπισσα Θεοδώρα και ο...

Γάμος με δόξες και τιμές, αντάξιος των βασιλικών γάμων...

Η τρυφερή φιλία του Κούρκουλου jr με τη Σοφιάνα του «Survivor»

Μια τρυφερή φιλία φαίνεται πως έχει αρχίσει να ανθίζει...

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Λευτέρης Κορδιάος ξυπνάει κάθε μέρα τους Θεσσαλονικείς με τις μουσικές του

Ο dance master των FM

Τον Λευτέρη Κορδιάο δεν τον γνωρίζω μόνο εγώ χρόνια αλλά και όλη η πόλη της Θεσσαλονίκης! Πρωτοπόρος στο είδος του, όταν ακόμα η πόλη έπαιζε μόνο house μουσική, ο ίδιος ξεκίνησε να μας εισαγάγει σε πιο ηλεκτρονικούς ρυθμούς! Oλη του η ζωή είναι η μουσική. Μία προσωπικότητα low profile, μα και τόσο pure.

  • Από τη Σούζη Στεφανίδη

Ως ραδιοφωνικό παραγωγό θα τον χαρακτήριζα «smooth operator» από τα τόσο λιτά και εύστοχα on που κάνει καθημερινά με τη χαρακτηριστική φωνή του μέσα την εκπομπή του στον Fly 104. Απολαμβάνεις στο τέρμα τις μουσικές του αλλά ταυτόχρονα απολαμβάνεις και όσα έχει να πει με αυτή τη σταθερή και γεμάτη αλήθεια φωνή του. Δεν θα είναι υπερβολή να πω πως κάθε πρωί από τις οκτώ έως τις δώδεκα το να ακούς Κορδιάο σημαίνει πως θα πάει καλά η μέρα σου.

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με τη μουσική;

Από πάντα, θα έλεγα! Εκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Ξεκίνησα ως dj, μετά γνώρισα το ραδιόφωνο από «μέσα», μαγεύτηκα και είπα «εδώ είμαι». Εχω υπάρξει στον Republic, στον 88,5 και πλέον στον Fly 104 από την αρχή του μέχρι και σήμερα.

Ποιο είναι το είδος μουσικής που σε χαρακτηρίζει;

Καταρχήν μπορώ να παίξω τα πάντα, θα έλεγα, εκτός από ελληνική μουσική. Εμένα με χαρακτηρίζει όμως κυρίως το lounge, το πιο ραδιοφωνικό είδος. Δεν είμαι ο clubber dj.
Αν για ένα πράγμα είμαστε περήφανοι στην πόλη, είναι για την ύπαρξη του Fly 104. Πώς θα περιέγραφες αυτό που κάνετε σε αυτό το ραδιόφωνο; Στον Fly δίνουμε κυρίως ψυχή. Παίζουμε τη μουσική που ακούγεται παντού. Oπου και αν πας ακούς Fly ουσιαστικά.

Παρατηρώ τα τελευταία χρόνια ένα τεράστιο ενδιαφέρον παγκοσμίως για την ηλεκτρονική μουσική, βλέποντας ακόμα και αυτούς που δεν άκουγαν τη μουσική αυτή να κατακλύζουν τα πάρτι και τα φεστιβάλ. Πού οφείλεται αυτό;

Αν σκεφτείς ότι ο αριθμός των dj έχει εκτιναχθεί, είναι λογικό να ανέβει και το ενδιαφέρον του κόσμου. Περισσότεροι djs, περισσότερα πάρτι και φεστιβάλ, ο κόσμος πάει στον κόσμο και έτσι κάπως παρατηρείς όλο αυτό. Είναι μία μόδα. Εγώ έτσι λέω.

Γιατί θέλουν να γίνουν όλοι djs;

Είναι ένα επάγγελμα που σε αυτήν τη φάση θεωρείται πολύ in. Εχουν βγει και αρκετές γυναίκες, όπως θα έχεις παρατηρήσει, και η αλήθεια είναι πως υπάρχει ζήτηση, αν και ουσιαστική νυχτερινή διασκέδαση δεν έχουμε στην πόλη.

Ζούμε σε μία εποχή που όλα είναι σεξ. Που όλα είναι γρήγορα. Που όλα είναι προς κατανάλωση. Η ηλεκτρονική μουσική συνδέεται με το σεξ και τη χρήση ναρκωτικών;

Εγώ δεν το βλέπω έτσι. Βλέπω ότι έχει χαθεί η επαφή γενικότερα. Με τον κόσμο, με τους ανθρώπους. Δηλαδή, πας σε ένα μαγαζί να διασκεδάσεις ή πας σε ένα πάρτι και το 90% είναι με το κινητό στο χέρι. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό της εποχής.

souzi20094ES

Γιατί μία πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη, ενώ παλιά είχε τρία χειμερινά και άλλα τρία καλοκαιρινά κλαμπ, τώρα δεν έχει κανένα;

Γιατί δεν υπάρχουν οι επιχειρηματίες να τα στηρίξουν πλέον. Οσες απόπειρες έγιναν τα τελευταία χρόνια, δεν απέδωσαν. Στη διασκέδαση η Θεσσαλονίκη έχει γίνει λίγο αψυχολόγητη.

Πως θα περιέγραφες το ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης;

Το ραδιόφωνο μιας πόλης χαρακτηρίζει ένα ποιοτικό δείγμα μιας πόλης. Θεωρώ πως μπορούσε να είναι καλύτερο σε γενικές γραμμές, έχει την προοπτική και μπορεί να γίνει καλύτερο.

Γιατί τέτοια στροφή εδώ, στην πόλη, προς την ελληνική μουσική και τα μπουζούκια; Οπου και αν πας, ακούς να παίζουν μόνο ελληνική μουσική!

Είναι αυτό που κατανοεί ο κόσμος πιο εύκολα. Είναι αυτό που λέμε πιο εύπεπτο. Ο στίχος, η μουσική είναι πιο άμεσα μέσα του. Η ηλεκτρονική μουσική είναι μία άλλη κουλτούρα.

Ως κοινωνία γιατί έχουμε ξεφύγει έτσι;

Αλλαξαν οι γενιές. Βλέπεις τη νέα γενιά και είναι με ένα κινητό στο χέρι. Παίζουν ξύλο και το τραβάνε βίντεο. Είναι ένα άλλο πράγμα όλο αυτό. Εμείς, που είμαστε μεγαλύτεροι, απλά ακολουθούμε, αλλά όχι με αυτούς τους ρυθμούς.

Τι σου λείπει από τη Θεσσαλονίκη;

H διασκέδαση, η καθαρή διασκέδαση. Ολα είναι ίδια πλέον. Ολα είναι καφέ και στην πορεία της ημέρας γίνονται βραδινά μπαρ. Ιδια μουσική όλοι, καμία διαφορά, ούτε καν σε μία πρόταση σερβιρίσματος. Κάθε γωνία και ένα μαγαζί που πουλάει καφέ στο χέρι. Δεν υπάρχει ταυτότητα και το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχουν τα στέκια που είχαμε παλιά.

Η εβδομάδα που διανύουμε φιλοξενεί στην πόλη ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής, το Reworks! Πες μου δυο λόγια γι’ αυτό.

Δεν είναι απλά ό,τι καλύτερο για τη Θεσσαλονίκη αλλά θεωρείται και από τα καλύτερα της Ευρώπης. Δεν έχει χάσει καθόλου από την αίγλη του και την αύρα του μετά από τόσα χρόνια, αντιθέτως γίνεται όλο και καλύτερο. Αν θες να ακούσεις μουσική καθαρά και να γουστάρεις…

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα δάκρυα του Ξαρχάκου μπροστά σε πρώην και νυν

Ανάμεσα στη γυναίκα του Ηρώ Σαΐα και την πρώην...

Στη γειτονιά των αγγέλων ο συνθέτης Αλέξης Παπαδημητρίου!

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών άφησε...

Άγριο «κράξιμο» σε Ταμπακάκη για τους γκέι καουμπόηδες

Ακραία ομοφοβικά σχόλια δέχτηκε ο Μιχαήλ Ταμπακάκης με αφορμή...

Κοκάκιας και αλκοολικός ο πρίγκιπας της Νορβηγίας

Ο πιο διαβόητος πρίγκιπας της Νορβηγίας αναγκάστηκε να ομολογήσει...